Banh Mi sandwich
Ny

Banh Mi sandwich

45 min
Street food er for lækkert, og på gaderne i asien er det en del af hverdagen. I Vietnam finder man på et hvert gadehjørne, deres verdenskendte Bahn Mi sandwich. Sandwichen findes i mange forskellige varianter. Her er vores bud og opskrift på en autentisk Bahn Mi sandwich. Har du tid og overskud så bliver retten kun bedre af, at du sylter grønt og marinerer kød dagen inden. Bahn Mi er i sandhed smagen af asien, og så er det nemt og overskueligt at give sig i kast med.
https://www.arla.dk/opskrifter/banh-mi-sandwich/

Sådan gør du

  • Skær svinemørbraden i meget tynde skiver og vend den sammen med de øvrige ingredienser - på nær olie og salt.
  • Lad kødet marinere i ca. 30 min.
Lynsyltede grøntsager
  • Pisk eddike og sukker, til sukkeret er opløst.
  • Knug imens gulerødder og kinaradise med salt, så de bliver bløde.
  • Vend dem sammen med eddikelage og chili. Lad grøntsagerne sylte på køkkenbordet i ca. ½ time - vend i dem af og til.
  • Rør yoghurten med ingefær, salt og peber.
  • Steg kødet i olie i ca. 4 min. ved kraftig varme.
  • Hæld de lynsyltede grøntsager til afdrypning i en sigte.
  • Smør fire flækkede flutes med yoghurtdressingen og fordel kød, lynsyltede og friske grøntsager heri.

Du kan med fordel marinere svinemørbrad og sylte grønt dagen inden.

Banh Mi stammer fra Vietnam, og her serveres den ofte med en form for paté. Så hvis du er frisk, så prøv en helt autentisk variation, hvor du smører dit flute med paté. Traditionelt kommer man i Vietnam også Maggi sauce i sin Bahn Mi sandwich. Ved din lokale asiatiske købmand kan du være heldig at finde Maggi sauce og originalt Bahn Mi flute.

Energiindhold for hele retten:

11632 kJ / 2780 kcal

Næringsindhold pr. 100g

512 kJ / 122 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,2 g
Protein: 21,3 % 6,4 g
Kulhydrat: 64,3 % 19,4 g
Fedt: 14,4 % 2 g
Mere inspiration

Mere Banh Mi - her som salat.

Ingredienser

Marineret svinemørbrad
1 Afpudset svinemørbrad
2 spsk Sojasauce
2 spsk Østerssauce
2 spsk Flydende honning
1 spsk Stærk chilisauce
4 Finthakkede fed hvidløg
1 tsk Olie
1 tsk Groft salt
Lynsyltede grøntsager
1 dl Hvidvinseddike
3 spsk Sukker
150 g Gulerødder i tynde stave (ca. g)
150 g Kinaradiser i tynde stave
1 tsk Groft salt
1 Grøn chilipeber i tynde ringe
2 dl Græsk yoghurt
2 spsk Finthakket frisk ingefær
1 tsk Groft salt
Friskkværnet peber
4 Flutes
200 g Agurk i lange stænger
300 g Fintsnittet lilla spidskål
Frisk koriander