Tynde brødstænger med sesamfrø

Tynde brødstænger med sesamfrø

60+ min
De sprøde stænger er lækkert tilbehør til fx supper, salater eller ost. De kan også nydes som en lille snack til drinken.

Sådan gør du

  • Smelt smørret i en gryde. Tag gryden af varmen og tilsæt mælk. Blandingen skal være lillefingervarm. Hæld den i en skål og rør gæren ud heri. Tilsæt de øvrige ingredienser (hold lidt hvedemel tilbage). Slå dejen godt sammen med fx en grydeske. Dæk dejen med et låg eller alufolie og stil den til hævning et lunt sted i ca. 45 min. Tag dejen ud på et meldrysset bord og ælt den godt igennem. Tilsæt evt. resten af melet. Del dejen i 32 stykker og tril hvert stykke til en tynd "pølse" - ca. 30 cm lang. Fordel de tynde brødstænger på plader med bagepapir. Dæk med et klæde og lad brødstængerne efterhæve i ca. 15 min. Pensl dem med æg og drys med sesamfrø. Bag brødstængerne midt i ovnen. Lad dem køle af på en bagerist.
Tip
  • Brødstængerne kan tilsættes 1 lille knust fed hvidløg og 1 dl hakket, frisk persille.
Bagetid
  • Ca. 10 min. ved 250°.
Velbekomme!

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

13432 kJ / 3210 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1007 kJ / 241 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 2,3 g
Protein: 13,5 % 8 g
Kulhydrat: 60 % 35,5 g
Fedt: 26,5 % 7,2 g

Ingredienser

Smør
50 g
Mælk
4 dl
Gær
50 g
100 g
Sesamfrø (ca. 1 dl)
60 g
Sukker
1 spsk
Groft salt
2 tsk
Sigtemel (ca. 6 dl)
300 g
Hvedemel (ca. 5 dl)
300 g
Pensling
Sammenpisket æg
1
Pynt
Sesamfrø