Små islagkager med appelsin- og sveskesalat
60+ min

Små islagkager med appelsin- og sveskesalat

En uimodståelig lækker og flot dessert med friske appelsiner, bløde svesker og kardemomme!
Bedømmelse (14 vurderinger)

Min bedømmelse:

Små islagkager med appelsin- og sveskesalat

En uimodståelig lækker og flot dessert med friske appelsiner, bløde svesker og kardemomme!

Antal portioner

Appelsinis

  • 3 æggehvider (ca. 1 dl)
  • 100 g flormelis (ca. 2 dl)
  • 3 æggeblommer (ca. ½ dl)
  • 100 g flormelis (ca. 2 dl)
  • 1 spsk vaniljesukker
  • ½ liter Karolines Køkken® Cremefraiche 18%
  • 2 spsk fintrevet appelsinskal (usprøjtet)
  • 2 dl friskpresset appelsinsaft

Sød rasp

  • 4 grønne kardemommekapsler - frøene herfra
  • 50 g rasp (ca. 1 dl)
  • 3½ spsk sukker
  • 50 g smør

Appelsin- og sveskesalat

  • 6 usprøjtede appelsiner (ca. 1,3 kg)
  • 100 g sukker (ca. 1¼ dl)
  • 100 g bløde svesker i tynde strimler
  • 100 g kerner fra granatæble
  • ½ liter vaniljeflødeis

Fremgangsmåde:

Appelsinis

Pisk æggehviderne stive, tilsæt flormelis og pisk i ca. 1 min., til hviderne er seje. Pisk æggeblommer, flormelis og vaniljesukker til en luftig "æggesnaps". Vend fraiche, appelsinskal og -saft i "æggesnapsen". Vend forsigtigt æggehviderne i blandingen og kom den i 8 engangskopper (a ca. 2 dl). Frys isen ca. 2 timer - rør 4-5 gange under indfrysningen.

Sød rasp

Knus imens kardemommefrøene - evt. i en morter. Kom rasp, sukker, knuste kardemommefrø og smør i en pande. Rist raspen ved kraftig varme og under omrøring i ca. 2 min. Derefter ved jævn varme ca. 6 min., eller til den er gylden. Lad den søde rasp køle af.

Appelsinis, fortsat

Fordel den kolde, søde rasp på appelsinisen og pres forsigtigt raspen fast. Dæk kopperne med alufolie og stil islagkagerne tilbage i fryseren. Frys isen i mindst 8 timer.Tag isen ud af fryseren og stil den i køleskabet ca. ½ time før serveringen.

Appelsin- og sveskesalat

Skær skrællen af en appelsin. Fjern den hvide del og skær den gule i meget tynde strimler - ca. ½ dl. Skær skal og hinder af 3 appelsiner - følg frugtens form. Skær (over en skål) langs appelsinbådenes hinder så fileterne løsnes, uden at hinderne følger med - gem fileterne. Pres saften af alle appelsinerne (ca. 2 dl). Kom appelsinsaft og sukker i en lille, tykbundet gryde. Kog det ved jævn varme og uden låg til der er ca. 1¼ dl sirup. Kom appelsinstrimler og svesker i siruppen. Lad blandingen køle af. Vend fileter og granatæblekerner i og smag appelsin- og sveskesalaten til.

Ved serveringen

Vend islagkagerne ud på tallerkener og læg en kugle vaniljeflødeis på hver islagkage. Server appelsin- og sveskesalaten til.

Tip

I stedet for kardemommekapsler kan man bruge ¼ tsk stødt kardemomme.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 16687 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 18 g
  • Protein: 6 %
  • Kulhydrat: 60 %
  • Fedt: 34 %
Print

Vin match

Moscato Piemonte, Italien

Disse søde, krydrede desserter vil favnes perfekt af den let perlende, søde vin moscato d'asti fra Norditalien Kilde: Martin Nordkvist

Læs om vin til appelsin