Påskekage

Påskekage

60+ min
Her får du opskriften på en virkelig nem og dejlig påskekage. Påskekagen består af saftige bunde af gulerodskage med varme krydderier og valnødder, som lægges sammen og pyntes med en blød flødeostecreme. Ostecremen er smagt til med citronskal, som giver en skøn friskhed til kagen. Til sidst pyntes kagen med små påskeæg - og så har du en smuk påskekage, der med sikkerhed vil imponere dine gæster. Og det bedste er, at påskekagen kan laves i god tid - den kan opbevares tildækket i køleskabet i op til 5 dage.

Sådan gør du

Gulerodskage
  • Pisk æg og brun farin til en lys og luftig æggesnaps.
  • Bland mel, bagepulver, kanel, kardemomme og salt sammen og vend forsigtigt melblandingen ned i æggemassen.
  • Vend skiftevis gulerødder, valnøddekerner og smeltet smør i dejen.
  • Fordel dejen i en rund springform (ca. 22 cm i diameter) beklædt med bagepapir og bag kagen midt i ovnen i 40-45 min. ved 175° - varmluft. Lad kagen køle helt af.
Flødeostecreme
  • Pisk flormelis, smør og citronskal godt sammen til en hvid, ensartet og luftig masse - det tager ca. 5 min.
  • Kom flødeost i smørblandingen og pisk til den netop er ensartet og glat. Pisk ikke for længe da cremen så kan blive for tynd.
  • Flæk kagen så du har 2 lagkagebunde. Læg den ene kagebund på et serveringsfad og fordel halvdelen af flødeostecremen herpå. Læg den anden kagebund oven på og fordel resten af cremen på. Pynt med chokoladeæg og server.

Påskekagen kan opbevares tildækket i køleskab i ca. 5 dage.

Energiindhold for hele retten:

24484 kJ / 5852 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1418 kJ / 339 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,3 g
Protein: 4,8 % 4 g
Kulhydrat: 40,4 % 33,7 g
Fedt: 54,8 % 21 g
Mere inspiration

Lækker citrontærte med sprød marengs - oplagt til forårets gæstebud.

Ingredienser

Gulerodskage
3 Æg
200 g Brun farin
200 g Hvedemel (ca. 3½ dl)
2 tsk Bagepulver
2 tsk Stødt kanel
1 tsk Stødt kardemomme
½ tsk Groft salt
300 g Fintrevne gulerødder
100 g Hakkede valnøddekerner
100 g Smeltet smør
Flødeostecreme
200 g Flormelis
150 g Stuetempereret smør
1 spsk Fintrevet citronskal (usprøjtet)
300 g Stuetempereret flødeost naturel
Se opskriften, tips, inspiration og mange flere opskrifter på Arla.dk Se opskriften, tips, inspiration og mange flere opskrifter på Arla.dk