Påskemuffins

Påskemuffins

1 time
Nemme chokolademuffins pyntet med fin påskegul frosting og påskeæg. Til andre fester og højtider kan du vælge noget andet pynt og ændre farven på frostingen.

Sådan gør du

Bagetid:

Ca. 18 min. ved 175° - traditionel ovn.

Frosting
  • Vend forsigtigt flødeosten sammen med lidt pastafarve. Tilsæt citronsaft, evt. safrantråde og flormelis og vend det forsigtig sammen til frostingen er ensartet. Stil den tildækket i køleskabet.
Muffins
  • Pisk smør sammen med sukker, kakao, vaniljesukker og fløde. Tilsæt æggene ét ad gangen og pisk godt imellem hvert. Tilsæt mel og rør til dejen er ensartet. Fordel dejen i 10 muffinsforme (a ca. 1 dl) - de skal være ca. ⅔ fyldte. Bag dem midt i oven - kagerne skal være lidt underbagte i midten, når du tager dem ud. Lad dem køle på en bagerist.
  • Fyld frostingen i en sprøjtepose med stor stjernetylle og sprøjt en top på hver muffin. Pynt med påskeæg og flormelis drysset gennem en sigte.

Det er meget vigtigt, at du måler flormelis til frostingen præcis af og vender ingredienserne forsigtigt sammen - ellers bliver frostingen tynd og kan ikke sprøjtes op. Kagerne er bastante, fordi de laves med smeltet smør. Foretrækker du dem mere luftige, kan du i stedet piske blødt smør og sukker sammen med en håndmixer - og fortsætte opskriften derfra. Det er fordel at lade safranen udbløde ½ tsk varm vand i ca. 10 min. inden det blandes med de øvrige ingredienser På den måde afgiver safranen mere af sin karakteristiske farve.

Energiindhold for hele retten:

16184 kJ / 3868 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1520 kJ / 363 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,6 g
Protein: 5,4 % 4,8 g
Kulhydrat: 43,3 % 38,7 g
Fedt: 51,3 % 21,1 g

Ingredienser

Frosting
200 g Flødeost
Gul pastafarve
1 tsk Friskpresset citronsaft
Evt. safran
50 g Flormelis (ca. 1 dl)
Muffins
175 g Smeltet smør
225 g Sukker (ca. 2½ dl)
50 g Kakaopulver (ca. 1 dl)
2 tsk Vaniljesukker
1 dl Madlavningsfløde
2 Æg
150 g Hvedemel (ca. 2½ dl)
Pynt
Dragé påskeæg
Flormelis