Julelagkage med vaniljefrosting

Julelagkage med vaniljefrosting

2 timer 20 min
Arbejdstid: 50 min
En skøn krydret julelagkage med lag af blød vaniljefrosting. Julelagkagen er fyldt med de bedste krydderier fra den søde juletid og toppet med masser af spiseligt julepynt.
https://www.arla.dk/opskrifter/julelagkage-med-vaniljefrosting/

Sådan gør du

Kagebunde til julelagkage
  • Pisk smør, sukker og salt luftigt. Pisk æggene i et af gangen.
  • Bland mel, krydderier og natron sammen i en skål og sigt det i smørblandingen.
  • Tilsæt kærnemælk og rør til dejen er ensartet.
  • Spænd et stykke bagepapir fast mellem ringen og bunden af en springform (ca. 18 cm i diameter) - smør siderne. Fordel dejen jævnt i springformen og bag kagen midt i ovnen ca. 1 time ved 175° - traditionel ovn. Tjek om kagen er gennembagt med en kødnål. Lad den køle helt af i formen på en bagerist.
  • Tag kagen ud af formen og fjern bagepapiret. Skær evt. den rundede top af kagen.
  • Del kagen i tre med en brødkniv, så du får tre ens, flade kagebunde.
Vaniljefrosting
  • Bland vaniljekornene med lidt flormelis for at få kornene skilt ad.
  • Pisk vanilje, flormelis og smør godt sammen til frostingen er ensartet og luftig.
  • Vend forsigtigt kvark i - pisk evt. kortvarigt for at få frostingen ensartet og uden klumper.
  • Smør to af kagebundene med ca. halvdelen af vaniljefrostingen (ca. ½ cm. tykt).
  • Læg de to kagebunde med vaniljefrosting ovenpå hinanden på et kagefad og placer den sidste kagebund øverst. Tryk kagen let sammen.
  • Fordel et tyndt lag frosting på hele kagen, fx med en paletkniv. Stil kagen i køleskabet i ca. ½ time - eller i fryseren i ca. 15 min., så frostingen bliver hård.
  • Fordel resten af frostingen på hele kagen. Start med toppen og glat derefter siderne til du opnår en ensartet overflade. Brug evt. en savtakket dejskraber til at lave et fint rillemønster i frostingen.
  • Pynt kagen med småkager, chokolader, sølvkugler og glimmer.

Bemærk at kagen bages i en lille springform. Til en standard springform (22 cm i diameter) skal du bruge 1½ portion af både dej og frosting.

Energiindhold for hele retten:

25849 kJ / 6178 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1513 kJ / 361 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1 g
Protein: 4,2 % 3,7 g
Kulhydrat: 55,3 % 49,3 g
Fedt: 40,5 % 16,6 g
Relateret video
Sådan flækker du en vaniljestang

Se hvordan du får kornene ud af en vaniljestang med Karolines Køkkenskole – og få inspiration til hjemmelavet vaniljesukker.

Ingredienser

Kagebunde til julelagkage
150 g Blødt smør
200 g Rørsukker (ca. 2¼ dl)
1 tsk Groft salt
2 Æg
300 g Hvedemel (ca. 5½ dl)
1 spsk Stødt ingefær
1 spsk Stødt kanel
1 spsk Stødt kardemomme
1 tsk Stødt nellike
1 tsk Natron
2½ dl Kærnemælk
Vaniljefrosting
1 Vaniljestang (kornene heraf) eller vaniljepasta i tilsvarende mængde
400 g Flormelis (ca. 8 dl)
175 g Blødt smør
100 g Kvark eller skyr
Pynt
Småkager, fx Julekager - se opskrift i link
Sølvkugler af sukker
Spiseligt glimmer