Perfekt opskrift på rosa helstegt svinemørbrad på pande.
Svinemørbraden er let rosa og saftig efter 15 min. i ovnen. Vil du have den helt gennemstegt, kan du give den 5 min. ekstra. Du kan også ovnstege en hel svinemørbrad (som du ikke ridser og fylder). Brun den afpudsede mørbrad i gyldent smør i ca. 4 min. Læg mørbraden i et ovnfast fad og drys med friskkværnet peber og ½ tsk groft salt. Steg svinemørbraden øverst i ovnen ved 175° - varmluft, ca. 20 min. til den er rosa eller ca. 25 min. til den er gennemstegt.
13873 kJ / 3316 kcal
590 kJ / 141 kcal
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1,4 g |
Protein: | 18,4 % | 6,4 g |
Kulhydrat: | 24,4 % | 8,5 g |
Fedt: | 57,2 % | 9,1 g |
Det er hurtigt og nemt at afpudse en svinemørbrad. Karolines Køkkenskole viser dig, hvordan du med få trin afpudser en svinemørbrad.
Melede kartofler
|
1 kg |
---|---|
Revet muskatnød
|
½ tsk |
Friskkværnet peber
|
|
Groft salt
|
2 tsk |
3 dl |
Smør
|
25 g |
---|---|
Afpudset svinemørbrad (ca. 475 g)
|
1 |
Groft salt
|
½ tsk |
Bacon i skiver
|
125 g |
Grofthakkede zittauerløg (ca. 150 g)
|
2 |
Hakkede hasselnøddekerner
|
50 g |
Lille finthakket fed hvidløg
|
1 |
Frisk timian
|
2 spsk |
Groft salt
|
½ tsk |
Romainesalat revet i grove stykker og drysset med salt og peber
|
200 g |
---|