Har du ikke en rest grød 'på lager'? Find opskriften på den bedste risengrød lige her.
Hvis du koldhæver bollerne, kan du sagtens sætte gærmængden ned til 10 g.
For ekstra sprøde boller: Smid ca. 1 dl koldt vand ind i bunden af den varme ovn samtidig med, at du sætter bagepladen med grødbollerne ind. Luk straks ovnlågen, så dampen bliver i ovnen. Bollerne bliver ekstra sprøde af dampen, så sørg for at holde ovnlågen lukket under hele bagningen. Du kan også stille en bradepande i bunden af ovnen, når du tænder den - og smide det kolde vand heri i stedet for i bunden af ovnen.
Grødboller er geniale at bage, hvis du har en rest grød i overskud. Og det har man ofte, hvis man skraber gryden... Hvis du ikke har en rest grød, så kog en lille portion havregrød bestående af 1 dl vand, 1 dl mælk og 1 dl havregryn. Så får du en portion grød, som passer til denne opskrift på grødboller.
13905 kJ / 3323 kcal
962 kJ / 230 kcal
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1,6 g |
Protein: | 9,3 % | 5,3 g |
Kulhydrat: | 66,1 % | 37,4 g |
Fedt: | 24,6 % | 6,4 g |