Ramsløgspesto

Ramsløgspesto med mandler er velsmagende og nem at lave - og den er skøn at variere med. Du skal bare vide, at jo længere hen du kommer på sæsonen jo kraftigere bliver hvidløgssmagen i bladene - læs tippet og se, hvordan du kan variere og tilsmage din hjemmelavede ramsløgspesto. Ramsløg er en at naturens vilde urter og kan findes fra starten af februar til slut maj, og udover denne opskrift pesto, kan du finde mange andre ideer her på sitet.
Ingredienser
Ramsløgspesto
100 g
Afkølede, ristede mandler
|
|
---|---|
2½ dl
Rapsolie
|
|
50 g
Revet cheddar- og maasdammerost eller revet hård lagret ost, fx parmesan
|
|
2 spsk
Friskpresset citronsaft
|
|
½ tsk
Groft salt
|
|
Friskkværnet peber
|
|
50 g
Rensede blade af ramsløg
|
Sådan gør du
Ramsløgspesto
Bliver smagen for kraftig kan du erstatte halvdelen eller ⅔ med en anden krydderurt fx persille, løvstikke eller basilikum. Ramsløgspestoen smager dejligt i sandwich, som dip til brød eller grøntsager eller vendt i friskkogt pasta.
Rist mandler i mikroovnen – 2 min. ved max effekt, så har du perfekt ristede mandler.
Ramsløgsjagt er en oplagt udeaktivitet for hele familien https://www.arla.dk/madlojer/#ramslog Se med og få gode råd, når Britta og hendes børn går på ramsløgsjagt med urtesamler Thomas Laursen. Bliv inspireret til simple retter, du kan lave derhjemme med din egen ramsløgsfangst.
