Burger
Helt klassisk burger uden nogen tvist eller nye påfund, bare tomat, agurk, rødløg og en hakkebøf med ost og bacon - lagt en lys, gerne brioche burgerbolle. Hamburger, bøfsandwich, bøf til burger eller bare burger - en klassiker, der har vundet indpas også på de danske spiseborde. Hjemmelavet burger er et helt måltid i sig selv - enkelt, nemt og hurtigt at tilberede. Denne opskrift på burger er i hvert fald ikke spor svær at lave - - men måske lidt besværlig at spise.
Ingredienser
Burger
8 skiver
Bacon (ca. 125 g)
|
|
---|---|
15 g
Smør
|
|
400 g
Hakket oksekød (ca. 6% fedt)
|
|
4 skiver
Lagret cheddarost
|
4
Burgerboller, fx briocheboller
|
|
---|---|
1 dl
Mayonnaise, fx Hellmanns kryddermayonnaise
|
|
2
Tomater i skiver
|
|
½
Agurk i skiver
|
|
1
Rødløg i tynde ringe
|
|
4 blade
Hjertesalat
|
Sådan gør du
Burger
Skal du lave mange burgere, så kan du brune burgerne på panden og stege dem færdige i ovnen. Du kan også stege bacon i ovnen.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
10576 kJ / 2528 kcal
Næringsindhold pr. 100g
812 kJ / 194 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1 g |
Protein: | 22,6 % | 10,8 g |
Kulhydrat: | 23,4 % | 11,2 g |
Fedt: | 54 % | 11,8 g |
Mangler du teknikken til at snitte løg hurtigt og effektivt? Karolines Køkkenskole viser, hvor nemt det er at snitte løg med den rigtige teknik.