Glaze

Glaze

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(16 vurderinger)

30 min

Glaze kager er meget populære. Her får du en simpel opskrift på glaze, som kan bruges på alle moussekager. Glaze skal altid hældes over en frossen moussekage og det er bedst at støbe moussekagen i en glat silikoneform for at få sider og bund helt glatte. Giv dig i kast med glaze næste gang du vil imponere med en spejlblank kage - det er slet ikke så svært!

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Fjern som favorit' : 'Tilføj til favoritter' }}

 

 

Køb ingredienserne via Click&Cook®

Ingredienser

Glaze til 1 kage (ca. 20 cm i diameter)

Antal portioner

Glaze

 • 3 blade husblas
 • 150 g sukker (ca. 1¾ dl)
 • 1¼ dl sødmælk
 • 30 g glukosesirup
 • 150 g finthakket hvid chokolade
 • pastafarve (tyktflydende frugtfarve)

 

 

Køb ingredienserne via Click&Cook®

Sådan gør du

Sådan gør du

Glaze

 1. Læg husblassen i blød i koldt vand i ca. 5 min.
 2. Kom sukker, sødmælk og glukosesirup i en gryde og bring det i kog under omrøring - til sukkeret er opløst. Tag gryden af varmen.
 3. Træk husblassen op af vandet med det vand, der hænger ved, og smelt den i mælkeblandingen.
 4. Kom chokoladen i et højt litermål, tilsæt pastafarve og hæld den varme husblasblanding heri. Lad blandingen stå i ca. 1 min - til chokoladen er smeltet.
 5. Hold litermålet skråt og før en stavblender langsomt ned i blandingen. Blend glazen til den er helt jævn - hold stavblenderen nede i glazen hele tiden, så der ikke dannes luftbobler. Tag stavblenderen langsomt op igen, hold stadig litermålet skråt.
 6. Bank litermålet ned i bordpladen et par gange for at få eventuelle luftbobler op til overfladen og fjern luftboblerne med en ske.
 7. Hæld glazen gennem en finmasket sigte over i en kande eller beholder med hældetud. Fjern igen eventuelle luftbobler med en ske. Dæk glazen med husholdningsfilm, så filmen rører glazen. Lad glazen stå på køkkenbordet og afkøle til ca. 32°- tjek temperaturen af og til med et termometer.
 8. Tag imens din frosne kage ud af fryseren og befri den fra formen. Placer kagen på en rist med den glatte side opad. Stil en ren bradepande under til at opsamle den overskydende glaze. Hæld forsigtigt glazen over kagen og lad det overskydende glaze løbe af i 1-2 min.
 9. Flyt forsigtigt kagen over på et serveringsfad - brug fx to paletknive til at løfte kagen. Lad kagen tø, pynt den og server.

Tips

Vær præcis med målene og temperaturen på glazen. Er glazen for varm, vil den løbe for hurtigt af kagen. Er glazen for kold bliver den for tyktflydende og har svært at fordele sig over hele kagen. Du kan varme glazen op igen, hvis den er blevet for kold. Rester af glaze kan fryses ned. Tø den og varm den til ca. 32° inden du hælder den over din frosne kage.

Næringsindhold

 • Energiindhold for hele retten: 6825 kJ / 1631 kcal
 • Energifordeling:
 • Fiber: 0 g
 • Protein: 2,2 %
 • Kulhydrat: 67,7 %
 • Fedt: 30,1 %

Print

Kilde:

Andre gode forslag