Tynde brødstænger med sesamfrø

Tynde brødstænger med sesamfrø

60+ min
De sprøde stænger er lækkert tilbehør til fx supper, salater eller ost. De kan også nydes som en lille snack til drinken.

Sådan gør du

Bagetid:

Ca. 10 min. ved 250°.

  • Smelt smørret i en gryde. Tag gryden af varmen og tilsæt mælk. Blandingen skal være lillefingervarm. Hæld den i en skål og rør gæren ud heri. Tilsæt de øvrige ingredienser (hold lidt hvedemel tilbage). Slå dejen godt sammen med fx en grydeske. Dæk dejen med et låg eller alufolie og stil den til hævning et lunt sted i ca. 45 min. Tag dejen ud på et meldrysset bord og ælt den godt igennem. Tilsæt evt. resten af melet. Del dejen i 32 stykker og tril hvert stykke til en tynd "pølse" - ca. 30 cm lang. Fordel de tynde brødstænger på plader med bagepapir. Dæk med et klæde og lad brødstængerne efterhæve i ca. 15 min. Pensl dem med æg og drys med sesamfrø. Bag brødstængerne midt i ovnen. Lad dem køle af på en bagerist.
Tip
  • Brødstængerne kan tilsættes 1 lille knust fed hvidløg og 1 dl hakket, frisk persille.
Energiindhold for hele retten:

12861 kJ / 3074 kcal

Næringsindhold pr. 100g

964 kJ / 230 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 2,3 g
Protein: 13,9 % 7,9 g
Kulhydrat: 63,3 % 35,9 g
Fedt: 22,8 % 5,9 g

Ingredienser

50 g Smør
4 dl Mælk
50 g Gær
100 g Hytteost
60 g Sesamfrø (ca. 1 dl)
1 spsk Sukker
2 tsk Groft salt
300 g Sigtemel (ca. 6 dl)
300 g Hvedemel (ca. 5 dl)
Pensling
1 Sammenpisket æg
Pynt
Sesamfrø
Se opskriften, tips, inspiration og mange flere opskrifter på Arla.dk Se opskriften, tips, inspiration og mange flere opskrifter på Arla.dk