Chili sin carne

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(89 vurderinger)

30 min

Der er ingen kød i denne chiliret – derfor hedder den ”sin carne” (spansk: uden kød). Retten toppes med hytteost, der både giver frisk modspil og ekstra protein.

Ingredienser

Antal portioner

  • 25 g smør
  • 2 hakkede rødløg (ca. 150 g)
  • 2 store finthakkede fed hvidløg
  • 1 aubergine i små tern (ca. 300 g)
  • 2 dåser bønne-mix (ca. 800 g)
  • 1 dåse hakkede tomater (ca. 400 g)
  • 1 tsk stødt chili
  • 2 tsk stødt spidskommen
  • ½ tsk sukker
  • 2 tsk groft salt
  • 2 dl vand
  • 1 rød peberfrugt i store tern (ca. 200 g)
  • 1 gul peberfrugt i store tern (ca. 200 g)

Tilbehør

  • 300 g groft brød

Sådan gør du

Sådan gør du

Smelt smørret i en stor, tykbundet gryde ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits løg, hvidløg og aubergine i ca. 2 min. Tilsæt bønner, hakkede tomater, chili, spidskommen, sukker, salt og vand. Kog retten ved svag varme og under låg i ca. 15. min. – rør af og til. Tilsæt peberfrugter og kog i yderligere ca. 3 min. Smag til.

Vend hytteost og chili sammen. Anret den rygende varme chili sin carne i små skåle. Top op med den chilikrydrede hytteost og drys med friske korianderblade. Server groft brød til.

Sådan knuser og hakker du hvidløg

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 8840 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 66,2 g
  • Protein: 20 %
  • Kulhydrat: 59 %
  • Fedt: 21 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde: