Mulligatawny
)
Tag på en gastronomisk rejse med denne smagfulde indiske karrysuppe med kylling, Mulligatawny suppe. Her får du brugt hele kyllingen og har dermed fuldt udbytte af den dejlige fugl. At lave mulligatawny helt fra bunden, tager lidt ekstra tid. Men belønningen ligger i smagen. Den hjemmekogte bouillon giver retten fylde og dybde, og man kan i sandhed føle sig hensat fra det indiske køkken. Lev retten helt ud, og server den på gulvet med tæpper og puder - måske endda uden bestik, så I spiser den med fingrene. Brødet og risene vil hjælpe med at få mulligatawny suppen op, resten drikker I af skålen.
Ingredienser
Mulligatawny
1
Kylling
|
|
---|---|
4
Krydderurter, fx persille eller timian
|
|
2
Løg i kvarte
|
|
2
Gulerødder i halve
|
|
2
Porrer i store stykker
|
|
10
Peberkorn
|
|
2 tsk
Groft salt
|
1 spsk
Olivenolie
|
|
---|---|
1½ spsk
God stærk karry
|
|
2
Grofthakkede løg (ca. 150 g)
|
|
3
Små finthakkede fed hvidløg
|
|
2 tsk
Finthakket frisk ingefær
|
|
¼ liter
Madlavningsfløde
|
|
1
Lille rød chilipeber i ringe
|
|
1 tsk
Groft salt
|
|
1 dl
Frisk koriander
|
Tilbehør
3 dl
Basmatiris - koges
|
|
---|---|
160 g
Groft brød
|
Sådan gør du
Mulligatawny
Mulligatawny smager også dejligt med papadums og mangochutney til. Du kan selvfølgelig justere rettens styrke alt efter, hvad der passer til jeres smagløg.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
12038 kJ / 2877 kcal
Næringsindhold pr. 100g
487 kJ / 116 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1,4 g |
Protein: | 21,1 % | 6 g |
Kulhydrat: | 48,2 % | 13,8 g |
Fedt: | 30,7 % | 4 g |
