Du kan lave din egen hjemmelavede grøntsagsbouillon. Det er en god måde at få brugt porretoppe, løgskaller og rodfrugter, der synger på sidste vers - og lignende. Du skal bruge ca. 800 g ordnede grøntsager i grove stykker, fx porre, løg, champignon, tomater, gulerod, pastinak, fennikel, persillerod, selleri (kål bliver hurtigt for dominerende). Lad 30 g smør smelte i en stor gryde ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits grøntsagerne under omrøring i ca. 2 min. Tilsæt 1 liter vand, 3 pillede fed hvidløg, 1 laurbærblad og 5 stilke timian og/eller persillestilke. Lad grøntsagerne koge ved svag varme og under låg i ca. 45 min. Si bouillonen og smag til med salt. Du kan fryse bouillonen.
7341 kJ / 1755 kcal
293 kJ / 70 kcal
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1,7 g |
Protein: | 16,8 % | 2,9 g |
Kulhydrat: | 50,9 % | 8,8 g |
Fedt: | 32,3 % | 2,6 g |
Måske har du også lyst til porresuppe med kartofler.
Karolines køkken viser, hvordan du nemt knuser eller hakker et fed hvidløg.
Smør
|
10 g |
---|---|
Skyllede porrer i 1 cm ringe (ca. 600 g)
|
6 |
Små hakkede fed hvidløg
|
3 |
Grøntsagsbouillon
|
7½ dl |
Lys miso
|
3 spsk |
Groft salt
|
1½ tsk |
Madlavningsfløde
|
5 dl |
Kogte, afdryppede tørrede grønne linser, fx fra Puy (evt. fra dåse)
|
250 g |
Skyllede blandede babysalatblade
|
50 g |
---|---|
Finthakket rød chilipeber
|
1 spsk |
Fintstrimlet porretop
|
4 spsk |
Ristet speltbrød
|
250 g |
---|