Påskemuffins

Påskemuffins

1 time
Nemme chokolademuffins pyntet med fin påskegul frosting og påskeæg. Til andre fester og højtider kan du vælge noget andet pynt og ændre farven på frostingen.

Sådan gør du

Frosting
  • Vend forsigtigt flødeosten sammen med lidt pastafarve. Tilsæt citronsaft, evt. safrantråde og flormelis og vend det forsigtig sammen til frostingen er ensartet. Stil den tildækket i køleskabet.
Muffins
  • Pisk smør sammen med sukker, kakao, vaniljesukker og fløde. Tilsæt æggene ét ad gangen og pisk godt imellem hvert. Tilsæt mel og rør til dejen er ensartet. Fordel dejen i 10 muffinsforme (a ca. 1 dl) - de skal være ca. ⅔ fyldte. Bag dem midt i oven - kagerne skal være lidt underbagte i midten, når du tager dem ud. Lad dem køle på en bagerist.
  • Fyld frostingen i en sprøjtepose med stor stjernetylle og sprøjt en top på hver muffin. Pynt med påskeæg og flormelis drysset gennem en sigte.
Bagetid
  • Ca. 18 min. ved 175° - traditionel ovn.
Velbekomme!
Tips

Det er meget vigtigt, at du måler flormelis til frostingen præcis af og vender ingredienserne forsigtigt sammen - ellers bliver frostingen tynd og kan ikke sprøjtes op. Kagerne er bastante, fordi de laves med smeltet smør. Foretrækker du dem mere luftige, kan du i stedet piske blødt smør og sukker sammen med en håndmixer - og fortsætte opskriften derfra. Det er fordel at lade safranen udbløde ½ tsk varm vand i ca. 10 min. inden det blandes med de øvrige ingredienser På den måde afgiver safranen mere af sin karakteristiske farve.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

16150 kJ / 3860 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1519 kJ / 363 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 1,6 g
Protein: 5,4 % 4,8 g
Kulhydrat: 43,2 % 38,6 g
Fedt: 51,4 % 21,1 g

Ingredienser

Frosting
200 g
Gul pastafarve
Friskpresset citronsaft
1 tsk
Evt. safran
Flormelis (ca. 1 dl)
50 g
Muffins
Smeltet smør
175 g
Sukker (ca. 2½ dl)
225 g
Kakaopulver (ca. 1 dl)
50 g
Vaniljesukker
2 tsk
1 dl
Æg
2
Hvedemel (ca. 2½ dl)
150 g
Pynt
Dragé påskeæg
Flormelis