Chokoladeislagkage med salt karamelsauce
5 timer
•
Dejlig islagkage med lækker blød karamel, der er nem at lave. Islagkagen kan laves i god tid.
Ingredienser
Chokoladekage
100 g
Mørk chokolade
|
|
---|---|
75 g
Blødt smør
|
|
125 g
Sukker (ca. 1½ dl)
|
|
3
Æg
|
|
2 spsk
Hvedemel
|
|
2 spsk
Kartoffelmel
|
|
½ tsk
Bagepulver
|
|
10 g
Smør
|
Chokoladeis
200 g
Mørk chokolade
|
|
---|---|
6
Æggeblommer (ca. 6 spsk)
|
|
150 g
Sukker (ca. 1¾ dl)
|
|
6 dl
Piskefløde
|
Salt karamelsauce
1½ dl
Piskefløde
|
|
---|---|
½ dl
Mørk sirup
|
|
75 g
Flormelis (ca. 1½ dl)
|
|
25 g
Smør
|
|
¾ tsk
Flagesalt
|
Pynt
Hele, ristede hasselnøddekerner
|
|
---|---|
Chokoladespåner
|
Sådan gør du
Bagetid:
20-25 min. ved 175°- traditionel ovn. Kagen skal være lidt underbagt.
Chokoladekage
Chokoladeis
Salt karamelsauce
Lav chokoladespåner ved at skrabe den glatte bagside af en hel plade chokolade med en kniv. Brug en stor skarp kniv med glat skær.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
30322 kJ / 7247 kcal
Næringsindhold pr. 100g
1618 kJ / 387 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 0,2 g |
Protein: | 3,8 % | 3,7 g |
Kulhydrat: | 36,5 % | 34,8 g |
Fedt: | 59,7 % | 26,1 g |