Rødvinssauce

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(123 vurderinger)

30 min

Lav din egen rødvinssauce fra bunden, og server sammen med en god bøf og en flaske rødvin.

Ingredienser

Antal portioner

  • 4 dl halvtør rødvin, fx côtes du rhône
  • 2 spsk hvedemel
  • 4 dl letmælk
  • 25 g smør
  • 1 spsk koncentreret kalvebouillon, fx touch of taste
  • 1 spsk blade af frisk timian
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • kulør

Sådan gør du

Sådan gør du

Kog vinen ved kraftig varme og uden låg i ca. 10 eller til der er ca. ½ dl "sirup" tilbage.

Rør mel og 2 spsk af mælken sammen i en lille, tykbundet gryde. Rør resten af mælken i. Tilsæt smør og bring saucen i kog under omrøring. Kog saucen ved svag varme, stadig under omrøring, i ca. 5 min. Kom "siruppen" i gryden sammen med bouillon og de øvrige ingredienser. Bring saucen i kog og smag til.

Sådan redder du en sovs, der er for salt

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 2680 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 0,7 g
  • Protein: 10 %
  • Kulhydrat: 46 %
  • Fedt: 40 %
  • Alkohol: 4 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde:

Vin match

Cabernet sauvignon, merlot, cabernet franc, petit verdot Bordeaux, Frankrig

Til rødvinssauce er mulighederne næsten uendelige, men rødvin passer selvfølgelig bedst til Kilde: Martin Nordkvist

Læs om vin til oksekød