Porretærte

Porretærte

60+ min
Porretærte er en af tærteelskernes yndlingstærte. Og det er helt forståeligt - for porrer gør altså bare noget godt i tærter. Porretærte kan spises med og uden tilbehør af fx skinke og grøn salat - og du kan spise porretærte både varm, lun og kold, så den kan også bruges i madpakken. Porretærte er en klassiker på buffeter, og den kan bruges både som forret, hovedret eller tilbehør - også til fx røget fisk.

Sådan gør du

Forbagning:

Ca. 15 min. ved 200°.

Bagning:

Ca. 35 min. ved 200°.

Dej
  • Bland mel og salt i en skål. Skær smørret i mindre stykker og smuldr det i melblandingen, til den ligner revet ost.
  • Tilsæt vand og saml hurtigt dejen.
  • Tryk den ud i en smurt springform (ca. 22 cm i diameter). Lad dejen gå ¾ op ad formens side.
  • Stil tærtebunden tildækket i køleskabet i mindst ½ time. Forbag tærtebunden midt i ovnen.
Porrefyld
  • Kom porreringene i kogende vand tilsat salt. Kog dem ved svag varme og under låg i ca. 3 min. Lad porrerne dryppe af i en sigte.
  • Pisk æg, mel, muskatnød og salt sammen i en skål.
  • Vend kvark i og tilsæt porrerne. Fordel fyldet i den forbagte bund og bag tærten færdig midt i ovnen.
  • Server tærten lun eller kold med skinke og salat.
Forbered i god tid

Tærtedejen kan tilberedes i forvejen og opbevares tildækket i køleskab eller fryser. En hård dej kan skæres i mindre stykker der arbejdes bløde og derefter trykkes ud i en smurt springform. Som forret passer tærten til 6 personer.

Serveringsforslag

Tærtefyldet kan bages i en smurt 2-liters brødform, midt i ovnen, ca. 45 min ved 175°. Server hertil røget fisk og salat.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

8718 kJ / 2084 kcal

Næringsindhold pr. 100g

465 kJ / 111 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 1,1 g
Protein: 18,8 % 5,1 g
Kulhydrat: 32,2 % 8,8 g
Fedt: 49 % 6,2 g
Mere inspiration

Prøv også denne skønne tærte med chili og rejer - og virkelig sprød bund.

Chilitærte
60+ min
Chilitærte
(101)

Ingredienser

Dej
175 g Hvedemel (ca. 3 dl)
¼ tsk Fint salt
100 g Koldt smør
1 spsk Vand
Porrefyld
5 Porrer i tynde ringe (ca. 375 g)
½ liter Vand
1 tsk Fint salt
3 Æg
4 tsk Hvedemel
1 tsk Revet muskatnød
1 tsk Fint salt
200 g Kvark
Tilbehør
100 g Spegeskinke i tynde skiver
225 g Grøn salat