Rødvinssauce

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(125 vurderinger)

30 min

Lav din egen rødvinssauce fra bunden, og server sammen med en god bøf og en flaske rødvin.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Fjern som favorit' : 'Tilføj til favoritter' }}

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Ingredienser

Antal portioner

  • 4 dl halvtør rødvin, fx côtes du rhône
  • 2 spsk hvedemel
  • 4 dl letmælk
  • 25 g smør
  • 1 spsk koncentreret kalvebouillon, fx touch of taste
  • 1 spsk blade af frisk timian
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • kulør

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Sådan gør du

Sådan gør du

Kog vinen ved kraftig varme og uden låg i ca. 10 eller til der er ca. ½ dl "sirup" tilbage.

Rør mel og 2 spsk af mælken sammen i en lille, tykbundet gryde. Rør resten af mælken i. Tilsæt smør og bring saucen i kog under omrøring. Kog saucen ved svag varme, stadig under omrøring, i ca. 5 min. Kom "siruppen" i gryden sammen med bouillon og de øvrige ingredienser. Bring saucen i kog og smag til.

Sådan redder du en sovs, der er for salt

Er sovsen blevet for salt? Karolines Køkkenskole viser med et enkelt tip, hvordan du redder en sovs, der er for salt.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 2680 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 0,7 g
  • Protein: 10 %
  • Kulhydrat: 46 %
  • Fedt: 40 %
  • Alkohol: 4 %

Print

Kilde:

Vin match

Cabernet sauvignon, merlot, cabernet franc, petit verdot Bordeaux, Frankrig

Til rødvinssauce er mulighederne næsten uendelige, men rødvin passer selvfølgelig bedst til Kilde: Martin Nordkvist

Læs om vin til oksekød

Andre gode forslag