Raita

15 timer
Raita

Raita er Indiens pendant til grækernes tzatiki. En forfriskende yoghurtdip som køler og dulmer de stærke krydderier i klassiske indiske retter. Raita er en yoghurtdip som er rørt med friske grøntsager og krydderurter. I denne opskrift bruger vi agurk, hvidløg, mynte og spidskommen – det smager lækker!

Ingredienser

½ Agurk (ca. 150 g)
½ dl Mynteblade
1 Fed hvidløg
2 dl Græsk yoghurt
1 tsk Stødt spidskommen
½ tsk Groft salt

Serveringsforslag

Hjemmelavede naanbrød (se link)

Sådan gør du

  • Skær agurken i små tern, hak myntebladene fint og pres hvidløget.
  • Bland alle ingredienserne sammen og smag til.
  • Stil raitaen på køl til servering.

Du kan bruge andre grøntsager og krydderurter i din raita, prøv fx med tomat, finthakket løg og frisk koriander.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

1144 kJ / 273 kcal

Næringsindhold pr. 100g

313 kJ / 75 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 0,2 g
Protein: 15,4 % 2,8 g
Kulhydrat: 18,3 % 3,4 g
Fedt: 66,3 % 5,6 g
https://www.arla.dk/opskrifter/raita1/