Pulled pork burger

Pulled pork burger

60+ min
Opskrift på pulled pork - langtidsstegt svinekød. Pulled pork bliver så mørt, at du næsten kan tygge det med øjenbrynene. Servér fx pulled pork i en burger med syltede rødløg og coleslaw.

Sådan gør du

Pulled pork
  • Rør ketchup, paprika, chili, koriander, spidskommen og salt sammen til en marinade.
  • Læg kødet i et ovnfast fad.
  • Gnid marinaden godt ind i kødet, drys med løgene og hæld vand ved.
  • Dæk med alufolie og steg kødet midt i ovnen.
  • Lad kødet køle let af.
Lynsyltede rødløg
  • Bring imens vand, eddike og sukker i kog.
  • Kog løgringene i ca. 1 min. og tag dem af varmen.
  • Læg kødet på et spækbræt og riv det fra hinanden med to gafler. Fjern eventuelt fedt, brusk og sener. Kom kødet tilbage i fadet og bland det godt sammen med resterne af marinaden.
  • Anret pulled pork, syltede rødløg og coleslaw i burgerbollerne og server.
Stegetid
  • Ca. 4 timer ved 150° - traditionel ovn.
Mere inspiration

Lav din egen hjemmelavede coleslaw.

Coleslaw
45 min
Coleslaw
(324)
Velbekomme!
Tips

Når kødet er mørt kan du skrue ovnen op til 225° i ½ time for at få kødets overflade sprød. Du kan også tilberede kødet på grill.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

15360 kJ / 3671 kcal

Næringsindhold pr. 100g

668 kJ / 160 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 1,4 g
Protein: 24,2 % 9,5 g
Kulhydrat: 35,4 % 13,9 g
Fedt: 40,4 % 7,3 g
Relateret video
Sådan snitter du løg

Mangler du teknikken til at snitte løg hurtigt og effektivt? Karolines Køkkenskole viser, hvor nemt det er at snitte løg med den rigtige teknik. 

Ingredienser

Pulled pork
Tomatketchup
1 dl
Røget paprika
1 spsk
Stødt chili
1 tsk
Stødt koriander
1 tsk
Stødt spidskommen
1½ tsk
Groft salt
1½ tsk
Nakkefilet
1 kg
Finthakket zittauerløg (ca. 75 g)
1
Lille finthakket fed hvidløg
1
Vand
½ dl
Lynsyltede rødløg
Rødløg i tynde ringe (ca. 100 g)
1
Vand
1 dl
Eddike
1 dl
Sukker
1 dl
Tilbehør
Coleslaw
300 g
Store, lune burgerboller
6
Pynt
Brøndkarse