Mulligatawny

Mulligatawny

60+ min
Tag på en gastronomisk rejse med denne smagfulde indiske karrysuppe med kylling, Mulligatawny suppe. Her får du brugt hele kyllingen og har dermed fuldt udbytte af den dejlige fugl. At lave mulligatawny helt fra bunden, tager lidt ekstra tid. Men belønningen ligger i smagen. Den hjemmekogte bouillon giver retten fylde og dybde, og man kan i sandhed føle sig hensat fra det indiske køkken. Lev retten helt ud, og server den på gulvet med tæpper og puder - måske endda uden bestik, så I spiser den med fingrene. Brødet og risene vil hjælpe med at få mulligatawny suppen op, resten drikker I af skålen.

Sådan gør du

Mulligatawny
  • Dæk kyllingen med vand og tilsæt krydderurter, grøntsager og krydderier.
  • Bring vandet i kog, skru ned for varmen og lad kyllingen simre ca. 1 time. Sluk for varmen og lad kyllingen ligge i suppen ca. 1 time.
  • Si suppen fra og gem den. Pil kødet i trevler.
  • Kom olien i en tykbundet gryde og lad den blive godt varm. Svits karry, løg, hvidløg, ingefær og salt i ca. 1 min.
  • Tilsæt 1 liter af suppen og bring den i kog. Tilsæt madlavningsfløde, kød og chili (gem lidt til pynt) og bring atter suppen i kog.
  • Smag til og drys med friske koriander og chiliringe. Server med ris og groft brød.

Mulligatawny smager også dejligt med papadums og mangochutney til. Du kan selvfølgelig justere rettens styrke alt efter, hvad der passer til jeres smagløg.

Energiindhold for hele retten:

10833 kJ / 2589 kcal

Næringsindhold pr. 100g

544 kJ / 130 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 1,7 g
Protein: 22,3 % 7,1 g
Kulhydrat: 43,9 % 14 g
Fedt: 33,8 % 5 g
Mere inspiration

Kylling giver mange muligheder for variation - her er endnu en dejlig ret med kylling.

Relateret video
Hvordan koger man ris

Karolines Køkkenskole viser, hvordan du koger ris – med den helt rette konsistens. Og du vil få ros og ikke ris for dine ris. 

Ingredienser

Mulligatawny
Kylling
1
Krydderurter, fx persille eller timian
4
Zittauerløg i kvarte
2
Gulerødder i halve
2
Porrer i store stykker
2
Peberkorn
10
Groft salt
2 tsk
Olivenolie
1 spsk
God stærk karry
1½ spsk
Grofthakkede zittauerløg (ca. 150 g)
2
Små finthakkede fed hvidløg
3
Finthakket frisk ingefær
2 tsk
Madlavningsfløde
¼ liter
Lille rød chilipeber i ringe
1
Groft salt
1 tsk
Frisk koriander
1 dl
Tilbehør
Basmatiris
160 g
Groft brød
160 g