Raita
15 timer
•
Raita er Indiens pendant til grækernes tzatiki. En forfriskende yoghurtdip som køler og dulmer de stærke krydderier i klassiske indiske retter. Raita er en yoghurtdip som er rørt med friske grøntsager og krydderurter. I denne opskrift bruger vi agurk, hvidløg, mynte og spidskommen – det smager lækker!
Ingredienser
½
Agurk (ca. 150 g)
|
|
---|---|
½ dl
Mynteblade
|
|
1
Fed hvidløg
|
|
2 dl
Græsk yoghurt
|
|
1 tsk
Stødt spidskommen
|
|
½ tsk
Groft salt
|
Serveringsforslag
Hjemmelavede naanbrød (se link)
|
---|
Sådan gør du
Du kan bruge andre grøntsager og krydderurter i din raita, prøv fx med tomat, finthakket løg og frisk koriander.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
1144 kJ / 273 kcal
Næringsindhold pr. 100g
313 kJ / 75 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 0,2 g |
Protein: | 15,4 % | 2,8 g |
Kulhydrat: | 18,3 % | 3,4 g |
Fedt: | 66,3 % | 5,6 g |