Burger med grillede grøntsager

30 min
Burger med grillede grøntsager

Burger med grillede grøntsager er en lækker vegetarburger med grillede squash og peberfrugter og en lækker bønnecreme. Her griller vi grøntsagerne i ovnen - så kan du bruge opskriften hele året, men når grillsæsonen er i gang, er det oplagt at grille de grøntsager du har lyst til på havegrillen.

Se den {klassiske} version

Ingredienser

Grillede grøntsager

2 Grønne squash i lange ½ cm tykke skiver
2 Røde og gule peberfrugter i brede strimler
1 spsk Olivenolie
½ tsk Fint salt

Bønnecreme

250 g Edamamebønner
200 g Hytteost
2 Små fed hvidløg
¾ tsk Fint salt
1 spsk Finthakket rød chilipeber

Burger

4 Flækkede, lune grove burgerboller
1 Rødløg i tynde ringe
4 dl Ærteskud

Sådan gør du

Grillede grøntsager

  • Kom et stykke bagepapir eller en silikonemåtte i ovnens bradepande.
  • Bland grøntsagerne med olie og læg dem tæt i bradepanden - det gør ikke noget de overlapper lidt.
  • Grill grøntsagerne øverst i ovnen i ca. 15 min. under grill med varmluft. Vend dem og grill grøntsagerne på den anden side, til de har fået farve. Drys med salt.

Bønnecreme

  • Hæld kogende vand over bønnerne og lad dem dryppe af i en sigte.
  • Kom bønner, hytteost, hvidløg og salt i en foodprocessor og hak det i ca. 2 min., til en glat creme. Tilsæt chili og smag til.

Burger

  • Smør over- og underboller med bønnecreme, og læg bollerne sammen om de grillede grøntsager, rødløg og ærteskud.

Brug de grøntsager der er til rådighed - og efter smag. Har du lyst til en lidt mere spicy oplevelse kan du skrue op for chili i cremen - eller toppe grøntsagerne med syltede jalapeños.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

7365 kJ / 1760 kcal

Næringsindhold pr. 100g

424 kJ / 101 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 2,2 g
Protein: 21,2 % 5,3 g
Kulhydrat: 49,5 % 12,3 g
Fedt: 29,3 % 3,4 g
https://www.arla.dk/opskrifter/burger-med-grillede-grontsager---og-rugbrodschips/