Nemme kernestykker med ske
Her får du opskriften på de nemmeste og lækreste kernestykker – dejen er rørt lynhurtigt sammen og sat på køl. Dagen efter sætter du blot bollerne på bagepladen med en ske. Genial opskrift, hvis du vil have friskbagte sprøde boller flere dage i træk – dejen kan gemmes og bages over flere dage. Ingredienserne kan du skifte ud, så brug blot den type grove mel, mejeri og kerner, du har på hylderne. Bemærk også tip om, hvordan du kan bruge hvad du har i køleskabet af mælk, yoghurt etc.
Ingredienser
Kernestykker
3 dl
Kærnemælk, A38, ymer, yoghurt eller tilsvarende
|
|
---|---|
5 dl
Koldt vand
|
|
10 g
Gær
|
|
100 g
Revet frisk frugt eller grønt (fx gulerod, squash, rødbede, græskar, æble eller pære)
|
|
4 dl
Havregryn (ca. 125 g)
|
|
2 dl
Fuldkornshvedemel eller anden fuldkornsmel (ca. 100 g)
|
|
1½ tsk
Groft salt
|
|
500 g
Hvedemel
|
2 dl
Blandede kerner og frø, fx græskarkerner, sesamfrø eller lignende
|
---|
Sådan gør du
15-20 min. ved 250° - varmluft.
Kernestykker
Du kan bruge det syrnede produktet du har i køleskabet - og så justere konsistensen med vand. Enten 3 dl kærnemælk eller fx 2 dl skyr eller yoghurt, suppleret med 1 dl vand.
Når dejskålen er tom, så laver du blot en ny portion dej i skålen. Du skal endelig ikke gøre skålen ren. Dejen, der er tilbage på kanterne virker som surdej, så det næste hold boller bliver kun endnu bedre.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
14162 kJ / 3385 kcal
Næringsindhold pr. 100g
792 kJ / 189 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 3,1 g |
Protein: | 13,5 % | 6,3 g |
Kulhydrat: | 66,5 % | 31 g |
Fedt: | 20 % | 4,3 g |
Her får du opskriften på de nemmeste og lækreste kernestykker – dejen er rørt lynhurtigt sammen og sat på køl. Dagen efter sætter du blot bollerne på bagepladen med en ske