Glaseret hamburgerryg med dampet grønt - Opskrifter - Arla

Glaseret hamburgerryg med dampet grønt

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(107 vurderinger)

60+ min

Nem opskrift på glaseret hamburgerryg. Glaseret hamburgerryg er en klassisk ret, der her er peppet op med bl.a. timiankartofler, øl og cornflakes! Server den glaserede hamburgerryg med dampet grønt.

Ingredienser

Antal portioner

  • 1 kg hamburgerryg
  • 1 liter vand
  • 1 pilsnerøl (33 cl)
  • 1 laurbærblad
  • 2 hele nelliker
  • 2 sorte peberkorn

Timiankartofler

  • 1 kg små, faste kartofler
  • 15 g smør - smeltet
  • 4 spsk friske timianblade
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Glaseret hamburgerryg

  • 1 spsk dijonsennep
  • 2 spsk brun farin
  • 3 spsk knuste cornflakes

Dampet grønt

  • 4 porrer i skrå skiver
  • 4 gulerødder i stave

Sådan gør du

Sådan gør du

Læg kødet i en gryde med vand og øl. Bring det i kog og fjern skummet fra overfladen. Tilsæt derefter laurbærblad, nelliker og peberkorn. Kog hamburgerryggen ved svag varme og under låg i ca. 45 min. Mål efter ca. ½ time, med et stegetermometer, kødets centrumstemperatur. Den skal være ca. 60°.

Timiankartofler

Skrub imens de små kartofler og læg dem på en plade med bagepapir. Fordel det smeltede smør over kartoflerne og drys med timian, salt og peber. Bag kartoflerne midt i ovnen. Vend i dem et par gange så de bliver ensartede gyldne. Tag kartoflerne ud og hold dem varme. Skru ovnen op til 250°.

Glaseret hamburgerryg

Tag kødet op af gryden og fjern et eventuelt net - gem kogevandet til grøntsagerne. Rør sennep og farin godt sammen, smør det på kødet og drys de knuste cornflakes over. Glaser hamburgerryggen midt i ovnen til overfladen er gylden.

Dampet grønt

Bring atter kogevandet fra kødet i kog. Tilsæt grøntsagerne og kog dem ved jævn varme og uden låg i ca. 7 min.

Kom saucen i en gryde og varm den godt igennem

Skær halvdelen af hamburgerryggen i tynde skiver og server dem med timiankartofler, grøntsager og sauce.

Bagetid for kartofler

Ca. 40 min. ved 225° - traditionel ovn.

Glasering

Ca. 15 min. ved 250° - traditionel ovn.

Tip

Brug resten af den kolde hamburgerryg i madpakken.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 9380 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 29,7 g
  • Protein: 24 %
  • Kulhydrat: 53 %
  • Fedt: 23 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde:

Vin match

Chardonnay, primitivo Yarra Valley, Australien

Fyldig, fadlagret hvidvin fx en oversøisk chardonnay. Rødvin: en primitivo fra Puglia Kilde: Martin Nordkvist

Læs mere om vin til skinke