Kyllingeburger med ost

Kyllingeburger med ost

45 min
God hjemmelavet burger med ost og stegt kyllingefilet. Server med grøntsagsstave.

Sådan gør du

  • Flæk kyllingefileterne til flade bøffer. Drys med salt, peber og paprika. Steg dem i olie på en pande ved jævn varme - ca. 5 min. i alt - eller grill dem. Steg eller grill baconen - læg den på fedtsugende papir. Varm bollerne og flæk dem. Læg kyllingefileter, bacon og ost på de underste halve boller og gratiner dem øverst i ovnen - til osten smelter.
  • Smør imens overne med ketchup. Læg burgerbollerne sammen om tomater, løg og salatblade. Server kyllingeburgerne mens osten er lun, sammen med grøntsagsstavene.
Garnering
  • Ca. 5 min. ved 225° - traditionel ovn.

Man kan også servere frisk eller syltet agurk og majs til burgerne.

Energiindhold for hele retten:

8052 kJ / 1924 kcal

Næringsindhold pr. 100g

487 kJ / 116 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,7 g
Protein: 37,4 % 10,7 g
Kulhydrat: 34,1 % 9,8 g
Fedt: 28,5 % 3,7 g

Ingredienser

4 Kyllingefileter (ca. 500 g)
1 tsk Groft salt
Friskkværnet peber
1 tsk Mild paprika eller stødt sød chili
1 spsk Olivenolie
8 skiver Bacon (ca. 125 g)
4 Ciabattaboller
4 skiver Cheasy® M 13% (20+) skiveost
4 spsk Tomatketchup
2 Tomater i skiver (ca. 100 g)
1 Rødløg i ringe (ca. 75 g)
8 Blade icebergsalat (ca. 75 g)
400 g Grøntsagsstave, fx gulerødder og
Agurker
Se opskriften, tips, inspiration og mange flere opskrifter på Arla.dk Se opskriften, tips, inspiration og mange flere opskrifter på Arla.dk