Juleboller

Juleboller

60+ min
Fryseegnet
Hjemmebagte juleboller med kanelsmør. Bløde, luftige og med masser af julesmag... Julebollerne er bagt efter tangzhong teknikken - en asiatisk bageteknik, som er blevet vældig populær. Fordelen ved tangzhong metoden er, at dejen binder mere væde, hvilket gør julebollerne ekstra lette og luftige. Og så holder de sig lækre og svampede i længere tid... Bollerne smager af jul og hygge - og køkkenet dufter himmelsk allerede få minutter efter julebollerne er i ovnen... Server julebollerne lune med kanelsmør til.

Sådan gør du

Bagetid:

Ca. 20-25 min. ved 200° - traditionel ovn.

Juleboller
  • Pisk mel og 1 dl af vandet sammen i en lille gryde. Pisk resten af vandet i.
  • Kog blandingen ved jævn varme og under omrøring til den lige begynder at boble - det tager 5-10 min. Smelt smørret i melblandingen.
  • Kom mælk i skålen til en røremaskine og opløs gæren heri. Rør melblandingen i og tilsæt resten af ingredienserne.
  • Ælt dejen på røremaskinen ved højeste hastighed, til dejen slipper skålens sider og samler sig om dejkrogen. Lad dejen hæve tildækket og lunt i ca. 1 time.
  • Del dejen i 12 stykker og form dem til boller. Læg bollerne tæt i en bradepande (ca. 22 x 30 cm), beklædt med bagepapir, og lad dem efterhæve tildækket i ca. ½ time.
  • Pensl julebollerne med sammenpisket æg og drys med mandelsplinter og perlesukker. Bag julebollerne midt i ovnen.
Kanelsmør
  • Rør smør, sukker og kanel sammen i en lille skål.
  • Fordel strimler af appelsinskal på de nybagte boller og server dem lune med kanelsmør.

Julebollerne er fryseegnede. Efter optøning kan de lunes i ovnen kort før servering. Så er de næsten som nybagte.

Energiindhold for hele retten:

14933 kJ / 3569 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1074 kJ / 257 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,9 g
Protein: 7,3 % 4,6 g
Kulhydrat: 63,6 % 40,2 g
Fedt: 29,1 % 8,5 g
Mere inspiration

Her er en anden type julebagværk, som også får hele køkkenet til at dufte skønt.

Relateret video
Juleboller

Hjemmebagte juleboller med kanelsmør. Bløde, luftige og med masser af julesmag... Julebollerne er bagt efter tangzhong teknikken - en asiatisk bageteknik, som er blevet vældig populær. Fordelen ved tangzhong metoden er, at dejen binder mere væde, hvilket gør julebollerne ekstra lette og luftige. Og så holder de sig lækre og svampede i længere tid... Bollerne smager af jul og hygge - og køkkenet dufter himmelsk allerede få minutter efter julebollerne er i ovnen... Server julebollerne lune med kanelsmør til.

Ingredienser

Juleboller
60 g Hvedemel (ca. 1 dl)
3 dl Vand
50 g Smør
25 g Gær
1 dl Mælk
1 dl Friskpresset appelsinsaft
1 tsk Kardemommefrø - stødte
1 tsk Stødt kanel
50 g Sukker
2 tsk Groft salt
600 g Hvedemel
Sammenpisket æg til pensling
Mandelsplitter
Perlesukker
Tynde strimler af appelsinskal (usprøjtet)
Kanelsmør
75 g Blødt smør
1 spsk Sukker
1 tsk Stødt kanel