Juleboller
Hjemmebagte juleboller med kanelsmør. Bløde, luftige og med masser af julesmag... Julebollerne er bagt efter tangzhong teknikken - en asiatisk bageteknik, som er blevet vældig populær. Fordelen ved tangzhong metoden er, at dejen binder mere væde, hvilket gør julebollerne ekstra lette og luftige. Og så holder de sig lækre og svampede i længere tid... Bollerne smager af jul og hygge - og køkkenet dufter himmelsk allerede få minutter efter julebollerne er i ovnen... Server julebollerne lune med kanelsmør til.
Ingredienser
Juleboller
60 g
Hvedemel (ca. 1 dl)
|
|
---|---|
3 dl
Vand
|
|
50 g
Smør
|
25 g
Gær
|
|
---|---|
1 dl
Mælk
|
|
1 dl
Friskpresset appelsinsaft
|
|
1 tsk
Kardemommefrø - stødte
|
|
1 tsk
Stødt kanel
|
|
50 g
Sukker
|
|
2 tsk
Groft salt
|
|
600 g
Hvedemel
|
Sammenpisket æg til pensling
|
|
---|---|
Mandelsplitter
|
|
Perlesukker
|
Tynde strimler af appelsinskal (usprøjtet)
|
---|
Kanelsmør
75 g
Blødt smør
|
|
---|---|
1 spsk
Sukker
|
|
1 tsk
Stødt kanel
|
Sådan gør du
Juleboller
Kanelsmør
Julebollerne er fryseegnede. Efter optøning kan de lunes i ovnen kort før servering. Så er de næsten som nybagte.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
14933 kJ / 3569 kcal
Næringsindhold pr. 100g
1074 kJ / 257 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1,9 g |
Protein: | 7,3 % | 4,6 g |
Kulhydrat: | 63,6 % | 40,2 g |
Fedt: | 29,1 % | 8,5 g |
Hjemmebagte juleboller med kanelsmør. Bløde, luftige og med masser af julesmag... Julebollerne er bagt efter tangzhong teknikken - en asiatisk bageteknik, som er blevet vældig populær. Fordelen ved tangzhong metoden er, at dejen binder mere væde, hvilket gør julebollerne ekstra lette og luftige. Og så holder de sig lækre og svampede i længere tid... Bollerne smager af jul og hygge - og køkkenet dufter himmelsk allerede få minutter efter julebollerne er i ovnen... Server julebollerne lune med kanelsmør til.