Tynde brødstænger med sesamfrø

1 time 40 min
Arbejdstid: 30 min
Tynde brødstænger med sesamfrø

De sprøde stænger er lækkert tilbehør til fx supper, salater eller ost. De kan også nydes som en lille snack til drinken.

Ingredienser

50 g Smør
4 dl Mælk
50 g Gær
100 g Hytteost
60 g Sesamfrø (ca. 1 dl)
1 spsk Sukker
2 tsk Groft salt
300 g Sigtemel (ca. 6 dl)
300 g Hvedemel (ca. 5 dl)

Pensling

1 Sammenpisket æg

Pynt

Sesamfrø

Sådan gør du

  • Smelt smørret i en gryde.
  • Tag gryden af varmen og tilsæt mælk. Blandingen skal være lillefingervarm.
  • Hæld den i en skål og rør gæren ud heri.
  • Tilsæt de øvrige ingredienser (hold lidt hvedemel tilbage).
  • Slå dejen godt sammen med fx en grydeske.
  • Dæk dejen med et låg eller alufolie og stil den til hævning et lunt sted i ca. 45 min.
  • Tag dejen ud på et meldrysset bord og ælt den godt igennem. Tilsæt evt. resten af melet.
  • Del dejen i 32 stykker og tril hvert stykke til en tynd "pølse" - ca. 30 cm lang.
  • Fordel de tynde brødstænger på plader med bagepapir.
  • Dæk med et klæde og lad brødstængerne efterhæve i ca. 15 min.
  • Pensl dem med æg og drys med sesamfrø.
  • Bag brødstængerne midt i ovnen i ca. 10 min. ved 250°.
  • Lad dem køle af på en bagerist.

Brødstængerne kan tilsættes 1 lille knust fed hvidløg og 1 dl hakket, frisk persille.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

12861 kJ / 3074 kcal

Næringsindhold pr. 100g

964 kJ / 230 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 2,3 g
Protein: 13,9 % 7,9 g
Kulhydrat: 63,3 % 35,9 g
Fedt: 22,8 % 5,9 g
https://www.arla.dk/opskrifter/tynde-brodstanger-med-sesamfro/