Burgerboller

Burgerboller

60+ min
Fryseegnet
Ingen burger uden bolle. Bag dine egne luftige og saftige burgerboller. Hjemmelavede burgerboller er så meget bedre end de købte, og du kan hygge dig med andre gøremål, mens dejen hæver. Burgerbollerne er nemme at lave og de gør din burger hjemmelavet hele vejen igennem.

Sådan gør du

Bagetid:

Ca. 15 min. ved 200° - varmluft.

Burgerboller
  • Smelt smørret i en gryde og tilsæt mælk. Hæld blandingen i en skål og rør gæren ud heri. Tilsæt æg, sukker, salt og mel (hold lidt mel tilbage).
  • Slå dejen godt sammen med en grydeske. Dæk skålen med fx et låg og stil dejen til hævning et lunt sted i ca. 1 time.
  • Tag dejen ud på et meldrysset bord og ælt den godt igennem. Tilsæt evt. resten af melet.
  • Del dejen i 12 stykker og tril dem til boller. Tryk og stræk bollerne, så de bliver flade (ca. 12 cm i diameter). Læg bollerne på plader med bagepapir og lad dem efterhæve i ca. ½ time.
  • Pensl burgerbollerne med æg, drys med sesam- eller solsikkefrø og bag dem midt i ovnen.

Du kan udskifte 150 g af hvedemelet med rugmel eller grahamsmel og få en grovere burgerbolle.

Burgerbollerne kan fryses - lun dem evt. inden serveringen.

Energiindhold for hele retten:

13560 kJ / 3241 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1090 kJ / 261 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 2,5 g
Protein: 12,3 % 7,9 g
Kulhydrat: 63,8 % 40,9 g
Fedt: 23,9 % 7 g
Mere inspiration

Prøv denne opskrift til dine hjemmelavede burgerboller.

Burger
30 min
Burger
(16)

Ingredienser

Burgerboller
50 g Smør
3 dl Mælk
25 g Gær
2 Æg
1 spsk Sukker
1½ tsk Groft salt
650 g Hvedemel
1 Sammenpisket æg til pensling
1 dl Sesamfrø eller solsikkefrø