Brioche burgerboller

Brioche burgerboller

60+ min
Fryseegnet
Disse super luftige og lækre brioche burgerboller hæver din burger til nye højder.

Sådan gør du

Bagetid:

15-20 min. ved 200° - traditionel ovn.

Brioche burgerboller
  • Hæld mælk og gær i skålen til en røremaskine og opløs gæren. Tilsæt æg, pisk dem ud i mælken og kom sukker, salt og mel i (hold lidt mel tilbage).
  • Ælt dejen, med dejkrogen, ved laveste hastighed i ca. 10 min.
  • Kom smørret på dejen og kør i ca. 2 min., stadig ved laveste i hastighed, til smørret er fordelt i dejen.
  • Ælt i ca. 10 min. ved midterste hastighed til dejen slipper skålens sider og samler sig i en klump om dejkrogen - tilsæt evt. resten af melet.
  • Del dejen i 12 lige store stykker og tril dem til boller - du behøver ikke mel på køkkenbordet. Tryk bollerne let, så de bliver flade (ca. 8 cm i diameter).
  • Læg bollerne på to plader med bagepapir og lad dem hæve tildækket i køleskabet i 8-24 timer. Tag bollerne ud af køleskabet og lad dem efterhæve et lunt sted i ca. 1 time.
  • Pensl burgerbollerne godt med sammenpisket æg og bag, en plade ad gangen, midt i ovnen, til bollerne er smukt gyldne.
Frysetip

Brioche burgerbollerne kan fryses. Lun dem inden serveringen.

Tip

Du kan godt lave brioche burgerbollerne uden maskine, men det er svært at opnå samme meget luftige resultat. Ælt i hånden, så meget du orker!

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

16205 kJ / 3873 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1348 kJ / 322 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 1,6 g
Protein: 9,7 % 7,7 g
Kulhydrat: 43,7 % 34,7 g
Fedt: 46,6 % 17 g
Mere inspiration

Brug brioche burgerbollen til denne helt enkle opskrift på en god klassisk burger.

Burger
30 min
Burger
(16)

Ingredienser

Brioche burgerboller
Kold mælk
1 dl
Gær
25 g
Æg (ca. 2½ dl)
5
Sukker
2 tsk
Groft salt
1½ tsk
Hvedemel
550 g
Blødt smør i mindre stykker
200 g
Sammenpisket æg - til pensling
1