Focaccia brød

Focaccia brød

60+ min
Fryseegnet
Focaccia brød skal være saftigt og fyldt med sprød skorpe. Her får du opskriften på et klassisk focaccia brød som kan bages på dagen. Det er toppet med rosmarin, olivenolie og flagesalt og er skønt som det er når det er nybagt- sprødt og lækkert. Focaccia brød er oplagt på en buffet, som sandwichbrød eller som tilbehør til en varm ret. Der findes mange måder at bage focaccia brød på - denne opskrift er nem og hurtig, da dejen til focaccia brødet skal hæve kort tid. Hvis du rører dejen til focaccia brødet sammen dagen før, lader den koldhæve natten over, så får du et endnu mere lækkert focaccia brød fyldt med skønne lufthuller og en sej krumme.

Sådan gør du

Focaccia-dej
  • Rør gæren ud i vandet. Tilsæt sukker, salt, olie og mel.
  • Ælt dejen til den er blank og smidig - gerne i en røremaskine i 5-8 min. (til dejen samler sig om dejkrogen). Dejen skal stadig være klistret.
  • Læg bagepapir i en bradepande og bred dejen ud heri - kom evt. lidt olie på hænderne så er det nemmere at sprede dejen lidt ud. Lad dejen hæve lunt og tildækket i ca. 1,5 time.
  • Hæld olie over og tryk fingrene ned i dejen, så der bliver fordybninger. Drys med rosmarin og salt og bag brødet midt i ovnen. Lad det køle af på en rist.
Bagetid
  • Ca. 25 min. ved 200° - varmluft.
Mere inspiration

Den langtidshævede version med squash og groft mel.

Focaccia med rosmarin
Ny
60+ min
Focaccia med rosmarin
(5)
Velbekomme!
Variation

Et focaccia brød kan toppes med andre friske krydderurter eller løg i både, oliven, kartoffel og ost, fx revet ost, parmesan eller salatost.

Forbered i god tid

Du kan forberede dejen til focacciabrødet dagen før. Så bliver brødet endnu mere lækkert og fyldt med skønne lufthuller. Reducer gærmængden til 10 g og stil bradepanden med dejen tildækket i køleskabet i 12-24 timer.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

15781 kJ / 3772 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1132 kJ / 271 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 1,8 g
Protein: 6,6 % 4,4 g
Kulhydrat: 53,5 % 35,6 g
Fedt: 39,9 % 12,2 g
Relateret video
Focaccia brød

Se hvordan du laver focaccia brød her. Focaccia brød stammer fra Italien og i familie med pizza. Dette klassiske focaccia brød er toppet med rosmarin, olie og flagesalt og er skønt som det er - nybagt, sprødt og lækkert. Focacciabrød er oplagt på en buffet, på ostebordet eller som tilbehør til en varm ret.

Ingredienser

Focaccia-dej
Gær
25 g
Vand - lillefingervarmt
5 dl
Sukker
1 tsk
Groft salt
1 spsk
Olivenolie
3 spsk
Hvedemel
675 g
Olivenolie til bradepanden
5 spsk
Topping
Olivenolie
½ dl
Frisk rosmarin -plukket
ca. 1 dl
Flagesalt