Julegrødsboller

Julegrødsboller

60+ min Morgenmad og brunch
Fryseegnet
Julegrødsboller - nemme, lækre og lynhurtige at bikse sammen. Rester af risengrød er genial at bruge i din bolledej, men andre grødrester kan sagtens bruges. Her har vi udviklet en variant, hvor du også kan få brugt resterne af dine julegodter. Så tøm skabet og bag skønne juleboller, som både dufter og smager af jul. Dejen til julegrødsboller er hurtig at røre sammen - og kan hæve enten natten over i køleskabet eller blot et par timer på køkkenbordet.
Mere inspiration

Har du ikke en rest grød 'på lager'? Find opskriften på den bedste risengrød lige her.

Velbekomme!
OBS

Hvis du koldhæver bollerne, kan du sagtens sætte gærmængden ned til 10 g.

Tip

For ekstra sprøde boller: Smid ca. 1 dl koldt vand ind i bunden af den varme ovn samtidig med, at du sætter bagepladen med grødbollerne ind. Luk straks ovnlågen, så dampen bliver i ovnen. Bollerne bliver ekstra sprøde af dampen, så sørg for at holde ovnlågen lukket under hele bagningen. Du kan også stille en bradepande i bunden af ovnen, når du tænder den - og smide det kolde vand heri i stedet for i bunden af ovnen.

Brug en rest

Grødboller er geniale at bage, hvis du har en rest grød i overskud. Og det har man ofte, hvis man skraber gryden... Hvis du ikke har en rest grød, så kog en lille portion havregrød bestående af 1 dl vand, 1 dl mælk og 1 dl havregryn. Så får du en portion grød, som passer til denne opskrift på grødboller.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

13730 kJ / 3282 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1011 kJ / 242 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 1,5 g
Protein: 9,3 % 5,6 g
Kulhydrat: 65,9 % 39,2 g
Fedt: 24,8 % 6,8 g
Relateret video
Grødboller

Ingredienser