Islagkage med kokos og bagt ananas

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(2 vurderinger)

60+ min

En fin islagkage med den skønne kombination af kokos og ananas....man kan næsten se tropeøen for sig.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Fjern som favorit' : 'Tilføj til favoritter' }}

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Ingredienser

6 personer pr. kage

Antal portioner

Kokosis

Bunde

  • 125 g smør
  • 100 g meget grofthakkede, smuttede mandler
  • 125 g rørsukker (ca. 1½ dl)
  • 1 spsk hvedemel
  • 125 g kokosmel (ca. 3½ dl)

Bagt ananas

  • 1 frisk ananas (ca. 1⅗ kg)
  • 3 spsk fint rørsukker
  • 1 tsk fintrevet limeskal (usprøjtet)
  • 1 spsk friskpresset limesaft
  • 2 spsk hakkede friske citronmelisseblade

Pynt

  • frisk citronmelisseblad

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Sådan gør du

Sådan gør du

Kokosis

Kom den kolde vaniljesauce og sukker i en skål og pisk til sukkeret er opløst. Pisk kokosmælk og limesaft i heri. Hæld blandingen i en ismaskinen og kør den til den har en cremet og blød konsistens.

Bunde

Smelt imens smørret i en tykbundet gryde ved kraftig varme, men uden at det bruner. Tilsæt mandler, sukker, mel og kokosmel. Varm blandingen igennem ved jævn varme og under omrøring i ca.1 min. Tag gryden af varmen. Spænd et stykke bagepapir fast mellem ringen og bunden i en springform (ca. 22 cm i diameter). Pres halvdelen af kokosmelblandingen i formen. Bag bunden midt i ovnen. Åbn springformen og træk bunden - med bagepapir - over på en bagerist. Bag den 2. bund på samme måde. Lad den køle af i formen.

Kom den bløde kokosis på bunden i springformen. Stil islagkagen tildækket i fryseren i mindst 3 timer. Tag islagkagen ud af fryseren og stil den i køleskabet ca. 2 timer før serveringen.

Bagt ananas

Skær enderne af ananassen. Skræl den ved at lade kniven følge frugtens form - skær så dybt at de brune "prikker" forsvinder. Flæk ananassen i 4 både og fjern midterstokken. Skær derefter ananaskødet i små tern (ca. 900 g ananaskød). Kom ananasternene i en bradepande (ca. 22 x 30 cm). Drys med sukker og bag dem midt i ovnen. Lad ananasternene køle lidt af og tilsæt limeskal, -saft og citronmelisse. Smag til.

Ved serveringen

Tag islagkagen ud af formen - træk evt. en lun kniv langs kanten. Fjern bagepapiret og stil kagen på et fad. Knæk den anden bund i pæne stykker og anret dem på og rundt om kagen. Kom den lune ananas i en skål og server den til islagkagen.

Tips

Den bagte ananas kan også serveres kold. Bunden uden is kan fryses eller opbevares i en kagedåse i ca. 4 døgn.

Bagetid for bunde

Ca. 5 min. ved 200°.

Bagetid for ananas

Ca. ½ time ved 200°.

Frysetip

slagkagen kan fryses.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 23650 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 39,5 g
  • Protein: 4 %
  • Kulhydrat: 40 %
  • Fedt: 56 %

Tilbage

Vind 5000 kr. til årets julemiddag!

Hos Karolines Køkken har vi dækket op til den helt store julemiddag. Du kan finde inspiration til lækre juleretter og deltage i vores quiz. Der er 3 gavekort på 5000 kr. til føtex, Bilka og Netto i spil. Glædelig jul!

Besøg julebordet og quiz med

Vind 5000 kr.!

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde:

Vin match

Palomino, moscatel, pedro ximenez Jerez, Spanien

Hvid dessertvin fra Bordeaux i Frankrig vil være rigtig dejlig til denne trope-dessert Kilde: Martin Nordkvist

Læs også om vin til marcipan

Andre gode forslag