Ramsløgspesto

Ramsløgspesto

30 min
Arbejdstid: 11 min
Ramsløgspesto med mandler er velsmagende og nem at lave - og den er skøn at variere med. Du skal bare vide, at jo længere hen du kommer på sæsonen jo kraftigere bliver hvidløgssmagen i bladene - læs tippet og se, hvordan du kan variere og tilsmage din hjemmelavede ramsløgspesto. Ramsløg er en at naturens vilde urter og kan findes fra starten af februar til slut maj, og udover denne opskrift pesto, kan du finde mange andre ideer her på sitet.
https://www.arla.dk/opskrifter/ramslogspesto/

Sådan gør du

Ramsløgspesto
  • Kom mandlerne i et blenderglas sammen med olie, ost, citronsaft, salt og peber. Blend ved langsomste hastighed i ca. 1 min.
  • Tilsæt ramsløgsblade og blend igen ved langsomste hastighed i ca. 30 sek. Smag til.

Bliver smagen for kraftig kan du erstatte halvdelen eller ⅔ med en anden krydderurt fx persille, løvstikke eller basilikum. Ramsløgspestoen smager dejligt i sandwich, som dip til brød eller grøntsager eller vendt i friskkogt pasta.

Rist mandler i mikroovnen – 2 min. ved max effekt, så har du perfekt ristede mandler.

Energiindhold for hele retten:

11560 kJ / 2763 kcal

Næringsindhold pr. 100g

2524 kJ / 603 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 4,3 g
Protein: 5,1 % 7,6 g
Kulhydrat: 0,7 % 1 g
Fedt: 94,2 % 64,3 g
Relateret video
Ramsløgspesto

Ramsløgsjagt er en oplagt udeaktivitet for hele familien https://www.arla.dk/madlojer/#ramslog Se med og få gode råd, når Britta og hendes børn går på ramsløgsjagt med urtesamler Thomas Laursen. Bliv inspireret til simple retter, du kan lave derhjemme med din egen ramsløgsfangst.

Ingredienser

Ramsløgspesto
100 g Afkølede, ristede mandler
2½ dl Rapsolie
50 g Revet cheddar- og maasdammerost eller revet hård lagret ost, fx parmesan
2 spsk Friskpresset citronsaft
½ tsk Groft salt
Friskkværnet peber
50 g Rensede blade af ramsløg