Karrysuppe

Karrysuppe

45 min
Fryseegnet
Karrysuppe er en dejlig suppe, som de fleste kan lide. Der er mange muligheder for at variere på smag, fyld og styrke af karry, når du vælger den suppe, du vil lave. Fedtfattig og lækker er ord, der beskriver denne dejlige opskrift på hjemmelavet karrysuppe. Karrysuppen har masser af smag og kraft og både kylling og grillet pitabrød er prikker over i'et.
https://www.arla.dk/opskrifter/karrysuppe/

Sådan gør du

Karrysuppe
  • Smelt smørret i en tykbundet gryde ved kraftig varme, men uden at det bruner.
  • Kom karry i og lad det bruse af.
  • Svits løg og æblebåde ca. 1 min. og tilsæt ris, bouillon og krydderier.
  • Kog suppen ved svag varme og under låg ca. 20 min., til risene er møre.
  • Blend suppen helt glat med en stavblender eller i en blender (af flere omgange, fyld kun blenderglasset ⅓ op). Bring atter suppen i kog.
  • Rør mel og 1 spsk af mælken sammen i en skål. Tilsæt resten af mælken og derefter kvarken. Rør kvarkjævningen i suppen.
  • Tilsæt rå kyllingestykker og kog suppen ved jævn varme, stadig under omrøring, i ca. 3 min. Smag karrysuppen til.
Grillede pitabrød
  • Flæk og halver pitabrødene. Smør dem med et tyndt lag smør.
  • Læg brødene med smørsiden opad, på en plade uden bagepapir.
  • Drys med persille og grill pitabrødene øverst i ovnen, til de er gyldne.
  • Anret suppen med kylling, persille og æbletern og server den rygende varm sammen med de grillede pitabrød.
Grill
  • Ca. 1½ min.

Er der suppe tilovers, så server den med et fyld af kogte ris, porreringe og æblestykker.

Karrysuppe og grillede pitabrød kan tilberedes med friske korianderblade i stedet for persille.

Energiindhold for hele retten:

8207 kJ / 1962 kcal

Næringsindhold pr. 100g

298 kJ / 71 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 0,9 g
Protein: 24,1 % 4,2 g
Kulhydrat: 58,4 % 10,3 g
Fedt: 17,5 % 1,4 g
Mere inspiration

Hjemmelavede pitabrød - både til suppen og til madpakken.

Pitabrød
1 time
Pitabrød
(126)
Relateret video
Hvordan koger man ris

Karolines Køkkenskole viser, hvordan du koger ris – med den helt rette konsistens. Og du vil få ros og ikke ris for dine ris. 

Ingredienser

Karrysuppe
20 g Smør
2 tsk Karry
3 Løg i grove stykker (ca. 225 g)
1 Skrællet æble i stykker, fx belle de boskoop (ca. 150 g)
80 g Løse ris, parboiled (ca. 1 dl)
1¼ liter Hønsebouillon
1 tsk Groft salt
Friskkværnet peber
1 spsk Hvedemel
1 dl Mælk
100 g Kvark
275 g Kyllingeinderfileter i 2 cm stykker
Grillede pitabrød
4 Pitabrød
10 g Blødt smør
4 spsk Hakket frisk kruspersille
Pynt
Kviste af kruspersille
Tilbehør
2 Røde æbler i små tern