Hamburgerryg

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(18 vurderinger)

60+ min

Hamburgerryg er en gammel klassiker. Her har du en nem opskrift på hamburgerryg serveret med spidskål. Retten byder på lækker hamburgerryg kogt med laubærblade og serveret med spidskål og smagfuld cremet sovs.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Fjern som favorit' : 'Tilføj til favoritter' }}

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Ingredienser

Antal portioner

Hamburgerryg

  • 600 g hamburgerryg
  • 2 laurbærblade
  • 1 liter vand

Spidskål

  • 1¾ kg spidskål (2-3 stk.)
  • 4 dl vand
  • 2 tsk groft salt

Sauce

  • 3½ spsk hvedemel
  • ½ liter mælk
  • 25 g smør
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Pynt

  • hakket frisk kruspersille

Tilbehør

  • 1 kg kartofler
  • 75 g sennep

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Sådan gør du

Sådan gør du

Hamburgerryg

Kom hamburgerryggen i en gryde sammen med laurbærblade og vand. Bring det i kog og kog hamburgerryggen ved svag varme og under låg i ca. 20 min. Tag gryden fra varmen og lad hamburgerryggen trække i vandet i ca. 25 min.

Spidskål

Fjern de yderste blade fra spidskålene. Flæk hvert kålhoved i 4 stykker på langs. Fjern stokken og del hvert kvarte kålhoved i 2-3 stykker, stadig på langs. Læg kålen i en gryde. Tilsæt vand og salt og bring det i kog. Damp kålen ved kraftig varme og under låg i ca. 5 min. - gem kogelagen.

Sauce

Pisk mel og ½ dl af mælken sammen i en tykbundet gryde. Tilsæt resten af mælken, 1½ dl kogelage og smør. Bring saucen i kog under omrøring og kog den ved svag varme, stadig under omrøring, i ca. 5 min. Smag til med salt og peber.

Skær hamburgerryggen i skiver og anret dem på et fad. Tag kålen op i hele stykker med fx en hulske og læg dem i en varm skål. Hæld saucen over.

Sådan redder du en sovs, der er for salt

Er sovsen blevet for salt? Karolines Køkkenskole viser med et enkelt tip, hvordan du redder en sovs, der er for salt.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 10290 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 47,4 g
  • Protein: 26 %
  • Kulhydrat: 48 %
  • Fedt: 26 %

Print

Kilde:

Andre gode forslag