Brioche burgerboller

Brioche burgerboller

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(5 vurderinger)

60+ min

Disse super luftige og lækre brioche burgerboller hæver din burger til nye højder.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Fjern som favorit' : 'Tilføj til favoritter' }}

 

 

Køb ingredienserne via Click&Cook®

Ingredienser

Opskriften gælder for 12 stk

Brioche burgerboller

  • 1 dl kold mælk
  • 25 g gær
  • 5 æg (ca. 2½ dl)
  • 2 tsk sukker
  • 1½ tsk groft salt
  • 550 g hvedemel
  • 200 g blødt smør i mindre stykker
  • 1 sammenpisket æg - til pensling

 

 

Køb ingredienserne via Click&Cook®

Sådan gør du

Sådan gør du

Brioche burgerboller

  1. Hæld mælk og gær i skålen til en røremaskine og opløs gæren. Tilsæt æg, pisk dem ud i mælken og kom sukker, salt og mel i (hold lidt mel tilbage).
  2. Ælt dejen, med dejkrogen, ved laveste hastighed i ca. 10 min.
  3. Kom smørret på dejen og kør i ca. 2 min., stadig ved laveste i hastighed, til smørret er fordelt i dejen.
  4. Ælt i ca. 10 min. ved midterste hastighed til dejen slipper skålens sider og samler sig i en klump om dejkrogen - tilsæt evt. resten af melet.
  5. Del dejen i 12 lige store stykker og tril dem til boller - du behøver ikke mel på køkkenbordet. Tryk bollerne let, så de bliver flade (ca. 8 cm i diameter).
  6. Læg bollerne på to plader med bagepapir og lad dem hæve tildækket i køleskabet i 8-24 timer. Tag bollerne ud af køleskabet og lad dem efterhæve et lunt sted i ca. 1 time.

Pensl burgerbollerne godt med sammenpisket æg og bag, en plade ad gangen, midt i ovnen, til bollerne er smukt gyldne.

Bagetid

Ca. 15-20 min. ved 200° - traditionel ovn.

Frysetip

Brioche burgerbollerne kan fryses. Lun dem inden serveringen.

Tip

Du kan godt lave brioche burgerbollerne uden maskine, men det er svært at opnå samme meget luftige resultat. Ælt i hånden, så meget du orker!

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 16221 kJ / 3877 kcal
  • Energifordeling:
  • Fiber: 22,1 g
  • Protein: 10,5 %
  • Kulhydrat: 43,2 %
  • Fedt: 46,3 %

Print

Kilde:

Andre gode forslag