Islagkage med kokos og bagt ananas

5 timer 45 min
Arbejdstid: 50 min
Islagkage med kokos og bagt ananas

En fin islagkage med den skønne kombination af kokos og ananas....man kan næsten se tropeøen for sig.

Ingredienser

Kokosis

½ liter Kold vaniljesauce
125 g Fint rørsukker (ca. 1½ dl)
1 dåse Kokosmælk
½ dl Friskpresset limesaft

Bunde

125 g Smør
100 g Meget grofthakkede, smuttede mandler
125 g Rørsukker (ca. 1½ dl)
1 spsk Hvedemel
125 g Kokosmel (ca. 3½ dl)

Bagt ananas

1 Frisk ananas (ca. 1⅗ kg)
3 spsk Fint rørsukker
1 tsk Fintrevet limeskal (usprøjtet)
1 spsk Friskpresset limesaft
2 spsk Hakkede citronmelisseblade

Pynt

Citronmelisseblade

Sådan gør du

Kokosis

  • Kom den kolde vaniljesauce og sukker i en skål og pisk til sukkeret er opløst. Pisk kokosmælk og limesaft i heri.
  • Hæld blandingen i en ismaskinen og kør den til den har en cremet og blød konsistens.

Bunde

  • Smelt imens smørret i en tykbundet gryde ved kraftig varme, men uden at det bruner. Tilsæt mandler, sukker, mel og kokosmel.
  • Varm blandingen igennem ved jævn varme og under omrøring i ca. 1 min. Tag gryden af varmen.
  • Spænd et stykke bagepapir fast mellem ringen og bunden i en springform (ca. 22 cm i diameter). Pres halvdelen af kokosmelblandingen i formen.
  • Bag bunden midt i ovnen ca. 5 min. ved 200°.
  • Åbn springformen og træk bunden - med bagepapir - over på en bagerist. Lad den køle af i formen.
  • Bag den 2. bund på samme måde.
  • Kom den bløde kokosis på bunden i springformen.
  • Stil islagkagen tildækket i fryseren i mindst 3 timer.
  • Tag islagkagen ud af fryseren og stil den i køleskabet ca. 2 timer før serveringen.

Bagt ananas

  • Skær enderne af ananassen. Skræl den ved at lade kniven følge frugtens form - skær så dybt at de brune "prikker" forsvinder.
  • Flæk ananassen i 4 både og fjern midterstokken. Skær derefter ananaskødet i små tern (ca. 900 g ananaskød).
  • Kom ananasternene i en bradepande (ca. 22 x 30 cm). Drys med sukker og bag dem midt i ovnen ca. ½ time ved 200°.
  • Lad ananasternene køle lidt af og tilsæt limeskal, -saft og citronmelisse. Smag til.

Ved serveringen

  • Tag islagkagen ud af formen - træk evt. en lun kniv langs kanten. Fjern bagepapiret og stil kagen på et fad.
  • Knæk den anden bund i pæne stykker og anret dem på og rundt om kagen.
  • Kom den lune ananas i en skål og server den til islagkagen.

Den bagte ananas kan også serveres kold. Bunden uden is kan fryses eller opbevares i en kagedåse i ca. 4 døgn.

Islagkagen kan fryses.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

22605 kJ / 5403 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1019 kJ / 244 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,7 g
Protein: 4,4 % 2,6 g
Kulhydrat: 36,4 % 21,8 g
Fedt: 59,2 % 16,3 g
https://www.arla.dk/opskrifter/islagkage-med-kokos-og-bagt-ananas/