Pulled pork

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(80 vurderinger)

60+ min

Opskrift på pulled pork med marinade (rub), som du gnider ind i kødet, inden det bliver langtidsstegt i ovnen eller på grillen. Pulled pork bliver så mørt, at du næsten kan tygge det med øjenbrynene. Servér med brød og salat eller coleslaw - eller brug det som fyld i en pulled pork burger.

Ingredienser

Antal portioner

Marinade (rub) til pulled pork

  • 1 dl tomatketchup
  • 1 spsk røget paprika
  • 1 tsk stødt chili
  • 1 tsk stødt koriander
  • 1½ tsk stødt spidskommen
  • 1½ tsk groft salt
  • 1 kg nakkefilet
  • 1 finthakket zittauerløg (ca. 75 g)
  • 1 lille finthakket fed hvidløg
  • ½ dl vand

Tilbehør

Pynt

  • rød chilipeber i tynde ringe

Sådan gør du

Sådan gør du

Marinade (rub) til pulled pork

Rør ketchup, paprika, chili, koriander, spidskommen og salt sammen til en marinade.

Læg kødet i et ovnfast fad. Gnid marinaden godt ind i kødet, drys med løgene og hæld vand ved. Dæk med alufolie og steg kødet midt i ovnen. Lad kødet køle let af. Læg det på et spækbræt og riv det fra hinanden med to gafler. Fjern eventuelt fedt, brusk og sener. Kom det rene kød tilbage i fadet og bland det godt sammen med ketchupblandingen.

Server med salat, bønner, avocado, salsa, det syrnede produkt og brød. Pynt med chili.

Stegetid

Ca. 4 timer ved 150° - traditionel ovn.

Tips

Når kødet er mørt kan du skrue ovnen op til 225° i ½ time for at få kødets overflade sprød. Eller hvis det er sommer så brug grillen.

Sådan skærer du en avocado

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 15600 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 59,5 g
  • Protein: 28 %
  • Kulhydrat: 35 %
  • Fedt: 37 %

Print

Kilde: