Svinemørbrad i ovn

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(13 vurderinger)

60+ min

Svinemørbrad i ovn.....det er nemt. Vi har valgt at gøre lidt ekstra ud af den, med fyld af bacon, nødder, timian m.m. Serveret med flødekartofler og grøn salat, er svinemørbrad i ovn en delikat ret til dig og dine gæster.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Fjern som favorit' : 'Tilføj til favoritter' }}

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Ingredienser

Antal portioner

Flødekartofler

Svinemørbrad

  • 25 g smør
  • 1 afpudset svinemørbrad (ca. 475 g)
  • ½ tsk groft salt
  • 125 g bacon i skiver
  • 2 grofthakkede zittauerløg (ca. 150 g)
  • 50 g hakkede hasselnøddekerner
  • 1 lille finthakket fed hvidløg
  • 2 spsk friske timianblade
  • ½ tsk groft salt

Tilbehør

  • 200 g romainesalat revet i grove stykker og drysset med salt og peber

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Sådan gør du

Sådan gør du

Flødekartofler

Skræl kartoflerne og skær dem i tynde skiver. Læg kartoflerne lagvis med muskatnød, salt og peber i et smurt, ovnfast fad (ca. 20 x 28 cm). Hæld piskefløden ved og bag kartoflerne nederst i ovnen.

Svinemørbrad

Lad smørret blive gyldent i en pande. Brun mørbraden på alle sider ved jævn til kraftig varme i ca. 4 min. Tag mørbraden op og skær en rids, ca. 2 cm dyb, ned midt i mørbraden - bred den ud til siderne og drys med salt. Læg mørbraden i et ovnfast fad. Skær baconen i små strimler og steg dem ved kraftig varme og under omrøring i panden i ca. 2 min. Tilsæt løg, hasselnødder, hvidløg, timian og salt og steg i yderligere ca. 2 min. Kom baconblandingen i ridsen i mørbraden og steg den øverst i ovnen.

Server den ovnstegte mørbrad hel (skær den i skiver ved bordet) sammen med flødekartofler og grøn salat.

Flødekartofler

Ca. 1 time ved 175° - varmluft.

Stegtid for mørbrad i ovn

Ca. 15 min. ved 175° - varmluft.

Tips

Mørbraden er let rosa og saftig efter 15 min. i ovnen. Vil du have den helt gennemstegt, kan du give den 5 min. ekstra.
Du kan også ovnstege en hel svinemørbrad (som du ikke ridser og fylder). Brun den afpudsede mørbrad i gyldent smør i ca. 4 min. Læg mørbraden i et ovnfast fad og drys med friskkværnet peber og ½ tsk groft salt. Steg mørbraden øverst i ovnen ved 175° - varmluft, ca. 20 min. til den er rosa eller ca. 25 min. til den er gennemstegt.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 14120 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 25,5 g
  • Protein: 20 %
  • Kulhydrat: 26 %
  • Fedt: 54 %

Print

Kilde:

Andre gode forslag