Pizzadej

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(355 vurderinger)

60+ min

Hjemmelavet pizzadej er det bedste udgangspunkt for en lækker pizza. Prøv denne opskrift på en nem pizzadej. Og lav eventuelt ekstra pizzabunde til fryseren - så har du nem aftensmad til en travl hverdag!

Ingredienser

4 pizzaer pr. portion

Antal portioner

Pizzadej

  • 25 g gær
  • 2 dl vand
  • 1 spsk olivenolie
  • 300 g hvedemel (ca. 5¼ dl)
  • 1 tsk groft salt

Sådan gør du

Sådan gør du

Pizzadej

Smuldr gæren og opløs den i vandet. Tilsæt olie, mel og salt. Ælt dejen blank og smidig. Stil dejen tildækket til hævning et lunt sted. Lad dejen hæve til dobbeltstørrelse - det tager ca. 1 time. Del dejen i 4 portioner og rul de 4 dejstykker tyndt ud til 4 pizzabunde (ca. 25 cm i diameter). Læg pizzabundene på plader med bagepapir og kom fyld på. Bag pizzaerne i ovnen 2 ad gangen - til bundene er sprøde og fyldet er gyldent.

Tips

Pizzabundene kan fryses - læg bagepapir imellem bundene og pak dem i en stor frysepose. Lad pizzabundene tø op i køleskabet og lad dem efterfølgende hæve ca. 15 min. på køkkenbordet.

Bagetid

15-20 min. ved 225° - varmluft.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 4410 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 11 g
  • Protein: 10 %
  • Kulhydrat: 74 %
  • Fedt: 16 %

Tilbage

Test din viden om Halloumi og vind!

Test din viden om Halloumi og deltag i konkurrencen om en burger-grill, der er ideel til at fremtrylle en burger af de helt gode.

Quiz med her

Konkurrence

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Med Karolines Køkken® app’en får du let adgang til alle opskrifterne fra karolineskøkken.dk. Her er tusindvis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted, så du altid har inspiration og hjælp til dagens madlavning lige ved hånden.

Læs mere og download

Ny, forbedret app

Print

Kilde: