Svinemørbrad i ovn

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(2 vurderinger)

60+ min

Svinemørbrad i ovn.....det er nemt. Vi har valgt at gøre lidt ekstra ud af den, med fyld af bacon, nødder, timian m.m. Serveret med flødekartofler og grøn salat, er svinemørbrad i ovn en delikat ret til dig og dine gæster.

Ingredienser

Antal portioner

Flødekartofler

Svinemørbrad

  • 25 g smør
  • 1 afpudset svinemørbrad (ca. 475 g)
  • ½ tsk groft salt
  • 125 g bacon i skiver
  • 2 grofthakkede zittauerløg (ca. 150 g)
  • 50 g hakkede hasselnøddekerner
  • 1 lille finthakket fed hvidløg
  • 2 spsk friske timianblade
  • ½ tsk groft salt

Tilbehør

  • 200 g romainesalat revet i grove stykker og drysset med salt og peber

Sådan gør du

Sådan gør du

Flødekartofler

Skræl kartoflerne og skær dem i tynde skiver. Læg kartoflerne lagvis med muskatnød, salt og peber i et smurt, ovnfast fad (ca. 20 x 28 cm). Hæld piskefløden ved og bag kartoflerne nederst i ovnen.

Svinemørbrad

Lad smørret blive gyldent i en pande. Brun mørbraden på alle sider ved jævn til kraftig varme i ca. 4 min. Tag mørbraden op og skær en rids, ca. 2 cm dyb, ned midt i mørbraden - bred den ud til siderne og drys med salt. Læg mørbraden i et ovnfast fad. Skær baconen i små strimler og steg dem ved kraftig varme og under omrøring i panden i ca. 2 min. Tilsæt løg, hasselnødder, hvidløg, timian og salt og steg i yderligere ca. 2 min. Kom baconblandingen i ridsen i mørbraden og steg den øverst i ovnen.

Server den ovnstegte mørbrad hel (skær den i skiver ved bordet) sammen med flødekartofler og grøn salat.

Flødekartofler

Ca. 1 time ved 175° - varmluft.

Stegtid for mørbrad i ovn

Ca. 15 min. ved 175° - varmluft.

Tips

Mørbraden er let rosa og saftig efter 15 min. i ovnen. Vil du have den helt gennemstegt, kan du give den 5 min. ekstra.
Du kan også ovnstege en hel svinemørbrad (som du ikke ridser og fylder). Brun den afpudsede mørbrad i gyldent smør i ca. 4 min. Læg mørbraden i et ovnfast fad og drys med friskkværnet peber og ½ tsk groft salt. Steg mørbraden øverst i ovnen ved 175° - varmluft, ca. 20 min. til den er rosa eller ca. 25 min. til den er gennemstegt.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 14120 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 25,5 g
  • Protein: 20 %
  • Kulhydrat: 26 %
  • Fedt: 54 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde: