Dhal
Dhal er en nem, hurtig og budgetvenlig ret, men vigtigst af alt så smager den fantastisk. Det er en simpel indisk gryderet med røde linser og varme krydderier, som du kan lege med alt efter, hvor spicy du foretrækker din dahl. Her får du en god grundopskrift serveret med en frisk mynte-raita og garanti for masser af dejlig smag. Se også vores tips og få ideer til, hvordan du kan variere din dahl eller tilpasse opskriften til de grøntsager, du har i køleskabet.
Ingredienser
1 spsk
Olivenolie
|
|
---|---|
1
Hakket løg
|
|
5
Finthakkede fed hvidløg
|
|
1½ spsk
Fintrevet frisk ingefær
|
|
2 tsk
Groft salt
|
|
2 tsk
Stødt koriander
|
|
2 tsk
Garam masala
|
|
1 tsk
Stødt kardemomme
|
|
½ - 1 tsk
Tørrede chiliflager
|
|
300 g
Tørrede røde linser eller gotlandslinser
|
|
7½ dl
Grøntsagsbouillon
|
|
1 dåse
Hakkede tomater
|
|
1 dl
Kokosmælk
|
|
2 spsk
Tomatpuré
|
Tilbehør
2
Naanbrød
|
|
---|---|
Frisk koriander og mynte
|
|
3 dl
Græsk yoghurt eller raita
|
Sådan gør du
Vil du gerne have flere grøntsager i din dhal, kan du tilsætte fx blomkål, gulerødder, peberfrugt eller søde kartofler. Det smager også dejligt at røre frisk spinat i dhal'en lige inden servering. Dhal kan laves med andre typer linser, fx danske anicia linser. Vær dog opmærksom på kogetiden - nogle skal koge 15-20 min. længere (smag på dem), før tomat og kokosmælk tilsættes.
Skal du have tømt køleskabet, så kan de fleste grøntsager koges med i gryden sammen med din dhal. Du skal bare være opmærksom på, at kogetiden ændres, afhængigt af hvilke grøntsager du vælger.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
10774 kJ / 2575 kcal
Næringsindhold pr. 100g
470 kJ / 112 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1,7 g |
Protein: | 19,4 % | 5,4 g |
Kulhydrat: | 50,2 % | 13,9 g |
Fedt: | 30,4 % | 3,9 g |