Burger med grillede grøntsager - og rugbrødschips

Burger med grillede grøntsager - og rugbrødschips

30 min
Burger med grillede grøntsager er en lækker vegetarburger. Du kan servere burgeren med ovnstegte kartoffelbåde, men du kan også prøve vores alternative tilbehør, som er sprøde hjemmelavede rugbrødschips. De sprøde rugbrødschips give et dejligt knas sammen med burgeren.

Sådan gør du

Bagetid for rugbrødschips:

Ca. 8 min. ved 250° - varmluft.

Rugbrødschips
  • Skær rugbrødet i helt tynde skiver. Pensl dem med olie og drys med salt.
  • Skær hver rugbrødsskive i 6 trekanter og læg dem på en plade med bagepapir. Bag rugbrødschipsene øverst i ovnen.
  • Tag chipsene ud og lad dem køle af på en bagerist.
  • Skru ovnen over på grill med varmluft.
Grillede grøntsager
  • Kom et stykke bagepapir eller en silikonemåtte i ovnens bradepande.
  • Bland grøntsagerne med olie og læg dem tæt i bradepanden - det gør ikke noget de overlapper lidt.
  • Grill grøntsagerne øverst i ovnen i ca. 10 min. Vend dem og grill grøntsagerne på den anden side, til de har fået farve. Drys med salt.
Bønnecreme
  • Hæld kogende vand over bønnerne og lad dem dryppe af i en sigte.
  • Kom bønner, hytteost, hvidløg og salt i en foodprocessor og hak det i ca. 2 min., til en glat creme. Tilsæt chili og smag til.
Burger
  • Smør over- og underboller med bønnecreme.
  • Læg bollerne sammen om de grillede grøntsager, rødløg og ærteskud.
  • Server burgerne med sprøde rugbrødschips.
Grill - grøntsager
  • Ca. 15 min. under grill med varmluft.

Du kan købe færdige rugbrødschips.

Energiindhold for hele retten:

8826 kJ / 2109 kcal

Næringsindhold pr. 100g

467 kJ / 112 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 2,7 g
Protein: 19,4 % 5,3 g
Kulhydrat: 54,6 % 15 g
Fedt: 26 % 3,3 g
Mere inspiration

Her får du den helt enkle opskrift på en god klassisk burger.

Burger
30 min
Burger
(16)

Ingredienser

Rugbrødschips
150 g Rugbrød
2 tsk Olivenolie
¼ tsk Fint salt
Grillede grøntsager
2 Grønne squash i lange ½ cm tykke skiver (ca. 450 g)
2 Røde og gule peberfrugter i brede strimler (ca. 350 g)
1 tsk Olivenolie
½ tsk Fint salt
Bønnecreme
250 g Edamamebønner
200 g Hytteost
2 Små pillede fed hvidløg
¾ tsk Fint salt
1 spsk Finthakket rød chilipeber
Burger
4 Flækkede, lune grove burgerboller (ca. 350 g)
1 Rødløg i tynde ringe (ca. 75 g)
4 dl Ærteskud