Frossen nødderoulade
60+ min

Frossen nødderoulade

Frossen nødderoulade er en opskrift der giver en lækker dessert med god smag af nougat. Perfekt sammen med jordbær, kiwi og granatæble eller anden frisk frugt.
Fryseegnet
Bedømmelse (35 vurderinger)

Min bedømmelse:

Frossen nødderoulade

Frossen nødderoulade er en opskrift der giver en lækker dessert med god smag af nougat. Perfekt sammen med jordbær, kiwi og granatæble eller anden frisk frugt.

24 skiver pr. portion

Antal portioner

Dej

  • 3 æg
  • 125 g sukker (ca. 1½ dl)
  • 50 g smeltet, afkølet smør
  • 2 spsk kartoffelmel
  • 1 spsk hvedemel
  • 1½ tsk bagepulver
  • 75 g finthakkede hasselnøddekerner

Nougatcreme

Pynt

  • sigtet flormelis
  • grofthakkede hasselnøddekerner

Tilbehør

  • 400 g kiwifrugter i skiver
  • 400 g jordbær i mindre stykker
  • 100 g kerner fra granatæble
  • 3 spsk flydende honning

Fremgangsmåde:

Dæk en bageplade med bagepapir og tegn herpå en firkant (30 x 40 cm). Tænd ovnen.

Dej

Pisk med håndmixer de hele æg og sukker til en luftig æggesnaps. Pisk smørret i lidt efter lidt. Bland kartoffelmel, hvedemel og bagepulver sammen og vend det forsigtigt i æggemassen sammen med nødderne. Hæld dejen ud på bagepapiret i firkanten og bag den straks midt i ovnen. Læg et stykke bagepapir drysset med sukker på en bagerist. Vend den bagte bund ud herpå. Pensl bagepapiret med koldt vand, og træk det af kagebunden efter et par minutter. Køl bunden af.

Nougatcreme

Varm kaffen op og smelt nougaten heri. Afkøl blandingen. Pisk fløden stiv og vend den i nougatmassen. Smør cremen ud på rouladebunden og rul den sammen fra den lange side. Frys den ca. 1 døgn. Inden serveringen tøes rouladen op i køleskab i ca. 1 time. Cremen skal være let frossen ved serveringen.

Ved serveringen

Anret en skive frossen nødderoulade med lidt frugt vendt i honning ved siden af. Drys med flormelis og nødder og server straks.

Tip

Du kan servere ca. 900 g frugt efter årstiden, fx Efterår - pærer, blåbær og blommer. Vinter - clementiner, sharonfrugt og dadler. Forår - ananas, banan og tørrrede tranebær.

Bagetid

Ca. 15 min. ved 175°.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 18030 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 26,6 g
  • Protein: 6 %
  • Kulhydrat: 46 %
  • Fedt: 48 %
Print