Glaseret hamburgerryg med dampet grønt

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(113 vurderinger)

60+ min

Nem opskrift på glaseret hamburgerryg. Glaseret hamburgerryg er en klassisk ret, der her er peppet op med bl.a. timiankartofler, øl og cornflakes! Server den glaserede hamburgerryg med dampet grønt.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Fjern som favorit' : 'Tilføj til favoritter' }}

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • Rema 1000

Ingredienser

Antal portioner

Kogning af hamburgerryg

  • 1 kg hamburgerryg
  • 1 liter vand
  • 1 pilsnerøl (33 cl)
  • 1 laurbærblad
  • 2 hele nelliker
  • 2 sorte peberkorn

Timiankartofler

  • 1 kg små, faste kartofler
  • 15 g smør - smeltet
  • 4 spsk friske timianblade
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Glaseret hamburgerryg

  • 1 spsk dijonsennep
  • 2 spsk brun farin
  • 3 spsk knuste cornflakes

Dampet grønt

  • 4 porrer i skrå skiver
  • 4 gulerødder i stave

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • Rema 1000

Sådan gør du

Sådan gør du

Kogning af hamburgerryg

  1. Læg kødet i en gryde med vand og øl. Bring det i kog og fjern skummet fra overfladen. Tilsæt derefter laurbærblad, nelliker og peberkorn. Kog hamburgerryggen ved svag varme og under låg i ca. 45 min.
  2. Mål efter ca. ½ time, med et stegetermometer, kødets centrumstemperatur. Den skal være ca. 60°.

Timiankartofler

  1. Skrub imens de små kartofler og læg dem på en plade med bagepapir. Fordel det smeltede smør over kartoflerne og drys med timian, salt og peber.
  2. Bag kartoflerne midt i ovnen. Vend i dem et par gange så de bliver ensartede gyldne. Tag kartoflerne ud og hold dem varme. Skru ovnen op til 250°.

Glaseret hamburgerryg

  1. Tag kødet op af gryden og fjern et eventuelt net - gem kogevandet til grøntsagerne.
  2. Rør sennep og farin godt sammen, smør det på kødet og drys de knuste cornflakes over. Glaser hamburgerryggen midt i ovnen til overfladen er gylden.

Dampet grønt

  1. Bring atter kogevandet fra kødet i kog. Tilsæt grøntsagerne og kog dem ved jævn varme og uden låg i ca. 7 min.

Kom saucen i en gryde og varm den godt igennem. Skær halvdelen af hamburgerryggen i tynde skiver og server dem med timiankartofler, grøntsager og sauce.

Bagetid for kartofler

Ca. 40 min. ved 225° - traditionel ovn.

Glasering

Ca. 15 min. ved 250° - traditionel ovn.

Tip

Brug resten af den kolde hamburgerryg i madpakken.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 9380 kJ / 2233 kcal
  • Energifordeling:
  • Fiber: 29,7 g
  • Protein: 24 %
  • Kulhydrat: 53 %
  • Fedt: 23 %

Print

Kilde:

Vin match

Chardonnay, primitivo Yarra Valley, Australien

Fyldig, fadlagret hvidvin fx en oversøisk chardonnay. Rødvin: en primitivo fra Puglia Kilde: Martin Nordkvist

Læs mere om vin til skinke

Andre gode forslag