Er du mere til den helt ægte bearnaisesauce - så har du en opskrift her.
Har I ikke spist op, kan du lave den skønneste biksemad af dine rester. Start med at stege pommes frittes sprøde i en pande, tilsæt rester af svampesalat og varm igennen. Kom så tilsidst oksemørbrad i mundrette stykker i - de skal blot varmes op, ikke steges igennem. Er der bearnaissauce tilovers smager det skønt ovenpå biksemaden. Alternativt kan du servere et spejlæg ovenpå.
87700 kJ / 20961 kcal
1158 kJ / 277 kcal
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1,4 g |
Protein: | 2,1 % | 1,5 g |
Kulhydrat: | 10 % | 6,8 g |
Fedt: | 87,9 % | 27,5 g |
Mangler du teknikken til at snitte løg hurtigt og effektivt? Karolines Køkkenskole viser, hvor nemt det er at snitte løg med den rigtige teknik.
Oksemørbrad (ca. 2 kg)
|
1 |
---|---|
Rapsolie
|
2 spsk |
Groft salt
|
1 spsk |
Groftkværnet peber
|
Rapsolie
|
2 spsk |
---|---|
Portobello svampe i mindre stykker
|
500 g |
Markchampignoner i kvarte
|
500 g |
Æbleeddike
|
2 spsk |
Røde og gule cherrytomater
|
1000 g |
Rødløg i tynde både (ca. 400 g)
|
4 |
Små finthakkede fed hvidløg
|
4 |
Frisk timian
|
20 stilke |
Groft salt
|
1 spsk |
Friskkværnet peber
|
Skrubbede bagekartofler
|
2½ kg |
---|---|
Neutral olie, fx rapsolie
|
2 liter |
Groft salt
|
2 spsk |
Æggeblommer (ca. 1 dl)
|
6 |
---|---|
Groft salt
|
1 tsk |
Bearnaiseessens
|
1 tsk |
½ liter | |
Finthakkede frisk estragon
|
1 dl |