Pommes duchesse er en klassisk kartoffelret, og består af en let og luftig kartoffelmos, der røres sammen med smør og æggeblommer. Den luftige mos sprøjtes ud som toppe, der giver et festligt udtryk. Du kan lave pommes duchesse af nylavet kartoffelmos - eller du kan give en rest kartoffelmos et nyt liv med tilsmagning af krydderier - og på den måde lave dine personlige pommes duchesse og undgå madspild.
Server pommes duchesse til et godt stykke kød, fx denne oksefilet.
Du kan tilsætte 1 dl revet cheddar i kartoffelmosen, hvis du er vild med smagen af ost. Pommes duchesse smager også godt med både forskellige krydderurter og/eller chili.
Hvis du ikke har en kartoffelpresser, kan du bruge en håndmixer.
6746 kJ / 1612 kcal
570 kJ / 136 kcal
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1,2 g |
Protein: | 7,3 % | 2,5 g |
Kulhydrat: | 43,5 % | 14,6 g |
Fedt: | 49,2 % | 7,6 g |