Pizzadej

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(348 vurderinger)

60+ min

Hjemmelavet pizzadej er det bedste udgangspunkt for en lækker pizza. Prøv denne nemme pizzadej. Lav eventuelt ekstra pizzabunde til fryseren - så er der nem aftensmad til en travl hverdag!

Ingredienser

4 pizzaer pr. portion

Antal portioner

Pizzadej

  • 25 g gær
  • 2 dl vand
  • 1 spsk olivenolie
  • 300 g hvedemel (ca. 5¼ dl)
  • 1 tsk groft salt

Sådan gør du

Sådan gør du

Pizzadej

Smuldr gæren og opløs den i vandet. Tilsæt olie, mel og salt. Ælt dejen blank og smidig. Stil dejen tildækket til hævning et lunt sted. Lad dejen hæve til dobbeltstørrelse - det tager ca. 1 time. Del dejen i 4 portioner og rul de 4 dejstykker tyndt ud til 4 pizzabunde (ca. 25 cm i diameter). Læg pizzabundene på plader med bagepapir og kom fyld på. Bag pizzaerne i ovnen 2 ad gangen - til bundene er sprøde og fyldet er gyldent.

Tips

Pizzabundene kan fryses - læg bagepapir imellem bundene og pak dem i en stor frysepose. Lad pizzabundene tø op i køleskabet og lad dem efterfølgende hæve ca. 15 min. på køkkenbordet.

Bagetid

15-20 min. ved 225° - varmluft.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 4410 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 11 g
  • Protein: 10 %
  • Kulhydrat: 74 %
  • Fedt: 16 %

Print

Kilde: