Juleboller

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(29 vurderinger)

60+ min

Boller med kardemomme og rosiner - de dufter dejligt af jul

Ingredienser

20 stk. pr. portion

Antal portioner
  • 100 g smør
  • 1 dl mælk
  • 200 g Karolines Køkken® Kvark 0,3% Kvark 0,3%
  • 50 g gær
  • 1 æg
  • 100 g rosiner (ca. 1¾ dl)
  • 1 tsk stødt kardemomme
  • 1 tsk groft salt
  • 4 spsk sukker
  • 450 g hvedemel (ca. 7½ dl)

Pensling

  • sammenpisket æg

Tilbehør

  • koldt smør

Sådan gør du

Sådan gør du

Smelt smørret i en gryde og tilsæt mælken. Hæld blandingen i en skål og tilsæt kvark. Rør gæren ud heri. Tilsæt de øvrige ingredienser (hold lidt mel tilbage). Slå dejen godt sammen. Dæk skålen med fx et låg og stil dejen til hævning et lunt sted i ca. ½ time. Tag dejen ud på et meldrysset bord og ælt den godt igennem. Tilsæt evt. resten af melet. Del dejen i 20 stykker og form dem til boller. Lad bollerne efterhæve på en plade med bagepapir i ca. 20 min. Pensl bollerne med æg og bag dem midt i ovnen.

Bagetid

Ca. 13 min. ved 200°.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 17800 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 23,7 g
  • Protein: 8 %
  • Kulhydrat: 46 %
  • Fedt: 46 %

Er du til laktosefri mejeriprodukter?

Tilbage

Se hele vores laktosefri udvalg

Arla har en bred palette af laktosefri mejeriprodukter bl.a. ost, mælk, skyr, hytteost, creme fraiche og yoghurt.

Arla® Laktosefri

Se hele vores laktosefri udvalg

Tilbage

To laktosefri nyheder: Letmælk og kakaomælk

Arla har en bred palette af laktosefri mejeriprodukter bl.a. ost, mælk, skyr, hytteost, creme fraiche og yoghurt.

Arla® Laktosefri

To laktosefri nyheder: Letmælk og kakaomælk

Print

Kilde: