Kyllingeburger med ost

45 min
Kyllingeburger med ost

God hjemmelavet burger med ost og stegt kyllingefilet. Server med grøntsagsstave.

Prøv en version med flere {grøntsager}

Ingredienser

4 Kyllingefileter (ca. 500 g)
1 tsk Groft salt
Friskkværnet peber
1 tsk Mild paprika eller stødt sød chili
1 spsk Olivenolie
8 skiver Bacon (ca. 125 g)
4 Ciabattaboller
4 skiver Cheasy® M 13% (20+) skiveost
4 spsk Tomatketchup
2 Tomater i skiver (ca. 100 g)
1 Rødløg i ringe (ca. 75 g)
8 Blade icebergsalat (ca. 75 g)
400 g Grøntsagsstave, fx gulerødder og
Agurker

Sådan gør du

  • Flæk kyllingefileterne til flade bøffer. Drys med salt, peber og paprika. Steg dem i olie på en pande ved jævn varme - ca. 5 min. i alt - eller grill dem. Steg eller grill baconen - læg den på fedtsugende papir. Varm bollerne og flæk dem. Læg kyllingefileter, bacon og ost på de underste halve boller og gratiner dem øverst i ovnen i ca. 5 min. ved 225° - traditionel ovn - til osten smelter.
  • Smør imens overne med ketchup. Læg burgerbollerne sammen om tomater, løg og salatblade. Server kyllingeburgerne mens osten er lun, sammen med grøntsagsstavene.

Man kan også servere frisk eller syltet agurk og majs til burgerne.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

8052 kJ / 1924 kcal

Næringsindhold pr. 100g

487 kJ / 116 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,7 g
Protein: 37,4 % 10,7 g
Kulhydrat: 34,1 % 9,8 g
Fedt: 28,5 % 3,7 g
https://www.arla.dk/opskrifter/kyllingeburger-med-ost/