Pulled pork burger

4 timer 25 min
Arbejdstid: 25 min
Pulled pork burger

Opskrift på pulled pork - langtidsstegt svinekød. Pulled pork bliver så mørt, at du næsten kan tygge det med øjenbrynene. Servér fx pulled pork i en burger med syltede rødløg og coleslaw.

Ingredienser

Pulled pork

1 dl Tomatketchup
1 spsk Røget paprika
1 tsk Stødt chili
1 tsk Stødt koriander
1½ tsk Stødt spidskommen
1½ tsk Groft salt
1 kg Svinenakkefilet
1 Finthakket løg (ca. 75 g)
1 Lille finthakket fed hvidløg
½ dl Vand

Lynsyltede rødløg

1 Rødløg i tynde ringe (ca. 100 g)
1 dl Vand
1 dl Eddike
1 dl Sukker

Tilbehør

300 g Coleslaw
6 Store, lune burgerboller

Pynt

Brøndkarse

Sådan gør du

Pulled pork

  • Rør ketchup, paprika, chili, koriander, spidskommen og salt sammen til en marinade.
  • Læg kødet i et ovnfast fad.
  • Gnid marinaden godt ind i kødet, drys med løgene og hæld vand ved.
  • Dæk med alufolie og steg kødet midt i ovnen i ca. 4 timer ved 150° - traditionel ovn.
  • Lad kødet køle let af.

Lynsyltede rødløg

  • Bring imens vand, eddike og sukker i kog.
  • Kog løgringene i ca. 1 min. og tag dem af varmen.
  • Læg kødet på et spækbræt og riv det fra hinanden med to gafler.
  • Fjern eventuelt fedt, brusk og sener.
  • Kom kødet tilbage i fadet og bland det godt sammen med resterne af marinaden.
  • Anret pulled pork, syltede rødløg og coleslaw i burgerbollerne og server.

Når kødet er mørt kan du skrue ovnen op til 225° i ½ time for at få kødets overflade sprød. Du kan også tilberede kødet på grill.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

15360 kJ / 3671 kcal

Næringsindhold pr. 100g

668 kJ / 160 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,4 g
Protein: 24,2 % 9,5 g
Kulhydrat: 35,4 % 13,9 g
Fedt: 40,4 % 7,3 g
Relateret video Sådan snitter du løg

Mangler du teknikken til at snitte løg hurtigt og effektivt? Karolines Køkkenskole viser, hvor nemt det er at snitte løg med den rigtige teknik. 

https://www.arla.dk/opskrifter/pulled-pork-burger/