Frossen nødderoulade

Frossen nødderoulade

23 timer 59 min
Arbejdstid: 35 min
Fryseegnet
Frossen nødderoulade er en dejlig kage, der er en blanding af en is og en kage. Nødderouladen kan bages i god tid, så den ligger klar i fryseren. Tag den frosne nødderoulade og læg den i køleskabet en times tid inden servering, så er den lige tilpas. Nødderouladen har en dejlig smag af nougat og kan spises som den er, blot med lidt hakkede hasselnødder til pynt. Men vil du have lidt frisk frugt til, så er det bestemt også en mulighed - vælg frugt efter sæson. Der er nu ikke noget så dejligt som en hjemmelavet roulade - prøv!
https://www.arla.dk/opskrifter/frossen-nodderoulade/

Sådan gør du

Nødderoulade
  • Dæk en plade med bagepapir og tegn herpå en firkant (ca. 30 x 40 cm). Tænd ovnen.
  • Pisk med en håndmixer de hele æg og sukker til en luftig æggesnaps.
  • Pisk smørret i lidt efter lidt.
  • Bland kartoffelmel, hvedemel og bagepulver og vend det forsigtigt i æggesnapsen sammen med nødderne.
  • Hæld dejen ud på bagepapiret i firkanten og bag den straks midt i ovnen ca. 15 min. ved 175° - traditionel ovn.
  • Læg et stykke bagepapir drysset med sukker på en bagerist. Vend den bagte bund ud herpå.
  • Pensl bagepapiret med koldt vand og træk det af kagebunden efter et par minutter. Lad bunden køle af.
Nougatcreme
  • Smelt nougaen i den varme kaffe og køl blandingen af.
  • Pisk fløden til flødeskum og vend det i nougatmassen.
  • Smør cremen ud på rouladebunden og rul den sammen fra den lange side.
  • Frys rouladen i ca. 1 døgn.
Servering af nødderoulade
  • Sæt rouladen i køleskabet, ca. 1 time før den skal spises – cremen skal være let frossen ved serveringen.
  • Drys med flormelis og hasselnødder og server straks.

Du kan servere frugt til nødderouladen, men husk at bruge frugt efter årstiden: efterår: pærer, blåbær og blommer – vinter: clementiner, sharonfrugt og dadler – forår: ananas, banan og tørrede tranebær - sommer: jordbær, hindbær og ribs.

Energiindhold for hele retten:

13872 kJ / 3315 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1550 kJ / 370 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 0,8 g
Protein: 6,1 % 5,5 g
Kulhydrat: 32,2 % 29,3 g
Fedt: 61,7 % 25,9 g
Relateret video
Sådan pisker du flødeskum

Vil du have perfekt pisket flødeskum? Så se her hvordan Karolines Køkkenskole pisker et luftigt og cremet flødeskum. 

Ingredienser

Nødderoulade
3 Æg
125 g Sukker (ca. 1½ dl)
50 g Smør - smeltet og afkølet
2 spsk Kartoffelmel
1 spsk Hvedemel
1½ tsk Bagepulver
75 g Finthakkede hasselnøddekerner
Nougatcreme
150 g Blød nougat
½ dl Varm kaffe
¼ liter Piskefløde
Pynt
Sigtet flormelis
Grofthakkede hasselnøddekerner