Julelagkage med vaniljefrosting
2 timer 20 min
•
Arbejdstid: 50 min
•
En skøn krydret julelagkage med lag af blød vaniljefrosting. Julelagkagen er fyldt med de bedste krydderier fra den søde juletid og toppet med masser af spiseligt julepynt.
Ingredienser
Kagebunde til julelagkage
150 g
Blødt smør
|
|
---|---|
200 g
Rørsukker (ca. 2¼ dl)
|
|
1 tsk
Groft salt
|
|
2
Æg
|
|
300 g
Hvedemel (ca. 5½ dl)
|
|
1 spsk
Stødt ingefær
|
|
1 spsk
Stødt kanel
|
|
1 spsk
Stødt kardemomme
|
|
1 tsk
Stødt nellike
|
|
1 tsk
Natron
|
|
2½ dl
Kærnemælk
|
Vaniljefrosting
1
Vaniljestang (kornene heraf) eller vaniljepasta i tilsvarende mængde
|
|
---|---|
400 g
Flormelis (ca. 8 dl)
|
|
175 g
Blødt smør
|
|
100 g
Kvark eller skyr
|
Pynt
Småkager, fx Julekager - se opskrift i link
|
|
---|---|
Sølvkugler af sukker
|
|
Spiseligt glimmer
|
Sådan gør du
Kagebunde til julelagkage
Vaniljefrosting
Bemærk at kagen bages i en lille springform. Til en standard springform (22 cm i diameter) skal du bruge 1½ portion af både dej og frosting.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
25849 kJ / 6178 kcal
Næringsindhold pr. 100g
1513 kJ / 361 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1 g |
Protein: | 4,2 % | 3,7 g |
Kulhydrat: | 55,3 % | 49,3 g |
Fedt: | 40,5 % | 16,6 g |
Relateret video
Sådan flækker du en vaniljestang
Se hvordan du får kornene ud af en vaniljestang med Karolines Køkkenskole – og få inspiration til hjemmelavet vaniljesukker.