Glaseret hamburgerryg med dampet grønt

Bedømmelse

(104 vurderinger)

60+ min

Glaseret Hamburgerryg er en klassisk ret, der er peppet lidt op med bl.a. timiankartofler, øl og cornflakes!

Ingredienser

Antal portioner
  • 1 kg hamburgerryg
  • 1 liter vand
  • 1 pilsnerøl (33 cl)
  • 1 laurbærblad
  • 2 hele nelliker
  • 2 sorte peberkorn

Timiankartofler

  • 1 kg små, faste kartofler
  • 15 g smør - smeltet
  • 4 spsk friske timianblade
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Glaseret hamburgerryg

  • 1 spsk dijonsennep
  • 2 spsk brun farin
  • 3 spsk knuste cornflakes

Dampet grønt

  • 4 porrer i skrå skiver
  • 4 gulerødder i stave

Sådan gør du

Sådan gør du

Læg kødet i en gryde med vand og øl. Bring det i kog og fjern skummet fra overfladen. Tilsæt derefter laurbærblad, nelliker og peberkorn. Kog hamburgerryggen ved svag varme og under låg i ca. 45 min. Mål efter ca. ½ time, med et stegetermometer, kødets centrumstemperatur. Den skal være ca. 60°.

Timiankartofler

Skrub imens de små kartofler og læg dem på en plade med bagepapir. Fordel det smeltede smør over kartoflerne og drys med timian, salt og peber. Bag kartoflerne midt i ovnen. Vend i dem et par gange så de bliver ensartede gyldne. Tag kartoflerne ud og hold dem varme. Skru ovnen op til 250°.

Glaseret hamburgerryg

Tag kødet op af gryden og fjern et eventuelt net - gem kogevandet til grøntsagerne. Rør sennep og farin godt sammen, smør det på kødet og drys de knuste cornflakes over. Glaser hamburgerryggen midt i ovnen til overfladen er gylden.

Dampet grønt

Bring atter kogevandet fra kødet i kog. Tilsæt grøntsagerne og kog dem ved jævn varme og uden låg i ca. 7 min.

Kom saucen i en gryde og varm den godt igennem

Skær halvdelen af hamburgerryggen i tynde skiver og server dem med timiankartofler, grøntsager og sauce.

Bagetid for kartofler

Ca. 40 min. ved 225° - traditionel ovn.

Glasering

Ca. 15 min. ved 250° - traditionel ovn.

Tip

Brug resten af den kolde hamburgerryg i madpakken.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 9380 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 29,7 g
  • Protein: 24 %
  • Kulhydrat: 53 %
  • Fedt: 23 %

Hvor finder jeg et Arla produkt?

Tilbage

Nu kan du nemt finde ud af, hvilke butikker der har Arlas produkter nær dig

Hvis du leder efter et specifikt produkt nær dig, kan du nu bruge vores nye "Find butik" service. Denne service hjælper dig til at finde ud af, hvilke butikker tæt på dig, der har netop det Arla produkt du leder efter.

Find produkt

Find produkt

Tilbage

Nu kan du nemt finde ud af, hvilket udvalg af Arla produkter en specifik butik har

Hvis du er i tvivl om hvilke Arla produkter din nærmeste butik fører, kan du med denne service få hjælp til at ikke at køre forgæves

Find forhandler

Find forhandler

Print

Kilde:

Vin match

Chardonnay, primitivo Yarra Valley, Australien

Fyldig, fadlagret hvidvin fx en oversøisk chardonnay. Rødvin: en primitivo fra Puglia Kilde: Martin Nordkvist

Læs mere om vin til skinke