Burger med grillede grøntsager - og rugbrødschips

Burger med grillede grøntsager - og rugbrødschips

30 min
Burger med grillede grøntsager er en lækker vegetarburger. Du kan servere burgeren med ovnstegte kartoffelbåde, men du kan også prøve vores alternative tilbehør, som er sprøde hjemmelavede rugbrødschips. De sprøde rugbrødschips give et dejligt knas sammen med burgeren.

Sådan gør du

Rugbrødschips
  • Skær rugbrødet i helt tynde skiver. Pensl dem med olie og drys med salt.
  • Skær hver rugbrødsskive i 6 trekanter og læg dem på en plade med bagepapir. Bag rugbrødschipsene øverst i ovnen.
  • Tag chipsene ud og lad dem køle af på en bagerist.
  • Skru ovnen over på grill med varmluft.
Grillede grøntsager
  • Kom et stykke bagepapir eller en silikonemåtte i ovnens bradepande.
  • Bland grøntsagerne med olie og læg dem tæt i bradepanden - det gør ikke noget de overlapper lidt.
  • Grill grøntsagerne øverst i ovnen i ca. 10 min. Vend dem og grill grøntsagerne på den anden side, til de har fået farve. Drys med salt.
Bønnecreme
  • Hæld kogende vand over bønnerne og lad dem dryppe af i en sigte.
  • Kom bønner, hytteost, hvidløg og salt i en foodprocessor og hak det i ca. 2 min., til en glat creme. Tilsæt chili og smag til.
Burger
  • Smør over- og underboller med bønnecreme.
  • Læg bollerne sammen om de grillede grøntsager, rødløg og ærteskud.
  • Server burgerne med sprøde rugbrødschips.
Bagetid for rugbrødschips
  • Ca. 8 min. ved 250° - varmluft.
Grill - grøntsager
  • Ca. 15 min. under grill med varmluft.
Mere inspiration

Her får du den helt enkle opskrift på en god klassisk burger.

Burger
30 min
Burger
(14)
Velbekomme!
Tip

Du kan købe færdige rugbrødschips.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

9068 kJ / 2167 kcal

Næringsindhold pr. 100g

480 kJ / 115 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 2,7 g
Protein: 19,6 % 5,5 g
Kulhydrat: 53 % 15 g
Fedt: 27,4 % 3,6 g

Ingredienser

Rugbrødschips
Rugbrød
150 g
Olivenolie
2 tsk
Fint salt
¼ tsk
Grillede grøntsager
Grønne squash i lange ½ cm tykke skiver (ca. 450 g)
2
Røde og gule peberfrugter i brede strimler (ca. 350 g)
2
Olivenolie
1 tsk
Fint salt
½ tsk
Bønnecreme
Edamamebønner
250 g
200 g
Små pillede fed hvidløg
2
Fint salt
¾ tsk
Finthakket rød chilipeber
1 spsk
Burger
Flækkede, lune grove burgerboller (ca. 350 g)
4
Rødløg i tynde ringe (ca. 75 g)
1
Ærteskud
4 dl