Frossen nødderoulade

Bedømmelse

(48 vurderinger)

60+ min

Frossen nødderoulade er en opskrift der giver en lækker dessert med god smag af nougat. Perfekt sammen med jordbær, kiwi og granatæble eller anden frisk frugt.

Ingredienser

24 skiver pr. portion

Antal portioner
  • 3 æg
  • 125 g sukker (ca. 1½ dl)
  • 50 g smør - smeltet og afkølet
  • 2 spsk kartoffelmel
  • 1 spsk hvedemel
  • 1½ tsk bagepulver
  • 75 g finthakkede hasselnøddekerner

Nougatcreme

Pynt

  • sigtet flormelis
  • grofthakkede hasselnøddekerner

Tilbehør

  • 400 g kiwifrugter i skiver
  • 400 g jordbær i mindre stykker
  • 100 g kerner fra granatæble
  • 3 spsk flydende honning

Sådan gør du

Sådan gør du

Dæk en bageplade med bagepapir og tegn herpå en firkant (ca. 30 x 40 cm). Tænd ovnen.

Pisk med en håndmixer de hele æg og sukker til en luftig æggesnaps. Pisk smørret i lidt efter lidt. Bland kartoffelmel, hvedemel og bagepulver og vend det forsigtigt i æggesnapsen sammen med nødderne. Hæld dejen ud på bagepapiret i firkanten og bag den straks midt i ovnen. Læg et stykke bagepapir drysset med sukker på en bagerist. Vend den bagte bund ud herpå. Pensl bagepapiret med koldt vand og træk det af kagebunden efter et par minutter. Lad bunden køle af.

Nougatcreme

Varm kaffen op og smelt nougaten heri. Køl blandingen af. Pisk fløden til flødeskum og vend det i nougatmassen. Smør cremen ud på rouladebunden og rul den sammen fra den lange side. Frys den i ca. 1 døgn.

Tø rouladen op i køleskabet, ca. 1 time før den skal spises – cremen skal være let frossen ved serveringen. Skær rouladen i skiver og anret med frugt blandet med honning. Drys med flormelis og nødder og server straks.

Bagetid

Ca. 15 min. ved 175° - traditionel ovn.

Tip

Du kan bruge frugt efter årstiden: efterår: pærer, blåbær og blommer – vinter: clementiner, sharonfrugt og dadler – forår: ananas, banan og tørrede tranebær.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 18030 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 26,6 g
  • Protein: 6 %
  • Kulhydrat: 46 %
  • Fedt: 48 %

Print

Kilde: