Chokoladeislagkage med salt karamelsauce
60+ min

Chokoladeislagkage med salt karamelsauce

Dejlig islagkage med lækker blød karamel, der er nem at lave. Islagkagen kan laves i god tid.
Fryseegnet
Bedømmelse (40 vurderinger)

Min bedømmelse:

Chokoladeislagkage med salt karamelsauce

Dejlig islagkage med lækker blød karamel, der er nem at lave. Islagkagen kan laves i god tid.

8 personer

Antal portioner

Chokoladekage

  • 100 g mørk chokolade (ca. 55% kakao)
  • 75 g blødt smør
  • 125 g sukker (ca. 1½ dl)
  • 3 æg
  • 2 spsk hvedemel
  • 2 spsk kartoffelmel
  • ½ tsk bagepulver
  • 10 g smør
  • 3 spsk rasp

Salt karamelsauce

Pynt

  • hele, ristede hasselnøddekerner
  • chokoladespåner

Fremgangsmåde:

Tilbered softicen som anvist på kartonen, tilsæt kakao under omrøring til isen er lys brun.

Chokoladekage

Smelt chokoladen i en skål i vandbad. Pisk smør og sukker godt sammen. Del æggene i blommer og hvider og vend æggeblommer og smeltet chokolade i smørblandingen. Bland hvedemel, kartoffelmel og bagepulver og vend det (drysset gennem en sigte) i blandingen. Pisk æggehviderne stive og vend dem forsigtigt i dejen.

Smør en springform (ca. 22 cm i diameter) med smør og fordel raspen på bund og side. Hæld dejen i formen og bag chokoladebunden midt i ovnen. Lad ringen blive på springformen, mens bunden køler af i mindst ½ time.

Hæld chokoladesofticen i en stor skål og pisk den i ca. 2 min. Hæld softicen oven på chokoladekagen, dæk springformen med alufolie og frys den ca. 3 timer - eller til isen er helt frossen.

Salt karamelsauce

Hæld fløde, sirup og flormelis i en tykbundet gryde og bring det i kog. Kog det ved jævn varme og under omrøring i 10-15 min. - til der er ca. 1½ dl tilbage. Tilsæt smør og salt og rør saucen glat. Tag den af varmen og lade den køle af til den er lillefingervarm.

Tag isen ud af fryseren og stil den i køleskabet i ca. ½ time. Hæld karamelsaucen over islagkagen og pynt med hasselnøddekerner og chokoladespåner.

Tip

Lav chokoladespåner ved at skrabe den glatte bagside af en hel plade chokolade med en kniv. Brug en stor skarp kniv med glat skær.

Bagetid

20-25 min. ved 175°- traditionel ovn. Kagen skal være lidt underbagt.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 18280 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 4,9 g
  • Protein: 5 %
  • Kulhydrat: 47 %
  • Fedt: 48 %
Print