Rispilaf med ramsløg og purløg
45 min

Rispilaf med ramsløg og purløg

Ramsløg smager herligt og er en af de allerførste forårsbebudere. Men sæsonen er kort, så resten af året kan du sagtens spise retten med ekstra purløg og evt. lidt hvidløg.
Bedømmelse (1 vurderinger)

Min bedømmelse:

Rispilaf med ramsløg og purløg

Ramsløg smager herligt og er en af de allerførste forårsbebudere. Men sæsonen er kort, så resten af året kan du sagtens spise retten med ekstra purløg og evt. lidt hvidløg.

Antal portioner
  • 1 flanksteak (ca. 400 g)
  • 1 tsk rapsolie
  • ½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 320 g brune ris, parboiled (ca. 4 dl)
  • 5 dl vand
  • 1 tsk groft salt
  • 4 gulerødder i stave (ca. 300 g)
  • 4 rødløg i tykke både (ca. 300 g)
  • 200 g Karolines Køkken® Salatost i blok
  • ½ dl strimlede blade af ramsløg
  • 1 dl fintklippet purløg

Pynt

  • purløg

Fremgangsmåde:

Lad en grillpande blive godt varm - ca. 4 min. ved kraftig varme. Pensl flanksteaken med olie og grill den ca. 1 min. på hver side. Skru ned til jævn varme og grill kødet i ca. 12 min. - vend af og til. Drys med salt og peber. Skær kødet i tynde skiver lige inden serveringen.

Kom risene i kogende vand tilsat salt. Kog dem ved svag varme og under tætsluttende låg i ca. 15 min. Skru op til kraftig varme og tilsæt gulerødder og rødløg og kog i ca. 1 min. Skru atter ned til svag varme og kog i ca. 10 min. Hæld eventuelt overskydende vand fra. Del osten i små brud og vend dem sammen med ramsløg, purløg, ris og grøntsager. Smag til og server rispilaffen sammen med flanksteak i tynde skiver.

Tip

Du kan skifte ramsløgene ud med 2 små knuste fed hvidløg og ½ dl ekstra purløg.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 10850 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 22,4 g
  • Protein: 23 %
  • Kulhydrat: 47 %
  • Fedt: 30 %
Print