Rødvinssauce

Rødvinssauce

30 min
Rødvinssauce tilberedt fra bunden er ikke svær at lave - og når det er hjemmelavet rødvinssovs, bestemmer du selv, hvordan smag og konsistens skal være. Rødvinssauce eller rødvinsovs - uanset stavemåde, så kan du bruge den samme type rødvin, du serverer til retten, når det skal være særligt godt - eller brug en rødvin, der har været trukket op nogle dage. Server rødvinssauce til en god bøf, en god salat og i godt selskab.
https://www.arla.dk/opskrifter/rodvinssauce/

Sådan gør du

Rødvinssauce
  • Kog vinen ved kraftig varme og uden låg i ca. 10 eller til der er ca. ½ dl "sirup" tilbage.
  • Rør mel og 2 spsk af mælken sammen i en lille, tykbundet gryde. Rør resten af mælken i.
  • Tilsæt smør og bring saucen i kog under omrøring. Kog saucen ved svag varme, stadig under omrøring, i ca. 5 min.
  • Kom "siruppen" i gryden sammen med bouillon og de øvrige ingredienser. Bring saucen i kog, tilsæt evt. kulør og smag til.

Har du sjatter af rødvin, kan du koge dem ind og anvende til rødvinssauce.

Energiindhold for hele retten:

3005 kJ / 718 kcal

Næringsindhold pr. 100g

328 kJ / 78 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 0,1 g
Protein: 8,9 % 1,7 g
Kulhydrat: 20,4 % 3,9 g
Fedt: 27,5 % 2,4 g
Alkohol: 43,2 % 5 g
Relateret video
Sådan redder du en sovs, der er for salt

Er sovsen blevet for salt? Karolines Køkkenskole viser med et enkelt tip, hvordan du redder en sovs, der er for salt.

Ingredienser

Rødvinssauce
4 dl Halvtør rødvin, fx côtes du rhône
2 spsk Hvedemel
4 dl Mælk
25 g Smør
1 spsk Koncentreret kalvebouillon, fx touch of taste
1 spsk Blade af frisk timian
1 tsk Groft salt
Friskkværnet peber
Evt. kulør