Stenalderbrød med hytteost

Stenalderbrød med hytteost

60+ min
Fryseegnet
Stenalderbrød er et brød med ældgamle traditioner - her et stenalderbrød a la Karoline med hytteost og masser af nødder og kerner. Stenalderbrødet er hævet med bagepulver og er derfor lynhurtigt at bage. Stenalderbrødet smager skønt og har et godt bid. Om det kan erstatte rugbrød – er op til dig, men det er et virkeligt herligt brød.

Sådan gør du

Stenalderbrød
  • Bland de tørre ingedienser sammen med olie i en skål.
  • Rør æggene sammen og vend dem i nøddeblandingen sammen med hytteosten og olie.
  • Hæld brødblandingen i en rugbrødsform med bagepapir (ca. 1½ liter).
  • Bag brødet i midten af ovnen.
Bagetid
  • Ca. 1 time ved 160° - traditionel ovn.
Mere inspiration

Her er en opskrift på rugbrød, som også er hurtigt at bage.

Hurtigt rugbrød
60+ min
Hurtigt rugbrød
(40)
Velbekomme!
Tip

Du kan bruge, hvad du har af nødder, frø og kerner. Der skal være ca. 600 g i alt.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

17706 kJ / 4232 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1753 kJ / 419 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 7,1 g
Protein: 17,6 % 18,1 g
Kulhydrat: 3,7 % 3,8 g
Fedt: 78,7 % 37,3 g

Ingredienser

Stenalderbrød
Græskarkerner
200 g
Groft hakkede mandler
150 g
Groft hakkede hasselnøddekerner
100 g
Solsikkekerner
100 g
Sesamfrø
50 g
Bagepulver
1 tsk
Groft salt
1 tsk
Rapsolie
½ dl
Æg
3
200 g