Oksefilet

Oksefilet

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(5 vurderinger)

60+ min

Oksefilet er super lækkert, når man skal lave mad til mange. Oksefilet kan serveres med næsten alt slags tilbehør - vælg selv om din oksefilet skal serveres med lette salater eller mere klassisk med kartofler og bearnaise!

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Fjern som favorit' : 'Tilføj til favoritter' }}

 

 

Køb ingredienserne via Click&Cook®

Ingredienser

Opskriften gælder for 12 personer

Oksefilet

  • 2½ kg oksefilet med fedtkant
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet peber

 

 

Køb ingredienserne via Click&Cook®

Sådan gør du

Sådan gør du

Oksefilet

  1. Rids oksefiletens fedtkant.
  2. Læg fileten på ovnens rist over en bradepande og brun stegen nederst i ovnen.
  3. Tag oksefileten ud efter ca. 10 min. og drys med salt og peber.
  4. Skru ovnen ned til 150°. Sæt oksefileten nederst i ovnen og steg den færdig. Mål med et stegetermometer kødets centrumstemperatur - den skal være ca. 65°, så er kødet rosa.

Stegetid

Ca. 10 min. ved 250° og derefter ca. 65 min. ved 150° - traditionel ovn.

Tip

Læg evt. halve cherrytomater, halve løg og timiankviste i bradepanden under oksefiletet - det giver ekstra smag til oksefileten og kan serveres som tilbehør.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 14145 kJ / 3381 kcal
  • Energifordeling:
  • Fiber: 0 g
  • Protein: 67,3 %
  • Kulhydrat: 0 %
  • Fedt: 32,7 %

Print

Kilde:

Andre gode forslag