Porresuppe

Porresuppe

25 min Hovedret

Porresuppe er en dejlig varmende suppe, efterår og vinter, når porrerne er på toppen. Den klassiske blendede porresuppe med kartofler er dejlig, men her får du en lidt lettere version blot med porrer og med madlavningsfløde. Der er også miso og linser i porresuppen. Miso giver en god bund til smagen og linserne giver mæthed. Porresuppen er vegetarisk, og som topping er der en frisk lille grøn salat med chili, så der både er noget smukt for øjet og lidt spark til smagen. Server porresuppe, når der skal nem, hurtig, mættende og dejlig aftesmad på bordet.

Mere inspiration

Måske har du også lyst til porresuppe med kartofler.

Velbekomme!
Klimatip

Du kan lave din egen hjemmelavede grøntsagsbouillon. Det er en god måde at få brugt porretoppe, løgskaller og rodfrugter, der synger på sidste vers - og lignende. Du skal bruge ca. 800 g ordnede grøntsager i grove stykker, fx porre, løg, champignon, tomater, gulerod, pastinak, fennikel, persillerod, selleri (kål bliver hurtigt for dominerende). Lad 30 g smør smelte i en stor gryde ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits grøntsagerne under omrøring i ca. 2 min. Tilsæt 1 liter vand, 3 pillede fed hvidløg, 1 laurbærblad og 5 stilke timian og/eller persillestilke. Lad grøntsagerne koge ved svag varme og under låg i ca. 45 min. Si bouillonen og smag til med salt. Du kan fryse bouillonen.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

8040 kJ / 1922 kcal

Næringsindhold pr. 100g

322 kJ / 77 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 1,7 g
Protein: 17 % 3,2 g
Kulhydrat: 51,9 % 9,8 g
Fedt: 31,1 % 2,7 g
Relateret video
Sådan knuser og hakker du hvidløg

Karolines køkken viser, hvordan du nemt knuser eller hakker et fed hvidløg.

Ingredienser