18-20 min. ved 250° - traditionel ovn.
Hvis du koldhæver bollerne, kan du sagtens sætte gærmængden ned til 10 g.
For ekstra sprøde boller: Smid ca. 1 dl koldt vand ind i bunden af den varme ovn samtidig med, at du sætter bagepladen med grødbollerne ind. Luk straks ovnlågen, så dampen bliver i ovnen. Bollerne bliver ekstra sprøde af dampen, så sørg for at holde ovnlågen lukket under hele bagningen. Du kan også stille en bradepande i bunden af ovnen, når du tænder den - og smide det kolde vand heri i stedet for i bunden af ovnen.
Grødboller er geniale at bage, hvis du har en rest grød i overskud. Og det har man ofte, hvis man skraber gryden... Hvis du ikke har en rest grød, så kog en lille portion havregrød bestående af 1 dl vand, 1 dl mælk og 1 dl havregryn. Så får du en portion grød, som passer til denne opskrift på grødboller.
13854 kJ / 3311 kcal
959 kJ / 229 kcal
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1,5 g |
Protein: | 8,6 % | 4,9 g |
Kulhydrat: | 66,6 % | 37,6 g |
Fedt: | 24,8 % | 6,4 g |
Har du ikke en rest grød 'på lager'? Find opskriften på den bedste risengrød lige her.
Lunken vand
|
3 dl |
---|---|
Yoghurt naturel, græsk yoghurt, skyr eller tilsvarende
|
1 dl |
Gær
|
20 g |
Kold risengrød
|
150 g |
Hvedemel (ca. 7 dl)
|
450 g |
Blandede julegodter, fx fyldt eller mørk chokolade, marcipan, tørret frugt, fx dadler, svesker, ananas, pomerans eller rosiner
|
250 g |
Appelsin (usprøjtet) - fintrevet skal heraf
|
½ |
Groft salt
|
1½ tsk |
Sammenpisket æg til pensling
|
1 |
---|---|
Perlesukker
|
2 spsk |
Stødt kanel
|
2 tsk |