Pulled pork

12 timer 20 min
Arbejdstid: 20 min
Pulled pork

Pulled pork stammer fra sydstaterne. Det marinerede kød skal langtidssteges, og det er forklaringen på, at det bliver så mørt, at det kan "trækkes" fra hinanden - deraf navnet "Pulled pork". Her får du en opskrift på en nem og velsmagende marinade, som du gnider godt ind i kødet. Så er det bare at vente de ca. 10 timer, som stegen skal være i ovnen - lad den passe sig selv. Riv kødet fra hinanden og server fx din pulled pork med coleslaw og/eller brug det som fyld i burger eller sandwich.

Ingredienser

1 dl Tomatketchup
1½ spsk Sød chilisauce
1½ tsk Stødt spidskommen
1½ tsk Stødt koriander
1½ tsk Groft salt
1½ kg Nakkefilet
3 Store finthakkede løg (ca. 250 g)
3 Finthakkede fed hvidløg
½ dl Vand
1 tsk Groft salt

Sådan gør du

  • Rør ketchup, chilisauce, spidskommen, koriander og salt sammen til en marinade.
  • Læg kødet i et ovnfast fad. Gnid marinaden godt ind i kødet, fordel løgene herpå og hæld vand ved.
  • Dæk med fx et låg eller alufolie og steg kødet midt i ovnen ca. 10 timer ved 110° - traditionel ovn.
  • Riv kødet fra hinanden med 2 gafler og bland det godt sammen med løg og marinade.
  • Tilsæt salt og smag til.

Skal det gå hurtigere kan kødes i stedet steges ca. 4 timer ved 150° - traditionel ovn. Pulled pork kan forberedes i god tid, fx dagen før - og blot varmes op.

Hvis din pulled pork skal bruges i burger, kan du eventuelt imponere med en omgang hjemmebagte burgerboller.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

12482 kJ / 2983 kcal

Næringsindhold pr. 100g

637 kJ / 152 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 0,6 g
Protein: 37,6 % 14,1 g
Kulhydrat: 7,4 % 2,8 g
Fedt: 55 % 9,5 g
Relateret video Sådan snitter du løg

Mangler du teknikken til at snitte løg hurtigt og effektivt? Karolines Køkkenskole viser, hvor nemt det er at snitte løg med den rigtige teknik. 

https://www.arla.dk/opskrifter/pulled-pork/