Oksefilet

1 time 15 min
Arbejdstid: 10 min
Oksefilet

Oksefilet er super lækkert, når man skal lave mad til mange. Oksefilet kan serveres med næsten alt slags tilbehør - vælg selv om din oksefilet skal serveres med lette salater eller mere klassisk med kartofler og bearnaise!

Ingredienser

Oksefilet

2½ kg Oksefilet med fedtkant
1 tsk Groft salt
Friskkværnet peber

Sådan gør du

Oksefilet

  • Rids oksefiletens fedtkant.
  • Læg fileten på ovnens rist over en bradepande og brun stegen nederst i ovnen ca. 10 min. ved 250° - traditionel ovn. Tag oksefileten ud og drys med salt og peber.
  • Skru ovnen ned til 150°. Sæt oksefileten nederst i ovnen og steg den færdig - ca. 65 min.
  • Mål med et stegetermometer kødets centrumstemperatur - den skal være ca. 65°, så er kødet rosa.

Læg evt. halve cherrytomater, halve løg og timiankviste i bradepanden under oksefiletet - det giver ekstra smag til oksefileten og kan serveres som tilbehør.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

13015 kJ / 3111 kcal

Næringsindhold pr. 100g

520 kJ / 124 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: -
Protein: 70,9 % 21,7 g
Kulhydrat: 0 %
Fedt: 29,1 % 4,1 g
https://www.arla.dk/opskrifter/oksefilet/