Roulade med chokolade og fersken

2 timer
Arbejdstid: 50 min
Roulade med chokolade og fersken

Roulade er en dejlig retrokage, som stadig tager kegler. Her har du roulade med chokolade og fersken, som er en bund med chokoladestykker, der bliver rullet om flødeskum med fersken og citron....en rigtig skøn kombi. Du kan købe mange forskellige roulader, men de når ikke en hjemmelavet til sokkeholderne. Og det er slet ikke så svært selv at bage en lækker roulad

Ingredienser

Bund med chokolade

2 Æg
85 g Sukker (ca. 1 dl)
3 spsk Hvedemel
3 spsk Kartoffelmel
1 tsk Bagepulver
50 g Finthakket mørk chokolade
15 g Smør - smeltet

Fyld med fersken

4 Halve ferskner fra dåse (ca. 200 g)
¼ liter Piskefløde
2 spsk Flormelis
1 tsk Friskpresset citronsaft
3 spsk Hakkede citronmelisseblade
1 tsk Fintrevet citronskal (usprøjtet)

Pynt

Sigtet flormelis
Citronmelisseblade
Fintrevet citronskal (usprøjtet)

Sådan gør du

Bund med chokolade

  • Pisk æg og sukker med en håndmixer til en hvid og luftig æggesnaps.
  • Bland hvedemel, kartoffelmel og bagepulver i en skål.
  • Vend det (drysset gennem en sigte) i æggesnapsen.
  • Bland, med let hånd, chokolade i dejen.
  • Tegn en firkant på et stykke bagepapir (ca. 30 x 35 cm). Vend papiret og læg det på en bageplade.
  • Pensl papiret med smeltet smør.
  • Fordel dejen inden for firkanten med en fadskraber.
  • Bag rouladebunden midt i ovnen, til den er svagt lysebrun, i ca. 9-10 min. ved 175° - traditionel ovn.
  • Læg et stykke bagepapir på en bagerist og drys det med et tyndt lag sukker.
  • Vend den bagte rouladebund ud på det sukkerdryssede papir, så rouladebunden ligger med undersiden opad. Træk forsigtigt det øverste bagepapir af.
  • Lad rouladebunden køle af under et rent, fugtigt viskestykke, så er bunden blød, når den skal rulles.

Fyld med fersken

  • Lad de halve ferskner dryppe af i en sigte og skær dem i små tern.
  • Bland piskefløde, flormelis og citronsaft i en skål og pisk fløden til et let skum.
  • Vend forsigtigt ferskner, citronmelisse og citronskal i flødeskummet.

Sådan ruller du rouladen

  • Smør ferskenfyldet ud på den afkølede rouladebund, så det når næsten ud til kanterne.
  • Rul rouladen sammen fra den bredeste side (35 cm).
  • Læg rouladen på et serveringsfad med sammenføjningen nedad og stil den tildækket i køleskabet i mindst 1 time.
  • Pynt med flormelis, citronmelisse og citronskal.

I stedet for ferskner i flødeskummet, smager det også dejligt friskt med syltede abrikoser.

Her har du en roulade i sin mest enkle form.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

9071 kJ / 2168 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1125 kJ / 269 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 0,5 g
Protein: 4,6 % 3 g
Kulhydrat: 43,2 % 28,6 g
Fedt: 52,2 % 15,9 g
Relateret video Sådan pisker du flødeskum

Vil du have perfekt pisket flødeskum? Så se her hvordan Karolines Køkkenskole pisker et luftigt og cremet flødeskum.

https://www.arla.dk/opskrifter/roulade-med-chokolade-og-fersken/