Burger

30 min
Burger

Helt klassisk burger uden nogen tvist eller nye påfund, bare tomat, agurk, rødløg og en hakkebøf med ost og bacon - lagt en lys, gerne brioche burgerbolle. Hamburger, bøfsandwich, bøf til burger eller bare burger - en klassiker, der har vundet indpas også på de danske spiseborde. Hjemmelavet burger er et helt måltid i sig selv - enkelt, nemt og hurtigt at tilberede. Denne opskrift på burger er i hvert fald ikke spor svær at lave - - men måske lidt besværlig at spise.

Prøv en version med flere {grøntsager}

Ingredienser

Burger

8 skiver Bacon (ca. 125 g)
15 g Smør
400 g Hakket oksekød (ca. 6% fedt)
4 skiver Lagret cheddarost
4 Burgerboller, fx briocheboller
1 dl Mayonnaise, fx Hellmanns kryddermayonnaise
2 Tomater i skiver
½ Agurk i skiver
1 Rødløg i tynde ringe
4 blade Hjertesalat

Sådan gør du

Burger

  • Læg baconskiverne i en kold pande og steg dem - først 2 min. ved kraftig varme og derefter ved jævn varme, til de er gyldne og sprøde.
  • Lad baconen dryppe af på et stykke køkkenrulle. Tør panden af. Lad smørret blive gyldent i panden.
  • Form kødet til 4 hakkebøffer og brun dem ca. 1 min. på hver side. Steg derefter bøfferne ved jævn varme i ca. 10 min. - vend en gang undervejs.
  • Fordel ost og bacon på hakkebøfferne.
  • Lun burgerbollen og flæk den.
  • Smør dem med kryddermayo og læg dem sammen om den lune hakkebøf og de øvrige ingredienser. Server straks.

Skal du lave mange burgere, så kan du brune burgerne på panden og stege dem færdige i ovnen. Du kan også stege bacon i ovnen.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

10576 kJ / 2528 kcal

Næringsindhold pr. 100g

812 kJ / 194 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1 g
Protein: 22,6 % 10,8 g
Kulhydrat: 23,4 % 11,2 g
Fedt: 54 % 11,8 g
Relateret video Sådan snitter du løg

Mangler du teknikken til at snitte løg hurtigt og effektivt? Karolines Køkkenskole viser, hvor nemt det er at snitte løg med den rigtige teknik. 

https://www.arla.dk/opskrifter/klassisk-burger/