Du kan erstatte 1 porre med 1 stort løg i tynde skiver - og/eller tilsætte finthakkede friske krydderurter i fyldet, fx persille eller purløg.
Porretærten kan fryses.
9055 kJ / 2164 kcal
844 kJ / 202 kcal
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 2,1 g |
Protein: | 13,1 % | 6,5 g |
Kulhydrat: | 28,1 % | 13,9 g |
Fedt: | 58,8 % | 13,4 g |
Her får du en nem opskrift på porretærte. I denne opskrift skal tærtedejen nemlig ikke hvile og fyldet kan laves på én gang.
2 dl
Hvedemel
|
|
---|---|
1 dl
Fuldkornshvedemel
|
|
½ tsk
Fint salt
|
|
100 g
Koldt smør
|
|
4 spsk
Koldt vand
|
15 g
Smør
|
|
---|---|
3
Porrer i tynde ringe (ca. 250 g)
|
|
1 tsk
Tørret timian
|
|
1 tsk
Muskatnød
|
|
½
Citron - saften herfra
|
|
½ tsk
Groft salt og friskkværnet peber
|
|
1 dl
Mælk
|
|
4
Æg
|
|
75 g
Revet cheddar- og maasdammerost
|