Kartoffelroulade
Roulade er ikke bare roulade, og roulade er ikke altid kage, Kartoffelroulade er en flot og spændende variation af en "varm kartoffel". Denne kartoffelroulade pifter det varme måltid op, og kartoffelrouladen smager selvfølgelig fantastisk. Her har vi tilsmagt kartoffelrouladens indre med persille, men du kan variere smagen og bruge din favoritkrydderurt. På den måde kan du gøre kartoffelrouladen til din egen helt unikke kartoffel.
Ingredienser
Kartoffelbund
4
Bagekartofler (ca. 900 g)
|
|
---|---|
2
Æg
|
|
1 dl
Piskefløde
|
|
1½ tsk
Groft salt
|
|
Friskkværnet peber
|
Pesto
2 store håndfulde bredbladet persille
|
|
---|---|
2
Små fed hvidløg
|
|
½ dl
Olivenolie
|
|
½ tsk
Groft salt
|
|
Friskkværnet peber
|
Kartoffelmos
2
Bagekartofler (ca. 450 g)
|
|
---|---|
50 g
Smør
|
|
½ dl
Mælk
|
|
½ tsk
Groft salt
|
Sådan gør du
Kartoffelbund
Pesto
Kartoffelmos
Du kan bruge en anden krydderurt til pestoen end persille - så får du den smag, du foretrækker. Du kan også skifte pestoen ud med en færdiglavet pesto - eller prøv med revet ost og chili.
At kartoffelrouladen kan serveres som tilbehør til chateaubriand med ristede karl johan-svampe eller brune portobello-svampe (bella gomba). Portobello-svampe er oplagte at bruge om vinteren, hvor det er svært at få fat i karl johan-svampe. De er store, så en halv er nok pr. person.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
9519 kJ / 2275 kcal
Næringsindhold pr. 100g
554 kJ / 132 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1,7 g |
Protein: | 7,2 % | 2,3 g |
Kulhydrat: | 41 % | 13,4 g |
Fedt: | 51,8 % | 7,8 g |
Karolines køkken viser, hvordan du nemt knuser eller hakker et fed hvidløg.