Sliders med pulled chicken

Sliders med pulled chicken

60+ min
Prøv at kaste dig ud i at disse sliders med pulled chicken - hvor du også kan overraske med hjemmelavede miniburgerere. Denne opskrift på pulled kylling er nem at tage udgangspunkt i - og du kan variere med den salat og dressing, du ønsker. Sliders er et andet ord for mini burgere - og lige præcis pulled kylling og kålsalat er et oplagt fyld. Mad i ministørrelse er altid et hit hos både børn og voksne!

Sådan gør du

Pulled chicken
  • Rør ketchup, olie, hvidvinseddike og de øvrige ingredienser sammen i en skål.
  • Læg kyllingefileterne på et stykke alufolie i et ovnfast fad og fordel 1 dl af marinaden herpå - gnid marinaden godt ind i kødet.
  • Luk alufolie tæt omkring kyllingen og bag den i ovnen og sæt resten af marinaden tildækket i køleskabet, mens kyllingen er i ovnen. Lad kødet køle let af.
  • Læg det i en stor skål og riv det fra hinanden med to gafler og vend kødet sammen med resten af marinaden.
Kålsalat
  • Vend spidskål, gulerødder og mango sammen i en skål.
Sådan samler du sliders
  • Rist burgerbollerne og flæk dem.
  • Læg bollerne sammen om salatblade, halvdelen af hytteosten, pulled chicken og lidt kålsalat.
  • Server straks sammen med resten af kålsalaten og hytteosten.
Bagetid
  • Ca. 2½ time ved 150° - traditionel ovn.
Mere inspiration

Du kan bage dine egne boller til sliders med pulled chicken

Miniburgerboller
60+ min
Miniburgerboller
(34)
Velbekomme!
Forbered i god tid

Lav marinaden dagen før og hæld 1 dl af den i en frysepose. Kom kyllingekødet heri og vend godt rundt, så marinaden fordeler sig på kødet. Læg kødet med marinaden i køleskabet indtil tilberedningen dagen efter.

Tip

Erstat røget paprika med delikatessepaprika, hvis du ønsker en marinade uden røgsmag.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

12629 kJ / 3018 kcal

Næringsindhold pr. 100g

563 kJ / 135 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 1,6 g
Protein: 28,7 % 9,5 g
Kulhydrat: 36,6 % 12,1 g
Fedt: 34,7 % 5,3 g
Relateret video
Sådan snitter du kål

Vil du gøre kål på dit kålhoved? Karolines Køkkenskole viser, hvordan du nemt snitter kål som rødkål, hvidkål, spidskål og savojkål.

Ingredienser

Pulled chicken
Tomatketchup
1½ dl
Rapsolie
½ dl
Hvidvinseddike
3 spsk
Hoisinsauce
3 spsk
Mild paprika
1 spsk
Røget paprika
1 spsk
Groft salt
1 tsk
Kyllingefileter (ca. 500 g)
4
Kålsalat
Fintsnittet lilla spidskål
250 g
Groftrevne gulerødder (ca. 150 g)
2
Mangofrugt i små tern (ca. 200 g)
1
Små burgerboller - sliders (ca. 300 g)
12
Hjertesalat
12 blade
450 g