Spiseligt juletræ
Kom i julestemning og bag et spiseligt juletræ med grøntsager og pesto. Det smager virkelig dejligt, og selvom det tager tid med koldhævning, så er det nemt at lave. Dejen har en flot grøn farve, så det er en sjov ting for børn at være med til at lave. Spiseligt juletræ er det hyggeligste og mest smagfulde, sprøde brydebrød at tage med til fx et arrangement på skolen eller i institutionen. Det er et fyldigt brød, der mætter godt – og det kan sagtens gøre det ud for et mellemmåltid eller server det som tilbehør til supper eller gryderetter i hele december. Koldhævningen kræver lidt planlægning, og glipper den og er tiden knap, så kan du købe pesto og grov pizzadej eller måske butterdej og rulle snegle af det. Der bliver 17 snegle, når du skal forme et spiseligt juletræ. Og bliver det hele ikke spist, så kan du bryde sneglene op, fryse dem og komme dem i madpakken.
Ingredienser
75 g
Babyspinatblade
|
|
---|---|
2½ dl
Vand - lillefingervarmt
|
|
15 g
Gær
|
|
75 g
Hytteost
|
|
100 g
Revne blandede grøntsager fx gulerod og squash
|
|
50 g
Græskarkerner eller solsikkekerner
|
|
100 g
Fuldkornshvedemel
|
|
500- 600 g
Hvedemel
|
|
1½ tsk
Groft salt
|
Fyld
ca. 400 g
Basilikumpesto
|
|
---|---|
100 g
Revne blandede grøntsager fx gulerod og squash
|
|
150 g
Revet cheddar- og maasdammerost
|
1
Sammenpisket æg til pensling
|
|
---|---|
Sesamfrø til toppen
|
Sådan gør du
Dag 1
Dag 2
Det er kun fantasien, der sætter grænser - sæt sneglene som fx en stjerne, et julehjerte eller noget helt tredje.
Du kan bruge persillepesto, ramsløgspesto eller rød pesto (du skal blot være opmærksom på at træet ikke bliver helt så grønt).
Brug dine osterester fx mozzarella, cheddar, parmesan eller en andre hårde oste.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
26451 kJ / 6322 kcal
Næringsindhold pr. 100g
1340 kJ / 320 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 2,4 g |
Protein: | 10,5 % | 8,3 g |
Kulhydrat: | 34,2 % | 27 g |
Fedt: | 55,3 % | 20 g |