Frossen nødderoulade

Frossen nødderoulade

60+ min
Fryseegnet
Frossen nødderoulade er en dejlig kage, der er en blanding af en is og en kage. Nødderouladen kan bages i god tid, så den ligger klar i fryseren. Tag den frosne nødderoulade og læg den i køleskabet en times tid inden servering, så er den lige tilpas. Nødderouladen har en dejlig smag af nougat og kan spises som den er, blot med lidt hakkede hasselnødder til pynt. Men vil du have lidt frisk frugt til, så er det bestemt også en mulighed - vælg frugt efter sæson. Der er nu ikke noget så dejligt som en hjemmelavet roulade - prøv!

Sådan gør du

Nødderoulade
  • Dæk en plade med bagepapir og tegn herpå en firkant (ca. 30 x 40 cm). Tænd ovnen.
  • Pisk med en håndmixer de hele æg og sukker til en luftig æggesnaps.
  • Pisk smørret i lidt efter lidt.
  • Bland kartoffelmel, hvedemel og bagepulver og vend det forsigtigt i æggesnapsen sammen med nødderne.
  • Hæld dejen ud på bagepapiret i firkanten og bag den straks midt i ovnen.
  • Læg et stykke bagepapir drysset med sukker på en bagerist. Vend den bagte bund ud herpå.
  • Pensl bagepapiret med koldt vand og træk det af kagebunden efter et par minutter. Lad bunden køle af.
Nougatcreme
  • Smelt nougaen i den varme kaffe og køl blandingen af.
  • Pisk fløden til flødeskum og vend det i nougatmassen.
  • Smør cremen ud på rouladebunden og rul den sammen fra den lange side.
  • Frys rouladen i ca. 1 døgn.
Servering af nødderoulade
  • Sæt rouladen i køleskabet, ca. 1 time før den skal spises – cremen skal være let frossen ved serveringen. Drys med flormelis og hasselnødder og server straks.
Bagetid
  • Ca. 15 min. ved 175° - traditionel ovn.
Mere inspiration

Er du vild med at bage roulade - så prøv denne skønne chokoladeroulade.

Velbekomme!
Tip

Du kan servere frugt til nødderouladen, men husk at bruge frugt efter årstiden: efterår: pærer, blåbær og blommer – vinter: clementiner, sharonfrugt og dadler – forår: ananas, banan og tørrede tranebær - sommer: jordbær, hindbær og ribs.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

14057 kJ / 3360 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1571 kJ / 375 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 0,8 g
Protein: 6 % 5,5 g
Kulhydrat: 31,8 % 29,3 g
Fedt: 62,2 % 26,4 g
Relateret video
Sådan pisker du flødeskum

Vil du have perfekt pisket flødeskum? Så se her hvordan Karolines Køkkenskole pisker et luftigt og cremet flødeskum. 

Ingredienser

Nødderoulade
Æg
3
Sukker (ca. 1½ dl)
125 g
Smør - smeltet og afkølet
50 g
Kartoffelmel
2 spsk
Hvedemel
1 spsk
Bagepulver
1½ tsk
Finthakkede hasselnøddekerner
75 g
Nougatcreme
Blød nougat
150 g
Varm kaffe
½ dl
¼ liter
Pynt
Sigtet flormelis
Grofthakkede hasselnøddekerner