60+ min

Burgerboller

Ingen burger uden bolle. Bag dine egne luftige og saftige burgerboller. Burgerbollerne er nemme at lave, men det tager lidt tid, da hævetiden er vigtig.

Burgerboller

Sådan gør du

Burgerboller
  • Smelt smørret i en gryde og tilsæt mælk. Hæld blandingen i en skål og rør gæren ud heri. Tilsæt æg, sukker, salt og mel (hold lidt mel tilbage).
  • Slå dejen godt sammen med en grydeske. Dæk skålen med fx et låg og stil dejen til hævning et lunt sted i ca. 1 time.
  • Tag dejen ud på et meldrysset bord og ælt den godt igennem. Tilsæt evt. resten af melet.
  • Del dejen i 12 stykker og tril dem til boller. Tryk og stræk bollerne, så de bliver flade (ca. 12 cm i diameter). Læg bollerne på plader med bagepapir og lad dem efterhæve i ca. ½ time.
  • Pensl burgerbollerne med æg, drys med sesam og bag dem midt i ovnen.
Bagetid
  • Ca. 15 min. ved 200° - varmluft.
Velbekomme!
Frysetip

Burgerbollerne kan fryses - lun dem evt. inden serveringen.

Ingredienser

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten: 13884 kJ / 3318 kcal
Fiber: 33 g
Protein: 13 %
Kulhydrat: 61,3 %
Fedt: 25,7 %