Pitabrød

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(83 vurderinger)

1 timer

Prøv at bage dine egne pitabrød. De smager meget bedre end de færdigkøbte - og det er ikke spor svært!

Ingredienser

12 brød pr. portion

Antal portioner

  • 1½ dl mælk
  • 1½ dl vand
  • 25 g gær
  • ½ tsk sukker
  • ½ tsk groft salt
  • 60 g durummel (ca. 1 dl)
  • 375 g pizzamel (ca. 6¼ dl)

Sådan gør du

Sådan gør du

Kom mælk og vand i en gryde og varm det op, til det er lillefingervarmt. Hæld mælkeblandingen i en skål og rør gæren ud heri. Tilsæt sukker, salt, durummel og ca. halvdelen af pizzamelet. Slå dejen godt sammen og tilsæt lidt efter lidt resten af pizzamelet, til dejen slipper skålen. Tag pitadejen ud på et meldrysset bord og ælt den godt igennem. Del dejen i 12 stykker og form dem til boller. Bank bollerne flade (ca. 12 cm i diameter). Læg dem på plader med bagepapir og lad dem hæve tildækket i ca. 15 min. Bag pitabrødene midt i ovnen. Brødene hæver og bliver hule ved bagningen.

Bagetid

Ca. 7 min. ved 250°.

Frysetip

Lun pitabrødene inden servering.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 6960 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 17,8 g
  • Protein: 12 %
  • Kulhydrat: 84 %
  • Fedt: 4 %

Tilbage

Test din viden om Halloumi og vind!

Test din viden om Halloumi og deltag i konkurrencen om en burger-grill, der er ideel til at fremtrylle en burger af de helt gode.

Quiz med her

Konkurrence

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Med Karolines Køkken® app’en får du let adgang til alle opskrifterne fra karolineskøkken.dk. Her er tusindvis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted, så du altid har inspiration og hjælp til dagens madlavning lige ved hånden.

Læs mere og download

Ny, forbedret app

Print

Kilde: