Porretærte

Porretærte

60+ min
Her får du en nem opskrift på porretærte. I denne opskrift skal tærtedejen nemlig ikke hvile og fyldet kan laves på én gang. Tærtedejen trykker du ud i formen med fingrene, inden du forbager den. Porretærten får en dejlig sprød bund og skorpe, hvis du bager den i en springform, men den kan også sagtens bages i et almindeligt tærtefad. Porretærte er genial, hvis du skal være på forkant, fordi den er god at fryse. Du kan du spise den både varm, lun og kold og den er lækker med salat til. Lav den vegetarisk som her eller kom lidt stegt bacon i fyldet, hvis du foretrækker det.
https://www.arla.dk/opskrifter/porretarte/

Sådan gør du

Tærtedej
  • Bland de 2 slags mel og salt.
  • Skær smørret i mindre stykker og smuldr det i melet.
  • Saml dejen let med vand og tryk den smuldrede dej ud i en springform eller en tærteform (ca. 25 cm i diameter).
  • Tryk den godt op af kanten og forbag tærtebunden midt i ovnen i 15 min. ved 200° - traditionel ovn.
Fyld
  • Smelt smørret i en pande eller gryde og steg porrene møre - de skal være klare og falde sammen.
  • Tilsæt timian, muskatnød, citronsaft, salt og peber.
  • Tag panden af blusset og tilsæt mælk, æg og ost.
  • Rør det hele sammen og hæld blandingen ud i den forbagte tærtedej.
  • Bag tærten færdig midt i ovnen i 25-30 min. ved 200° - traditionel ovn.

Du kan erstatte 1 porre med 1 stort løg i tynde skiver - og/eller tilsætte finthakkede friske krydderurter i fyldet, fx persille eller purløg.

Porretærten kan fryses.

Energiindhold for hele retten:

9055 kJ / 2164 kcal

Næringsindhold pr. 100g

844 kJ / 202 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 2,1 g
Protein: 13,1 % 6,5 g
Kulhydrat: 28,1 % 13,9 g
Fedt: 58,8 % 13,4 g
Mere inspiration

Server en sprød kålsalat til tærten.

Kålsalat
10 min
Kålsalat
(9)

Ingredienser

Tærtedej
2 dl Hvedemel
1 dl Fuldkornshvedemel
½ tsk Fint salt
100 g Koldt smør
4 spsk Koldt vand
Fyld
15 g Smør
3 Porrer i tynde ringe (ca. 250 g)
1 tsk Tørret timian
1 tsk Muskatnød
½ Citron - saften herfra
½ tsk Groft salt og friskkværnet peber
1 dl Mælk
4 Æg
75 g Revet cheddar- og maasdammerost