Vil du gerne have flere grøntsager i din dhal, kan du tilsætte fx blomkål, gulerødder, peberfrugt eller søde kartofler. Det smager også dejligt at røre frisk spinat i dhal´en lige før servering. Dhal kan laves med andre typer linser, fx danske anicia linser. Vær dog opmærksom på kogetiden - nogle skal koge 15-20 min. længere (smag på dem) før tomat og kokosmælk tilsættes.
10824 kJ / 2587 kcal
471 kJ / 113 kcal
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1,7 g |
Protein: | 19,4 % | 5,4 g |
Kulhydrat: | 50,2 % | 13,9 g |
Fedt: | 30,4 % | 3,9 g |
En forfriskende agurkeraita til dhal.
1 spsk
Olivenolie
|
|
---|---|
1
Hakket løg
|
|
5
Finthakkede fed hvidløg
|
|
1½ spsk
Fintrevet frisk ingefær
|
|
2 tsk
Groft salt
|
|
2 tsk
Stødt koriander
|
|
2 tsk
Garam masala
|
|
1 tsk
Stødt kardemomme
|
|
½ - 1 tsk
Tørrede chiliflager
|
|
300 g
Tørrede røde linser eller gotlandslinser
|
|
7½ dl
Grøntsagsbouillon
|
|
1 dåse
Hakkede tomater
|
|
1 dl
Kokosmælk
|
|
2 spsk
Tomatpuré
|
2
Naanbrød
|
|
---|---|
Frisk koriander og mynte
|
|
3 dl
Græsk yoghurt eller raita
|