Marinerede sild med friterede løg
30 min

Marinerede sild med friterede løg

Uhm...friterede sprøde løg til de marinerede sild er lækker, ny variation over temaet marinerede sild med løg. Hertil serverer vi en let grøn mayo, smilende æg og rugbrød....en perfekt start på frokosten.
Bedømmelse (1 vurderinger)

Min bedømmelse:

Marinerede sild med friterede løg

Uhm...friterede sprøde løg til de marinerede sild er lækker, ny variation over temaet marinerede sild med løg. Hertil serverer vi en let grøn mayo, smilende æg og rugbrød....en perfekt start på frokosten.

Antal portioner

Ramsløgsmayo

Friterede løg

  • 3 zittauerløg i meget tynde ringe (ca. 200 g)
  • 75 g groft rugmel (ca. 1¼ dl)
  • ½ liter neutral olie, fx rapsolie
  • ½ tsk fint salt
  • 4 marinerede sild i mundrette stykker (ca. 300 g)
  • 8 smilende æg

Pynt

  • fintstrimlede blade af ramsløg

Tilbehør

  • 8 skiver rugbrød - evt. ristet

Fremgangsmåde:

Ramsløgsmayo

Kom hytteost, ramsløg, citronsaft, sennep og salt i en foodprocessor eller hurtighakker. Hak ved hurtigste hastighed i ca. 1 min. - eller til mayo'en er glat. Stil ramløgsmayo'en tildækket i køleskabet i mindst 15 min. Smag til.

Friterede løg

Skyl løgringene i koldt vand. Lad dem dryppe af i en sigte og vend de fugtige løgringe i rugmel. Varm olien godt op i en gryde ved jævn varme. Del løgringene i 4 portioner. Dybsteg, ved jævn til kraftig varme, en portion ad gangen i den varme olie, 2-3 min., til de er gyldne og sprøde. Lad de friterede løgringe dryppe af på køkkenrulle og vend dem med salt.

Server de marinerede sild med halve, smilende æg, ramsløgsmayo, friterede løg og rugbrød.

Tip

I stedet for ramsløg, kan du bruge 3 dl babyspinatblade vendt med 1 lille knust fed hvidløg.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 11890 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 38,8 g
  • Protein: 20 %
  • Kulhydrat: 37 %
  • Fedt: 43 %
Print

Vin match

Marinerede sild stiller store krav til vinvalget. En stor riesling grand cru fra Alsace vil fungere i dette tilfælde.

Læs mere om vin til mad