Vegetar burger

45 min
Vegetar burger

Har du lyst til en saftig vegetar burger? Vi har udviklet en lækker vegetarisk burgerbøf med bl.a. quinoa, hirse og mozzarella. Quinoabøffen steges sprød. lægges på salatblade og kryddermayonnaise og toppes med en frisk tomatsalsa med rødløg. Her har du opskriften på en uimodståelig vegetar burger med masser af smag, der tilfredsstiller alle sanser.

Se den {klassiske} version

Ingredienser

Tomatsalsa

600 g Blommetomater i små tern
1 tsk Groft salt
2 Finthakkede rødløg (ca. 150 g)
2 spsk Æbleeddike
1 tsk Sukker

Quinoabøffer

175 g Quinoa (ca. 2 dl)
4 dl Vand
½ tsk Groft salt
3 Æg
50 g Havregryn
75 g Mozzarellaost i tern
1 Lille finthakket fed hvidløg
1 tsk Groft salt
Friskkværnet peber
25 g Smør

Burgere - 4 stk.

4 Burgerboller, fx briocheboller
2 dl Krydret mayonnaise
100 g Salatost i tern
8 blade Skyllet hjertesalat

Sådan gør du

Tomatsalsa

  • Kom tomaterne i en sigte og drys med salt. Lad dem dryppe af i mindst 15 min.
  • Bland tomater, løg, eddike og sukker. Stil tomatsalsaen tildækket i køleskabet til serveringen.

Quinoabøffer

  • Skyl quinoaen og kom den i kogende vand tilsat salt. Kog ved svag varme og under tætsluttende låg i ca. 15 min. Hæld quinoaen i en sigte og lad den køle lidt af.
  • Rør æg og havregryn sammen i en stor skål og stil det tildækket i køleskabet i ca. 10 min.
  • Vend quinoa, ost, hvidløg, salt og peber i ægge-havreblandingen.
  • Form 4 bøffer af quinoablandingen.
  • Lad smørret blive gyldent i en pande og steg de 4 bøffer ved jævn varme ca. 5 min. på hver side.

Burgere

  • Rist imens burgerbollerne, flæk dem og smør med mayonnaise.
  • Fordel salatblade, bøffer, tomatsalsa og salatost i burgerbollerne. Server straks.

Om vinteren, når der ikke er sæson for tomater, kan du bruge en coleslaw i stedet for tomatsalsaen.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

15475 kJ / 3699 kcal

Næringsindhold pr. 100g

680 kJ / 163 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,6 g
Protein: 11 % 4,4 g
Kulhydrat: 28,2 % 11,3 g
Fedt: 60,8 % 11,2 g
https://www.arla.dk/opskrifter/vegetar-burger/