Frossen nødderoulade
Frossen nødderoulade er en dejlig kage, der er en blanding af en is og en kage. Nødderouladen kan bages i god tid, så den ligger klar i fryseren. Tag den frosne nødderoulade og læg den i køleskabet en times tid inden servering, så er den lige tilpas. Nødderouladen har en dejlig smag af nougat og kan spises som den er, blot med lidt hakkede hasselnødder til pynt. Men vil du have lidt frisk frugt til, så er det bestemt også en mulighed - vælg frugt efter sæson. Der er nu ikke noget så dejligt som en hjemmelavet roulade - prøv!
Ingredienser
Nødderoulade
3
Æg
|
|
---|---|
125 g
Sukker (ca. 1½ dl)
|
|
50 g
Smør - smeltet og afkølet
|
|
2 spsk
Kartoffelmel
|
|
1 spsk
Hvedemel
|
|
1½ tsk
Bagepulver
|
|
75 g
Finthakkede hasselnøddekerner
|
Nougatcreme
150 g
Blød nougat
|
|
---|---|
½ dl
Varm kaffe
|
|
¼ liter
Piskefløde
|
Pynt
Sigtet flormelis
|
|
---|---|
Grofthakkede hasselnøddekerner
|
Sådan gør du
Nødderoulade
Nougatcreme
Servering af nødderoulade
Du kan servere frugt til nødderouladen, men husk at bruge frugt efter årstiden: efterår: pærer, blåbær og blommer – vinter: clementiner, sharonfrugt og dadler – forår: ananas, banan og tørrede tranebær - sommer: jordbær, hindbær og ribs.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
13872 kJ / 3315 kcal
Næringsindhold pr. 100g
1550 kJ / 370 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 0,8 g |
Protein: | 6,1 % | 5,5 g |
Kulhydrat: | 32,2 % | 29,3 g |
Fedt: | 61,7 % | 25,9 g |
Vil du have perfekt pisket flødeskum? Så se her hvordan Karolines Køkkenskole pisker et luftigt og cremet flødeskum.