Bemærk at kagen bages i en lille springform. Til en standard springform (22 cm i diameter) skal du bruge 1½ portion af både dej og frosting.
25849 kJ / 6178 kcal
1513 kJ / 361 kcal
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1 g |
Protein: | 4,2 % | 3,7 g |
Kulhydrat: | 55,3 % | 49,3 g |
Fedt: | 40,5 % | 16,6 g |
Se hvordan du får kornene ud af en vaniljestang med Karolines Køkkenskole – og få inspiration til hjemmelavet vaniljesukker.
150 g
Blødt smør
|
|
---|---|
200 g
Rørsukker (ca. 2¼ dl)
|
|
1 tsk
Groft salt
|
|
2
Æg
|
|
300 g
Hvedemel (ca. 5½ dl)
|
|
1 spsk
Stødt ingefær
|
|
1 spsk
Stødt kanel
|
|
1 spsk
Stødt kardemomme
|
|
1 tsk
Stødt nellike
|
|
1 tsk
Natron
|
|
2½ dl
Kærnemælk
|
1
Vaniljestang (kornene heraf) eller vaniljepasta i tilsvarende mængde
|
|
---|---|
400 g
Flormelis (ca. 8 dl)
|
|
175 g
Blødt smør
|
|
100 g
Kvark eller skyr
|
Småkager, fx Julekager - se opskrift i link
|
|
---|---|
Sølvkugler af sukker
|
|
Spiseligt glimmer
|