Rødbedebøffer
Prøv denne opskrift på burger med rødbedebøffer næste gang, der står burger på madplanen. Denne vegetariske burger byder på en dejlig kombination af saftige rødbedebøffer og en lækker creme fraichedressing med friske krydderurter. Og og så er den både nem og hurtig at lave. Rødbedeburgeren smager virkelig godt, og er dejlig saftig. Den er et spændende og anderledes alternativ til den traditionelle vegetariske burger - også for øjnene.
Ingredienser
200 g
Salatost i tern
|
|
---|---|
300 g
Groftrevne rødbeder
|
|
150 g
Finvalsede havregryn (ca. 3¼ dl)
|
|
1
Finthakket rødløg
|
|
2
Æg
|
|
2
Små knuste fed hvidløg
|
|
1 tsk
Groft salt
|
|
Friskkværnet peber
|
|
20 g
Smør
|
Dressing
2 dl
Creme fraiche
|
|
---|---|
1 dl
Fintklippet purløg (eller anden krydderurt)
|
|
½ tsk
Dijonsennep
|
|
½ tsk
Groft salt
|
|
Friskkværnet peber
|
6
Burgerboller
|
---|
Babysalatblade, fintsnittet rød spidskål og tomater i skiver
|
---|
Sådan gør du
Ved serveringen
Kan du godt lide spicy mad, så kan du vælge at komme chiliflager i rødbedeburgeren - og/eller lægge frisk eller syltet chili mellem lagene.
Du kan forme og stege "rødbedefarsen" som frikadeller i stedet for bøffer. Prøv også at bruge rødbedebøfferne som en "vegetarisk pariserbøf". Steg rødbedebøfferne på et stykke brød, pynt med kapers, rødløg, revet peberrod og et spejlæg.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
11936 kJ / 2853 kcal
Næringsindhold pr. 100g
824 kJ / 197 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 2,6 g |
Protein: | 14,9 % | 7,2 g |
Kulhydrat: | 43,2 % | 20,9 g |
Fedt: | 41,9 % | 9,3 g |