Linsegryde

Linsegryde

60+ min
Fryseegnet
Denne opskrift på linsegryde er inspireret af den indiske dhal med røde linser og masser af varme krydderier som spidskommen, karry, chili, ingefær, hvidløg og tørret koriander. Linsegryde er en dejlig lunende ret med en masse smagsgivende krydderier og grøntsager. Her serverer vi linsegryde med en frisk mynte-raita, groft naanbrød og frisk koriander.
https://www.arla.dk/opskrifter/linsegryde/

Sådan gør du

  • Smelt smørret i en gryde ved kraftig varme, men uden at det bruner.
  • Svits løg, hvidløg, ingefær og chili ved svag varme i ca. 4 min.
  • Tilsæt karry, spidskommen og koriander og svits i ca. 1 min.
  • Tilsæt gulerødder, linser, bouillon, hakkede tomater, cherrytomater, æble og salt og lad retten koge ved svag varme og under låg i ca. 45 min. eller til dhalen har en passende konsistens – rør af og til. Smag til.
Mynte-raita
  • Bland yoghurt, agurk, mynte og salt og smag raitaen til.
  • Server den varme dhal med raita, naanbrød og friske mynte- og korianderblade.

Lav evt. dobbelt portion af dhalen og frys den, så har du nem mad en anden dag.

Energiindhold for hele retten:

9880 kJ / 2361 kcal

Næringsindhold pr. 100g

350 kJ / 84 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,9 g
Protein: 18,9 % 3,9 g
Kulhydrat: 57,3 % 11,8 g
Fedt: 23,8 % 2,3 g
Mere inspiration

Server et nybagt naanbrød til dhalen, det er så lækkert.

Naanbrød
20 min
Naanbrød
(75)
Relateret video
Sådan skræller du ingefær med en ske.

Ingefær er roden til en masse godt. Se hvordan du håndterer frisk ingefær.

Ingredienser

15 g Smør
2 Grofthakkede løg (ca. 200 g)
4 Små knuste fed hvidløg
1 spsk Fintrevet frisk ingefær
1 spsk Finthakket rød chilipeber
2 spsk Karry
1 spsk Stødt spidskommen
2 tsk Stødt koriander
4 Gulerødder i tern (ca. 300 g)
250 g Tørrede røde linser - skyllede og afdryppede (ca. 3 dl)
6 dl Grøntsagsbouillon
1 dåse Hakkede tomater (ca. 400 g)
250 g Cherrytomater i halve
1 Æble i tern (ca. 125 g)
1½ tsk Groft salt
Mynte-raita
2 dl Græsk yoghurt
½ Agurk i små tern (ca. 150 g)
2 spsk Hakket mynteblade
½ tsk Groft salt
Tilbehør
250 g Naanbrød
Frisk koriander og mynte