Måske har du også lyst til porresuppe med kartofler.
Du kan lave din egen hjemmelavede grøntsagsbouillon. Det er en god måde at få brugt porretoppe, løgskaller og rodfrugter, der synger på sidste vers - og lignende. Du skal bruge ca. 800 g ordnede grøntsager i grove stykker, fx porre, løg, champignon, tomater, gulerod, pastinak, fennikel, persillerod, selleri (kål bliver hurtigt for dominerende). Lad 30 g smør smelte i en stor gryde ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits grøntsagerne under omrøring i ca. 2 min. Tilsæt 1 liter vand, 3 pillede fed hvidløg, 1 laurbærblad og 5 stilke timian og/eller persillestilke. Lad grøntsagerne koge ved svag varme og under låg i ca. 45 min. Si bouillonen og smag til med salt. Du kan fryse bouillonen.
9054 kJ / 2164 kcal
361 kJ / 86 kcal
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1,7 g |
Protein: | 17,7 % | 3,8 g |
Kulhydrat: | 54,5 % | 11,6 g |
Fedt: | 27,8 % | 2,7 g |
Karolines køkken viser, hvordan du nemt knuser eller hakker et fed hvidløg.