Sliders med pulled chicken

Sliders med pulled chicken

60+ min
Prøv at kaste dig ud i at disse sliders med pulled chicken - hvor du også kan overraske med hjemmelavede miniburgerere. Denne opskrift på pulled kylling er nem at tage udgangspunkt i - og du kan variere med den salat og dressing, du ønsker. Sliders er et andet ord for mini burgere - og lige præcis pulled kylling og kålsalat er et oplagt fyld. Mad i ministørrelse er altid et hit hos både børn og voksne!

Sådan gør du

Bagetid:

Ca. 2½ time ved 150° - traditionel ovn.

Pulled chicken
  • Rør ketchup, olie, hvidvinseddike og de øvrige ingredienser sammen i en skål.
  • Læg kyllingefileterne på et stykke alufolie i et ovnfast fad og fordel 1 dl af marinaden herpå - gnid marinaden godt ind i kødet.
  • Luk alufolie tæt omkring kyllingen og bag den i ovnen og sæt resten af marinaden tildækket i køleskabet, mens kyllingen er i ovnen. Lad kødet køle let af.
  • Læg det i en stor skål og riv det fra hinanden med to gafler og vend kødet sammen med resten af marinaden.
Kålsalat
  • Vend spidskål, gulerødder og mango sammen i en skål.
Sådan samler du sliders
  • Rist burgerbollerne og flæk dem.
  • Læg bollerne sammen om salatblade, halvdelen af hytteosten, pulled chicken og lidt kålsalat.
  • Server straks sammen med resten af kålsalaten og hytteosten.

Lav marinaden dagen før og hæld 1 dl af den i en frysepose. Kom kyllingekødet heri og vend godt rundt, så marinaden fordeler sig på kødet. Læg kødet med marinaden i køleskabet indtil tilberedningen dagen efter.

Erstat røget paprika med delikatessepaprika, hvis du ønsker en marinade uden røgsmag.

Energiindhold for hele retten:

12083 kJ / 2888 kcal

Næringsindhold pr. 100g

539 kJ / 129 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,6 g
Protein: 28,7 % 9,1 g
Kulhydrat: 38,5 % 12,2 g
Fedt: 32,8 % 4,8 g
Mere inspiration

Du kan bage dine egne boller til sliders med pulled chicken

Miniburgerboller
60+ min
Miniburgerboller
(34)
Relateret video
Sådan snitter du kål

Vil du gøre kål på dit kålhoved? Karolines Køkkenskole viser, hvordan du nemt snitter kål som rødkål, hvidkål, spidskål og savojkål.

Ingredienser

Pulled chicken
1½ dl Tomatketchup
½ dl Rapsolie
3 spsk Hvidvinseddike
3 spsk Hoisinsauce
1 spsk Mild paprika
1 spsk Røget paprika
1 tsk Groft salt
4 Kyllingefileter (ca. 500 g)
Kålsalat
250 g Fintsnittet lilla spidskål
2 Groftrevne gulerødder (ca. 150 g)
1 Mangofrugt i små tern (ca. 200 g)
12 Små burgerboller - sliders (ca. 300 g)
12 blade Hjertesalat
450 g Hytteost
Se opskriften, tips, inspiration og mange flere opskrifter på Arla.dk Se opskriften, tips, inspiration og mange flere opskrifter på Arla.dk