Du kan lave din egen hjemmelavede grøntsagsbouillon. Det er en god måde at få brugt porretoppe, løgskaller og rodfrugter, der synger på sidste vers - og lignende. Du skal bruge ca. 800 g ordnede grøntsager i grove stykker, fx porre, løg, champignon, tomater, gulerod, pastinak, fennikel, persillerod, selleri (kål bliver hurtigt for dominerende). Lad 30 g smør smelte i en stor gryde ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits grøntsagerne under omrøring i ca. 2 min. Tilsæt 1 liter vand, 3 pillede fed hvidløg, 1 laurbærblad og 5 stilke timian og/eller persillestilke. Lad grøntsagerne koge ved svag varme og under låg i ca. 45 min. Si bouillonen og smag til med salt. Du kan fryse bouillonen.
8692 kJ / 2077 kcal
347 kJ / 83 kcal
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1,8 g |
Protein: | 18 % | 3,7 g |
Kulhydrat: | 54,5 % | 11,1 g |
Fedt: | 27,5 % | 2,6 g |
Karolines køkken viser, hvordan du nemt knuser eller hakker et fed hvidløg.
10 g
Smør
|
|
---|---|
6
Skyllede porrer i 1 cm ringe (ca. 600 g)
|
|
3
Små hakkede fed hvidløg
|
|
7½ dl
Grøntsagsbouillon
|
|
3 spsk
Lys miso
|
|
1½ tsk
Groft salt
|
|
5 dl
Madlavningsfløde
|
|
250 g
Kogte, afdryppede tørrede grønne linser, fx fra Puy (evt. fra dåse)
|
50 g
Skyllede babysalatblade
|
|
---|---|
1 spsk
Finthakket rød chilipeber
|
|
4 spsk
Fintstrimlet porretop
|
250 g
Ristet speltbrød
|
---|