Rispilaf med ramsløg og purløg
45 min
•
Ramsløg smager herligt og er en af de allerførste forårsbebudere. Men sæsonen er kort, så resten af året kan du sagtens spise retten med ekstra purløg og evt. lidt hvidløg.
Ingredienser
1
Flanksteak (ca. 400 g)
|
|
---|---|
1 tsk
Rapsolie
|
|
½ tsk
Groft salt
|
|
Friskkværnet peber
|
320 g
Brune ris, parboiled (ca. 4 dl)
|
|
---|---|
5 dl
Vand
|
|
1 tsk
Groft salt
|
|
4
Gulerødder i stave (ca. 300 g)
|
|
4
Rødløg i tykke både (ca. 300 g)
|
|
200 g
Salatost
|
|
½ dl
Strimlede blade af ramsløg
|
|
1 dl
Fintklippet purløg
|
Pynt
Purløg
|
---|
Sådan gør du
Du kan skifte ramsløgene ud med 2 små knuste fed hvidløg og ½ dl ekstra purløg.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
10307 kJ / 2463 kcal
Næringsindhold pr. 100g
496 kJ / 118 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1,1 g |
Protein: | 25 % | 7,3 g |
Kulhydrat: | 48 % | 14 g |
Fedt: | 27 % | 3,6 g |
Relateret video
Sådan steger du den perfekte bøf
Vil du servere en mør og saftig bøf er kvaliteten altafgørende. Karolines Køkkenskole viser her én metode til, hvordan du udvælger og steger en bøf, så den bliver helt perfekt.