Porretærte

60+ min Hovedret

Porretærte er en af tærteelskernes yndlingstærte. Og det er helt forståeligt - for porrer gør altså bare noget godt i tærter. Porretærte kan spises med og uden tilbehør af fx skinke og grøn salat - og du kan spise porretærte både varm, lun og kold, så den kan også bruges i madpakken. Porretærte er en klassiker på buffeter, og den kan bruges både som forret, hovedret eller tilbehør - også til fx røget fisk.

Porretærte
Velbekomme!

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

8881 kJ / 2123 kcal

Energifordeling:
Fiber: 18,1 g
Protein: 19,1 %
Kulhydrat: 32,6 %
Fedt: 48,3 %
Tips

Tærtedejen kan tilberedes i forvejen og opbevares tildækket i køleskab eller fryser. En hård dej kan skæres i mindre stykker - der arbejdes bløde og derefter trykkes ud i en smurt springform. Som forret passer tærten til 6 personer. Tærtefyldet kan bages i en smurt 2-liters brødform, midt i ovnen, ca. 45 min ved 175°. Server hertil røget fisk og salat.

Ingredienser