Karrysuppe
45 min

Karrysuppe

Fedtfattig og lækker er ord der beskriver denne dejlige opskrift på karrysuppe. Suppen har masser af smag og kraft og den magre kylling er prikken over i'et.
Fryseegnet
Bedømmelse (31 vurderinger)

Min bedømmelse:

Karrysuppe

Fedtfattig og lækker er ord der beskriver denne dejlige opskrift på karrysuppe. Suppen har masser af smag og kraft og den magre kylling er prikken over i'et.

Antal portioner
  • 25 g smør
  • 2 tsk ostindisk karry
  • 3 zittauerløg (ca. 225 g i grove stykker)
  • 1 skrællet æble (ca. 150 g i stykker, fx belle de boskoop)
  • 80 g løse ris, parboiled (ca. 1 dl)
  • 1¼ liter hønsebouillon
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 1 spsk hvedemel
  • 1 dl mælk
  • 100 g Karolines Køkken® Kvark 0,3%
  • 275 g kyllingeinderfileter i 2 cm stykker

Grillede pitabrød

  • 4 pitabrød
  • 10 g blødt smør
  • 4 spsk hakket frisk kruspersille

Pynt

  • kviste af kruspersille

Fremgangsmåde:

Smelt smørret i en tykbundet gryde ved kraftig varme, men uden at det bruner. Kom karry i og lad det bruse af. Svits løg og æblebåde ca. 1 min. og tilsæt ris, bouillon og krydderier. Kog suppen ved svag varme og under låg ca. 20 min., til risene er møre. Blend suppen i mindre portioner (fyld kun blenderglasset 1/3 op). Blend hver portion ved hurtigste hastighed i ca. 30 sek. eller til suppen er glat. Hæld den tilbage i gryden og bring atter suppen i kog. Rør mel og 1 spsk af mælken sammen i en skål. Tilsæt resten af mælken og derefter kvarken. Rør kvarkjævningen i suppen. Tilsæt kyllingekødet og kog suppen ved jævn varme, stadig under omrøring, i ca. 3 min. Smag karrysuppen til.

Grillede pitabrød

Flæk og halver pitabrødene. Smør dem med et tyndt lag smør. Læg brødene med smørsiden opad, på en plade uden bagepapir. Drys med persille og grill pitabrødene øverst i ovnen, til de er gyldne.

Mad til i morgen

Er der suppe tilovers, så server den med et fyld af kogte ris, porreringe og æblestykker.

Karrysuppe og grillede pitabrød kan tilberedes med friske korianderblade i stedet for persille.

Grill

Ca. 1½ min.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 8560 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 9,4 g
  • Protein: 20 %
  • Kulhydrat: 52 %
  • Fedt: 28 %
Print