Calzone

Calzone

60+ min
Calzone er en variant af pizza og stammer fra Napoli. En calzone er typisk fyldt med mozarella og ricotta. Her har vi brugt en klassisk flødeost i stedet for ricotta - og rørt den med frisk basilikum. Du kan variere osten som du vil - nyd en dejlig sprød calzone pizza med blødt og varmt fyld. Det smager dejligt og gør noget godt for konsistensen at kombinere forskellige oste. Servér pesto eller lun tomatsauce til din hjemmelavede calzone.

Sådan gør du

Bagetid:

12-14 min. ved 275° - traditionel ovn.

Pizzadej
  • Smuldr gæren og opløs den i vandet. Tilsæt mel, olie, sukker og salt.
  • Ælt dejen blank og smidig i ca. 8 min.
  • Stil dejen tildækket med husholdningsfilm til hævning et lunt sted. Lad dejen hæve i ½ time.
  • Vend dejen ud på et bord og stram den op til 4 boller. Lad dem hæve tildækket med husholdningsfilm i ½ time.
Fyld
  • Rør flødeost med basilikum, hvidløg, salt og peber sammen.
  • Sæt to bageplader til opvarmning i ovnen.
  • Tryk og form dejen til 4 pizzabunde (ca. 25 cm i diameter).
  • Fordel 50 g revet mozzarella på hver pizzabund 2 cm fra kanten. Læg herpå en skive kogt skinke og læg flødeostecreme og basilikumblade ovenpå.
  • Fold pizzaen henover midten, så den danner en halvmåne.
  • Lav prikker langs samlingen med en gaffel og skær derefter kanten pæn og ensartet.
  • Løft dine calzone over på to stykker bagepapir og træk dem over på de varme bageplader. Server de varme calzone straks.

Server dine calzone med tomatsauce, pesto eller en rucolasalat vendt med olivenolie.

Fyld din calzone med en rest kødsauce - det er en kendt take away klassiker herhjemme.

Energiindhold for hele retten:

12582 kJ / 3007 kcal

Næringsindhold pr. 100g

927 kJ / 222 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 0,9 g
Protein: 22,2 % 12,1 g
Kulhydrat: 40,6 % 22,1 g
Fedt: 37,2 % 9,3 g
Mere inspiration

Server dine lune calzone med en smagfuld pesto ...

Pesto
45 min
Pesto
(158)
Relateret video
Sådan knuser og hakker du hvidløg

Karolines køkken viser, hvordan du nemt knuser eller hakker et fed hvidløg.

Ingredienser

Pizzadej
20 g Gær
3 dl Vand - lillefingervarmt
400 g Tipo 00 hvedemel
1 spsk Olivenolie
1 tsk Sukker
½ tsk Groft salt
Fyld til calzone
200 g Revet mozzarellaost
200 g Flødeost
2 Knuste fed hvidløg
½ tsk Groft salt
Friskkværnet peber
100 g Revet mozzarellaost
100 g Kogt, røget skinke, fx prosciutto i skiver
1 dl Grofthakkede basilikumblade