Chokoladeislagkage med salt karamelsauce
60+ min

Chokoladeislagkage med salt karamelsauce

Dejlig islagkage med lækker blød karamel, der er nem at lave. Islagkagen kan laves i god tid.
Fryseegnet
Bedømmelse (43 vurderinger)

Min bedømmelse:

Chokoladeislagkage med salt karamelsauce

Dejlig islagkage med lækker blød karamel, der er nem at lave. Islagkagen kan laves i god tid.

8 personer

Antal portioner

Chokoladekage

  • 100 g mørk chokolade (ca. 55% kakao)
  • 75 g blødt smør
  • 125 g sukker (ca. 1½ dl)
  • 3 æg
  • 2 spsk hvedemel
  • 2 spsk kartoffelmel
  • ½ tsk bagepulver
  • 10 g smør

Chokoladeis

Salt karamelsauce

Pynt

  • hele, ristede hasselnøddekerner
  • chokoladespåner

Fremgangsmåde:

Chokoladekage

Smelt chokoladen i en skål over vandbad. Pisk smør og sukker godt sammen. Del æggene i blommer og hvider og vend æggeblommer og smeltet chokolade i smørblandingen. Bland hvedemel, kartoffelmel og bagepulver og vend det (drysset gennem en sigte) i blandingen. Pisk æggehviderne stive og vend dem forsigtigt i dejen. Smør en springform (ca. 22 cm i diameter). Hæld dejen i formen og bag chokoladebunden midt i ovnen. Lad ringen blive på springformen, mens bunden køler af i mindst ½ time.

Chokoladeis

Smelt chokolade i en skål over vandbad. Pisk æggeblommer og sukker lyst og luftigt. Pisk den smeltede chokolade i under kraftig piskning. Pisk fløden til et let skum og vend det forsigtigt i æggeblandingen. Hæld isblandingen over chokoladebunden og dæk med alufolie. Frys islagkagen i ca. 5 timer - eller til isen er frossen.

Salt karamelsauce

Hæld fløde, sirup og flormelis i en tykbundet gryde og bring det i kog. Kog det ved jævn varme og under omrøring i 10-15 min. - til der er ca. 1½ dl tilbage. Tilsæt smør og salt og rør saucen glat. Tag den af varmen og lade den køle af til den er lillefingervarm.

Hæld karamelsaucen over islagkagen og pynt med hasselnøddekerner og chokoladespåner.

Bagetid

20-25 min. ved 175°- traditionel ovn. Kagen skal være lidt underbagt.

Tip

Lav chokoladespåner ved at skrabe den glatte bagside af en hel plade chokolade med en kniv. Brug en stor skarp kniv med glat skær.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 31530 kJ
  • Energifordeling:
  • Fedt: 60 %
  • Kulhydrat: 36 %
  • Protein: 4 %
  • Fiber: 5,6 g
Print