De sprøde stænger er lækkert tilbehør til fx supper, salater eller ost. De kan også nydes som en lille snack til drinken.
Sådan gør du
Bagetid:
Ca. 10 min. ved 250°.
Smelt smørret i en gryde. Tag gryden af varmen og tilsæt mælk. Blandingen skal være lillefingervarm. Hæld den i en skål og rør gæren ud heri. Tilsæt de øvrige ingredienser (hold lidt hvedemel tilbage). Slå dejen godt sammen med fx en grydeske. Dæk dejen med et låg eller alufolie og stil den til hævning et lunt sted i ca. 45 min. Tag dejen ud på et meldrysset bord og ælt den godt igennem. Tilsæt evt. resten af melet. Del dejen i 32 stykker og tril hvert stykke til en tynd "pølse" - ca. 30 cm lang. Fordel de tynde brødstænger på plader med bagepapir. Dæk med et klæde og lad brødstængerne efterhæve i ca. 15 min. Pensl dem med æg og drys med sesamfrø. Bag brødstængerne midt i ovnen. Lad dem køle af på en bagerist.
Tip
Brødstængerne kan tilsættes 1 lille knust fed hvidløg og 1 dl hakket, frisk persille.