18-20 min. ved 250° - traditionel ovn.
Hvis du koldhæver bollerne, kan du sagtens sætte gærmængden ned til 10 g.
For ekstra sprøde boller: Smid ca. 1 dl koldt vand ind i bunden af den varme ovn samtidig med, at du sætter bagepladen med grødbollerne ind. Luk straks ovnlågen, så dampen bliver i ovnen. Bollerne bliver ekstra sprøde af dampen, så sørg for at holde ovnlågen lukket under hele bagningen. Du kan også stille en bradepande i bunden af ovnen, når du tænder den - og smide det kolde vand heri i stedet for i bunden af ovnen.
Grødboller er geniale at bage, hvis du har en rest grød i overskud. Og det har man ofte, hvis man skraber gryden... Hvis du ikke har en rest grød, så kog en lille portion havregrød bestående af 1 dl vand, 1 dl mælk og 1 dl havregryn. Så får du en portion grød, som passer til denne opskrift på grødboller.
14146 kJ / 3381 kcal
965 kJ / 231 kcal
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1,5 g |
Protein: | 8,5 % | 4,8 g |
Kulhydrat: | 67,2 % | 38,2 g |
Fedt: | 24,3 % | 6,3 g |
Har du ikke en rest grød 'på lager'? Find opskriften på den bedste risengrød lige her.
3 dl
Lunken vand
|
|
---|---|
1 dl
Yoghurt naturel, græsk yoghurt, skyr eller tilsvarende
|
|
20 g
Gær
|
|
1 spsk
Flydende honning
|
|
150 g
Kold risengrød
|
|
450 g
Hvedemel (ca. 7 dl)
|
|
250 g
Blandede julegodter, fx fyldt eller mørk chokolade, marcipan, tørret frugt, fx dadler, svesker, ananas, pomerans eller rosiner
|
|
½
Appelsin (usprøjtet) - fintrevet skal heraf
|
|
1½ tsk
Groft salt
|
1
Sammenpisket æg til pensling
|
|
---|---|
2 spsk
Perlesukker
|
|
2 tsk
Stødt kanel
|