Miniburgerboller

Miniburgerboller

60+ min
Fryseegnet
De bedste mini burgerboller til dine sliders. Vores opskrift på hjemmelavede burgerbolle er luftige og lette - og dine sliders bliver til små perfekte burgere. Fyld burgerbollerne med dit yndlingsfyld til børnefødselsdagen, buffeten eller sommerfesten. Burgerbollerne er nemme at lave, og de gør din sliders hjemmelavet hele vejen igennem.

Sådan gør du

Bagetid:

Ca. 10 min. ved 200° - varmluft.

Burgerboller
  • Smelt smørret i en gryde og tilsæt mælken.
  • Hæld blandingen i en skål og rør gæren ud heri.
  • Tilsæt de øvrige ingredienser (hold lidt hvedemel tilbage). Slå dejen godt sammen.
  • Dæk skålen med fx et låg og stil dejen til hævning et lunt sted i ca. 1 time.
  • Tag dejen ud på et meldrysset bord og ælt den godt igennem. Tilsæt evt. resten af hvedemelet.
  • Del dejen i 16 stykker og tril dem til boller. Tryk bollerne let flade (ca. 6 cm i diameter) og sæt dem på plader med bagepapir.
  • Lad bollerne efterhæve tildækket i ca. ½ time.
  • Pensl med æg og drys med sesamfrø. Bag bollerne midt i ovnen.

Du kan også bage store burgerboller. Del dejen i 8 stykker og tril dem til boller. Tryk bollerne flade (ca. 12 cm i diameter) og læg dem på plader med bagepapir. Lad bollerne efterhæve tildækket i ca. ½ time. Pensl med æg og drys med sesamfrø. Bag bollerne øverst og nederst i ovnen, 10-12 min. ved 200° - varmluft.

Energiindhold for hele retten:

6273 kJ / 1499 kcal

Næringsindhold pr. 100g

953 kJ / 228 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 3,1 g
Protein: 11,9 % 6,7 g
Kulhydrat: 71,2 % 40 g
Fedt: 16,9 % 4,3 g
Mere inspiration

Prøv at lave sliders med pulled chicken af de disse miniburgerboller

Ingredienser

25 g Smør
2½ dl Mælk
25 g Gær
1 tsk Sukker
¾ tsk Groft salt
100 g Fuldkornshvedemel
250 g Hvedemel (ca. 4½ dl)
Pensling
Sammenpisket æg
Pynt
Sesamfrø