Oksefilet

Oksefilet

60+ min
Oksefilet er super lækkert, når man skal lave mad til mange. Oksefilet kan serveres med næsten alt slags tilbehør - vælg selv om din oksefilet skal serveres med lette salater eller mere klassisk med kartofler og bearnaise!

Sådan gør du

Stegetid:

Ca. 10 min. ved 250° og derefter ca. 65 min. ved 150° - traditionel ovn.

Oksefilet
  • Rids oksefiletens fedtkant.
  • Læg fileten på ovnens rist over en bradepande og brun stegen nederst i ovnen.
  • Tag oksefileten ud efter ca. 10 min. og drys med salt og peber.
  • Skru ovnen ned til 150°. Sæt oksefileten nederst i ovnen og steg den færdig. Mål med et stegetermometer kødets centrumstemperatur - den skal være ca. 65°, så er kødet rosa.

Læg evt. halve cherrytomater, halve løg og timiankviste i bradepanden under oksefiletet - det giver ekstra smag til oksefileten og kan serveres som tilbehør.

Energiindhold for hele retten:

13015 kJ / 3111 kcal

Næringsindhold pr. 100g

520 kJ / 124 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: -
Protein: 70,9 % 21,7 g
Kulhydrat: 0 %
Fedt: 29,1 % 4,1 g
Mere inspiration

En anden lækker udskæring og opskrift er denne oksemørbrad med klassisk tilbehør.

Ingredienser

Oksefilet
2½ kg Oksefilet med fedtkant
1 tsk Groft salt
Friskkværnet peber
Se opskriften, tips, inspiration og mange flere opskrifter på Arla.dk Se opskriften, tips, inspiration og mange flere opskrifter på Arla.dk