Stenalderbrød med hytteost
60+ min

Stenalderbrød med hytteost

Stenalderbrød a la Karoline med hytteost og masser af andre gode proteinkilder. Smager skønt og med godt bid. Om det kan erstatte rugbrød – det er op til dig!
Fryseegnet
Bedømmelse (21 vurderinger)

Min bedømmelse:

Stenalderbrød med hytteost

Stenalderbrød a la Karoline med hytteost og masser af andre gode proteinkilder. Smager skønt og med godt bid. Om det kan erstatte rugbrød – det er op til dig!

Antal portioner

Stenalderbrød

  • 200 g græskarkerner
  • 150 g groft hakkede mandler
  • 100 g groft hakkede hasselnøddekerner
  • 100 g solsikkekerner
  • 50 g sesamfrø
  • 1 tsk bagepulver
  • 1 tsk groft salt
  • ½ dl rapsolie
  • 3 æg
  • 200 g Karolines Køkken® Hytteost 4%

Fremgangsmåde:

Bland de tørre ingedienser sammen med olie i en skål. Rør æggene sammen og vend dem i nøddeblandingen sammen med hytteosten og olie. Hæld brødblandingen i en rugbrødsform med bagepapir (ca. 1½ liter). Bag brødet i midten af ovnen.

Bagetid

Ca. 1 time ved 160° - traditionel ovn.

Tip

Du kan bruge, hvad du har af nødder, frø og kerner. Der skal være ca. 600 g i alt.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 18130 kJ
  • Energifordeling:
  • Fedt: 73 %
  • Kulhydrat: 10 %
  • Protein: 17 %
  • Fiber: 30,7 g
Print